Select Menu


Διατηρεί τα «σκήπτρα» η χώρα μας με 26,9% - Ακολουθεί η Ισπανία με 26,3% - Μείωση της ανεργίας στην ευρωζώνη (στο 12,1%) για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011- Σταθερός ο πληθωρισμός στο 1,6% τον Ιούλιο

Τα θλιβερά πρωτεία στην ανεργία, μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα, συνοδευόμενη από την Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 26,9% (στοιχεία Απριλίου 2013) ενώ στην Ισπανία, όπου υπάρχουν σημάδια αναστροφής της ανοδικής πορείας της ανεργίας, διαμορφώθηκε στο 26,3% (στοιχεία Ιουνίου 2013). Ως προς την ανεργία στους νέους, η Ελλάδα, επίσης, κατέχει τα πρωτεία με 58,7%, έναντι 23,9% στην Ευρωζώνη.

Κατά μέσον όρο, τον Ιούνιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν στο 12,1%, ενώ στην Ε.Ε. στο 10,9%. Ο αριθμός των ανέργων, στην Ευρωζώνη, μειώθηκε κατά 24.000 τον Ιούνιο, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2011.

Σε γενικές γραμμές, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε .(περί το 5%) εμφανίζουν η Αυστρία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο επίπεδο του 1,6% τον Ιούλιο, όπου είχε διαμορφωθεί τον Ιούνιο.

Πρώτο Θέμα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top