Select Menu

Ο,τι άφησε στη μέση ως υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Πάνος Μπεγλίτης πάει να ολοκληρώσει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης. Αναφερόμαστε στο Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, που πάλι βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς η Πολιτική ηγεσία φέρεται αποφασισμένη να το κλείσει και να... απαλλοτριώσει τα 11.000.000 ευρώ (35.000.000 ευρώ ήταν πριν από το «κούρεμα») που είναι το αποθεματικό του και απολύοντας παράλληλα τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η τρόικα, ενώ στα χέρια τους οι άνθρωποι του Ταμείου έχουν απαντήσεις από επίσημους φορείς της Ε.Ε. που επισημαίνουν ότι ποτέ η τρόικα δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», απεστάλη έγγραφο από το υπ. Εθνικής Αμυνας (Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης) στις 22 Ιανουαρίου του 2013, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναγράφεται: «Σε συνέχεια του σχετικού, το οποίου δεν σας έχει κοινοποιηθεί (σ.σ. συντάκτη: εάν είναι δυνατόν να υπάρχει συνέχεια σε κάτι που δεν έχει κοινοποιηθεί!!!) και αφορά στην από μέρους μας προώθηση νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με την κατάργηση του Ταμείου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και την υπαγωγή του στη ΔΕΠΑΘΑ, παρακαλούμε για την άμεση αποστολή στη Διεύθυνσή μας όλων των απαραίτητων στοιχείων - εγγράφων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία του Νομικού Προσώπου (τρόπος διοίκησης, νομικό καθεστώς υπαλλήλων, πόροι, διαχείριση περιουσίας κ.ά)»!

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Αικατερίνη Σοφιανού έχει στα χέρια της απαντήσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (21 Μαΐου 2012), όπου τονίζεται: «Παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το ζήτημα της προστασίας των αναπήρων και θυμάτων πολέμου στην Ελλάδα καθώς και το ειδικό για αυτούς Ταμείο δεν αποτέλεσε το θέμα συζήτησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της αποκαλούμενης τρόικας, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Η επιτροπή δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι αποτελεί αρμοδιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων». Την ίδια απάντηση είχε δώσει και ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ολι Ρεν σε ερώτηση που είχε δεχτεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση άλλαξε ρότα την ώρα που οι βουλευτές της Ν.Δ., όταν ήταν αντιπολίτευση, είχαν καταγγείλει τα σχέδια για την κατάργηση του Ταμείου και την υφαρπαγή των αποθεματικών, ενώ ο νυν υφ. Αμυνας Δ. Ελευσινιώτης είχε επισκεφθεί πριν από λίγες ημέρες το ΤΑΑΘΠ και είχε συγχαρεί τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη του για το έργο τους!


Νίκος Ελευθερόγλου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top