Select Menu

Με ανακοίνωση λοιπόν, τα περί "πρωτογενούς πλεονάσματος" για τα οποία υπερηφανευόταν ο κύριος Στουρνάρας πήγαν περίπατο, ακριβώς για τους λόγους που παρουσιάσαμε χθες.

Συγκεκριμένα στην διορθωτική του ανακοίνωση και σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Χρήστος Σταϊκούρας εκθέτει τον αμετανόητο νοσταλγό της εκσυγχρονιστικής λαίλαπας για τα περί "πρωτογενούς πλεονάσματος".

Στην ανακοίνωση όχι μόνο γίνεται λόγος για την διαφορά του ταμειακού αποτελέσματος σε μη ενοποιημένη βάση που διαφέρει από το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά αποκαλύπτεται και η "εξαφάνιση" των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης για να δημιουργηθεί αυτό το επικοινωνιακό πυροτέχνημα!

Εκτός από την απαλοιφή των ενδοκυβερνητικών τόκων όπως αποκαλύψαμε χθες, που μετατρέπει το "δημιουργικό" πλεόνασμα των 434 εκ. ευρώ σε έλλειμμα 149 εκ. ευρώ, η προσθήκη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που παραμένουν στα επίπεδα των 8,77 δις (!!) φανερώνουν την πραγματική εικόνα.

Η κίνηση Σταϊκούρα είναι ορθότατη αφού αυτά τα πυροτεχνήματα που εφαρμόστηκαν αφειδώς κατά την διάρκεια του εκσυγχρονιστικού αίσχους δημιούργησαν την "πρωτογενή αιτία" του διασυρμού της χώρας ως αναξιόπιστης.

Το ψέμμα όταν μάλιστα συνοδεύεται από αριθμούς, έχει πολύ κοντά ποδάρια.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top