Select Menu


Με απαισιοδοξία και πολλές επιφυλάξεις υποδέχονται οι Έλληνες το 2013, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής».
Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (64%), εκτιμούν ότι το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012. Στα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σταθερά με 22,6%, με την ΝΔ να ακολουθεί με διαφορά μόλις 1,6% στο 21,5%. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 9,8% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.

Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει το 0,8% της εκλογικής προτίμησης και ακολουθεί η Δημιουργία Ξανά με 0,7%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, λαμβάνοντας 46,1% έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 62% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις και το 86,6% βλέπει θετικά τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.

Το 70% του δείγματος συμφωνεί με το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top