Select Menu

"Είστε εργαζόμενοι στα ΜΜΕ;" Ρώτησα την κυρία που ήρθε δίπλα μου για να φωτογραφίσει τους συναγωνιζόμενούς της που κρατούσαν το πανώ. "Ναι" μου απαντάει.

Κείμενο - Φωτογραφίες - Χρυσαλία
"Ε, δεν εργαζόμαστε στο Mega", συμπληρώνει, "εργαζόμαστε όμως σε άλλα μέσα σε διάφορες θέσεις, είμαστε τεχνικοί, καμεραμεν, φωτογράφοι κλπ". Δεν φοβάστε, την ρωτάω, πως θα χάσετε την δουλειά σας; Με κοιτάζει χωρίς να μου απαντήσει... "Πως αν μαθευτεί πως συμμετείχατε σε αυτή την διαμαρτυρία ότι μπορεί να απολυθείτε;" Η απάντησή της: "Ναι αλλά αν δεν ρισκάρεις... Πώς...;" 


Στις 29/01/13, μία από τις τελευταίες μέρες του πολύ πρόσφατου ακόμη Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Mega Channel στην λεωφόρο Μεσογείων 117 από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα ΜΜΕ εναντίον της επικοινωνιακής προπαγάνδας και λογοκρισίας της εποχής. Οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας αυτής ένιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για την μνημονιακή προπαγάνδα των ΜΜΕ και επέλεξαν ως συμβολικό χώρο για την διαμαρτυρία το κτίριο του "Μεγάλου Καναλιού" της... μνημονιακής ενημέρωσης.


Το κτίριο του καναλιού βρίσκεται σε ένα είδος εμπορικού κέντρου, που κυρίως "φιλοξενεί" τράπεζες και κάποια λίγα καταστήματα ή άλλα γραφεία. Δεν ταλαιπωρήσαμε πάντως τα ΜΑΤ, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών βρίσκεται ακριβώς απέναντι, που έσπευσαν βέβαια να περιστοιχηθούν γύρω από τις διπλανές τράπεζες για να τις προστατεύσουν...

Στην διαμαρτυρία όχι δεν ήμασταν πολλοί, λιγοστοί θα έλεγα, όχι όμως (και πάλι) δεν το βάλαμε κάτω, οι εργαζόμενοι άνοιξαν το πανώ, φώναξαν τα συνθήματα, κάποια στιγμή μάλιστα τα ΜΑΤ ήρθαν και ακόμη πιο κοντά μας, έφτασαν μέχρι τις εκτός λειτουργίας κυλιόμενες σκάλες που βρίσκονταν ακριβώς από πίσω μας (απειλήθηκαν ακόμη και από μια "ασήμαντη" διαμαρτυρία σαν και αυτή;) Η διαδήλωση έκλεισε με την κάλυψή της από το συνεργείο του καναλιού Press TV.


"Η Κρίση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις! Στον δρόμο, στον δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις" φωνάξαμε επιτέλους και σε έναν σχετικό με το θέμα χώρο.


Στην διαμαρτυρία παρεβρέθηκε και η Μαρία Κανελλοπούλου, η γνωστή ηθοποιός που είχε συνεργαστεί και αρκετά χρόνια με το Mega μέσα από τα τηλεοπτικά σίριαλ στα οποία συμμετείχε. Πάνω σε μια συζήτηση μερικές μέρες μετά μου είπαν πως έχει εκλεγεί και βουλευτής. ΟΚ...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top