Select Menu

Το γύρο του κόσμου μέσω ρεπορτάζ και φωτογραφιών, κάνουν οι απίστευτες εικόνες που καταγράφηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από τοπ υπουργείο Ανάπτυξης. Οι ουρές χιλιάδων ανθρώπων που συνωστίστηκαν για μια σακούλα φρούτα και λαχανικά, έφτασαν σε όλες τις χώρες μέσω των φωτογραφιών που αναρτήθηκαν σε διεθνή site. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βρετανική εφημερίδα Guardian επέλεξε ως «φωτογραφία της ημέρας», εκείνη που δεκάδες χέρια σηκώνονται για να πάρουν μια σακούλα δωρεάν από τους παραγωγούς ενώ και το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών από την συγκέντρωση έξω από το υπουργείο όπου μοιράστηκαν πάνω από 50 τόνοι φρούτων και λαχανικών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια του κοινωνικού κραχ, κάτι που έχει αρχίσει και συγκινεί όλο τον κόσμο. Το πρακτορείο Reuters μάλιστα δημοσιεύει την ιστορία ενός 56χρονου Έλληνα, που χτυπήθηκε από την κρίση, κάνοντας λόγο για έναν «ρακοσυλλέκτη που σπάει τα ταμπού για να επιβιώσει».

Πρόκειται για τον Δημήτρη (δεν έκανε γνωστό το επώνυμό του) ο οποίος ήταν οικοδόμος για 42 χρόνια. Η ανεργία τον ανάγκασε να γίνει ρακοσυλλέκτης για να συντηρήσει την οικογένειά του, αφού είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

«Στην αρχή κάλυπτα το πρόσωπό μου. Δεν ήθελα να με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι. Ντρεπόμουν. Ηταν δύσκολα, αλλά τελικά μπήκα στο πνεύμα. Τι άλλο να κάνεις όταν δεν υπάρχει δουλειά;».
«Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά μπορούμε ακόμη να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς» αναφέρει επισημαίνοντας ότι αναζητά πιο πολύτιμα σκουπίδια στις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας.

Ο 56χρονος αναφέρει ότι οι γείτονές του δεν τον αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, αλλά τον επιδοκιμάζουν ενώ αρκετές φορές οι περίοικοι τον φωνάζουν για να του δώσουν οι ίδιοι άχρηστα σε αυτούς αντικείμενα.

Ο ίδιος τονίζει ότι το γεγονός πως είναι Ελληνας τον βοηθάει πολύ αφού η αστυνομία δεν τον ενοχλεί σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς.

«Ο τζίρος της ημέρας μπορεί να είναι ελάχιστος ή πολύ καλός, από 10 ως 200 ευρώ» αναφέρει.
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα κάνει λόγο για την κρίση στον τομέα των κατασκευών, αφού από το 2007 οι μισοί εργαζόμενοι σε αυτόν έχουν χάσει τη δουλειά τους, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης ακινήτων.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top