Select Menu

Τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επταετία 2014 - 2022 ύψους σχεδόν 1 τρισ. ευρώ απειλούν να ματαιώσουν οι συνδικαλιστές των Βρυξελλών, 48 μόλις ώρες πριν την πραγματοποίησή της.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκπροσωπούνται από τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στα σχέδια μείωσης κατά 15 δισ. ευρώ του διοικητικού και οικονομικού προϋπολογισμού της ΕΕ. Ως εκ τούτου τα περισσότερα κοινοτικά κτίρια ήταν σήμερα σχεδόν άδεια.

Εκπρόσωποι των οργανώσεων ανέφεραν ότι με τις περικοπές που προωθούν οι σκληροπηρυνικές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) οι εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν θα μπορούν πλέον να εκτελούν τα καθήκοντά τους για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μελλοντικών πολιτικών.

Σημείωναν μάλιστα ότι στόχος της σημερινής απεργίας ήταν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ότι πίσω από τους αριθμούς που θα συμφωνηθούν στο τέλος της εβδομάδας, υπάρχουν άντρες και γυναίκες που εργάζονται στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt ανέφερε ότι χιλιάδες κοινοτικοί αξιωματούχοι έχουν μηνιαίο μισθό ύψους 18.370 ευρώ, όταν ο μισθός της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανέρχεται σε 16.359 ευρώ.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν κατά τον οποίο αν αθροιστούν όλα τα προνόμια της κ. Μέρκελ (π.χ. ειδικό επίδομα για τις διακοπές των Χριστουγέννων), τότε οι μηνιαίες της απολαβές φτάνουν τα 25.000 ευρώ, ποσό που κανένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν βάζει στην τσέπη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top