Select Menu

Ας υποθέσουμε ότι είστε η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο κόσμο. Έχετε στη διάθεση σας αρκετή υπολογιστική ισχύ και αρκετά δεδομένα για να ερμηνεύετε τη δομή του 99% του υπάρχοντος δικτύου.

Γνωρίζοντας τη δομή, μπορείτε να αξιολογείτε διαφορετικές πηγές πληροφοριών και να οδηγείτε τους χρηστές σας σε αυτές. Για να αξιολογήσετε μια πηγή πληροφοριών λαμβάνετε υπόψη σας πάνω από 200 παράγοντες κατάταξης, συμπεριλαμβανομένου των links σε αυτή τη πηγή.
Τώρα ίσως να αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο το Google θα ήθελε να ξέρει ποιος έγραψε τι σε έναν απέραντο ωκεανό κειμένου και πληροφοριών.
Με αυτό το σκεπτικό, η Google προχώρησε στη εξασφάλιση πατέντας το 2005 ονόματι Agent Rank. Η πατέντα περιγράφει μια σειρά από διαδικασίες που επιτρέπουν στο Google να αξιολογεί την αξιοπιστία ενός προσώπου και κατ-επέκταση των άρθρων του. Με την άφιξη του Google+ και του Author Rank, το Google έκανε ένα βήμα στη θεμελίωση και εκμετάλλευση αυτής της ιδέας.

Τι σημαίνει αυτό για το μέσο Έλληνα blogger; Στο κοντινό μέλλον η Google θα δίνει όλο και περισσότερο βάρος σε παράγοντες κατάταξης οι όποιοι δεν μπορούν να αλλοιωθούν εύκολα. Το Author Rank είναι ένας από αυτούς.

Bloggers με ψηλότερα Author Ranks θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα αποτελέσματα του Google από αυτούς που έχουν λιγότερη η ίσως και καθόλου. Επίσης οι bloggers με υψηλά Author Ranks θα μπορούν να δημοσιεύουν το υλικό τους σε websites τα όποια έχουν επίσης μεγάλη αξιοπιστία και μεγαλύτερο κοινό. Με το καιρό, η δύναμη της επιρροής στα αποτελέσματα του Google θα μοιραστεί μεταξύ websites και authors, δίνοντας σε όσους bloggers έχουν εκμεταλλευτεί το Author Rank μια μοναδική ευκαιρία να μετατραπούν σε Gate Keepers για όσες εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν υψηλές οργανικές θέσεις στα αποτελέσματα του Google.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας blogger σήμερα για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι από τη πίτα. Το δυο πρώτα βήματα είναι η δημιουργία ενός Google+ προφίλ και η αρχειοθέτηση των ήδη υπαρχόντων άρθρων κάτω από αυτό το προφίλ. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε ένα link προς το G+ προφίλ σας στο άρθρο σας. Το link πρέπει να έχει αυτή τη μορφή¨

Στη πράξη, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το link πάνω στο όνομα σας όταν υπογράφετε το άρθρο σας, ή στη βιογραφία του συγγραφέα.

Αφού σιγουρευτείτε ότι το Google+ link είναι στην ιδία σελίδα που βρίσκεται το άρθρο σας, μπορείτε να προωθήσετε το Author Rank που σας επισυνάπτει το Google ακλουθώντας τις επόμενες συμβουλές.

Προσπαθείτε να δημοσιεύετε άρθρα σε websites me υψηλό PageRank, με όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες και όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό υλικό. Το Google θα σας δώσει περισσότερους πόντους για το ίδιο άρθρο, αν αυτό είναι δημοσιευμένο σε website το οποίο έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία. Επίσης, είναι ίσως προτιμότερο να δημοσιεύεται σε blogs και websites τα όποια είναι πιο ειδικευμένα στο αντικείμενο σας και στο περιεχόμενο του άρθρου.

Προσπαθήστε να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερα Google +1 για τα άρθρα σας. Τα +1 είναι μια ένδειξη δημοτικότητας και το Google σχεδιάζει να τα αξιοποιεί όλο και περισσότερο σαν έναν παράγοντα κατάταξης αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Γνωρίστε και συνδεθείτε με άλλους blogger και συγγραφείς οι όποιοι θεωρούνται thought leaders στο χώρο σας. Αν κάποιοι από αυτούς σας προσθέσουν στους Google circles τους, θα έχετε μια άμεση επιδοκιμασία η οποία θα βοηθήσει το Author Rank σας.

Να μη ξεχνάτε να κάνετε Google share τα άρθρα σας μέσω του Google+ προφίλ σας.
Ακλουθώντας αυτές τις λίγες βασικές οδηγίες, μπορείτε να χτίσετε σταδιακά ένα υψηλό Author Rank και ένα δυνατό όπλο για το μέλλον σας σαν συγγραφέας, δημοσιογράφος, ή blogger. Καλή τύχη!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top