Select Menu

Άλλον έναν ισχυρό πολιτικό σύμμαχο φαίνεται να χάνει η Αγκελα Μέρκελ, αφού αποδεικνύεται πλέον πως και η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Ανέτ Σάβαν διέπραξε λογοκλοπή στη διδακτορική της διατριβή.
Ετσι τουλάχιστον απεφάνθη το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, το οποίο έκρινε πως Σάβαν διέπραξε «εσκεμμένη εξαπάτηση μέσω λογοκλοπής» στη διδακτορική της διατριβή.

Κατηγορίες που η υπουργός Παιδείας αρνείται, αντιτείνοντας πως ποτέ δεν υπέπεσε εν γνώση της σε λογοκλοπή και δηλώνοντας ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ωστόσο, η πανεπιστημιακή επιτροπή που αποφάσισε να ανακαλέσει το διδακτορικό της κ. Σάβαν έκρινε με ευρεία πλειοψηφία (12 ψήφοι έναντι δύο, με μία απουσία) πως η εργασία της υπουργού περιείχε «έναν σημαντικό αριθμό απ' ευθείας αποφθεγμάτων από άλλα κείμενα» που δεν αποδίδονταν στους αυθεντικούς συγγραφείς.

Η Σάβαν πάντως δεν είναι η πρώτη υπουργός επί καγκελαρίας Μέρκελ που χάνει το διδακτορικό της λόγω λογοκλοπής. Πρώτο «θύμα» ήταν ο πρώην υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ, ο οποίος μάλιστα υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το αξίωμά του, προτού καν εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση του Πανεπιστημίου του Μπέιρεουθ.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top