Select Menu

Είναι γνωστή η εξέγερση που επιχείρησαν οι λαθρομετανάστες πριν από μερικές ημέρες στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών της Κομοτηνής. Μάλιστα, σχολιάστηκε ευρύτατα και υπήρξαν και πολιτικές τοποθετήσεις μέσα στην Βουλή.
Σύμφωνα με τα όσα είχαν γραφεί από την πρώτη ημέρα τοποθέτησης των λαθρομεταναστών στην Θράκη, είχε επισημανθεί από πάρα πολλούς μία σειρά κινδύνων που ελλοχεύουν πίσω από την συγκεκριμένη «πολιτική» απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια. Και μέσα σε αυτούς τους διαφαινόμενους κινδύνους υπήρχε και η περίπτωση κάποιας πυροδοτούμενη εξέγερσης, των λαθρομεταναστών. Όπερ και εγένετο…

Μπορεί η πολιτική να είναι η τέχνη του «προβλέπειν» και ο κύριος Δένδιας να απέτυχε στην εφαρμογή της, όμως υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα και υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την πρόβλεψη κινδύνων και την έγκαιρη διαχείρισή τους προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτη ασφάλεια των πολιτών της χώρας.
Μία τέτοια υπηρεσία είναι και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία μάλιστα έχει –όπως μαθαίνουμε- ειδικό τμήμα για την λαθρομετανάστευση, λόγω της πληθώρας των εθνικών (και όχι μόνο) κινδύνων που μπορεί να κρύβονται πίσω από πρόσωπα ή ομάδες που εισέρχονται λαθραία στην χώρα μας.


Σύμφωνα με τις εξελίξεις, η συγκεκριμένη υπηρεσία προφανώς απέτυχε στο έργο που της έχει ανατεθεί από την διοίκηση της ΕΥΠ, αφού δεν κατόρθωσε να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή την πρόληψη και καταστολή της συγκεκριμένης εξέγερσης των λαθρομεταναστών, πριν αυτή υλοποιηθεί και εκθέσει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών που έχουν επιφορτισθεί με την φύλαξη του κέντρου κράτησης (ευτυχώς δεν υπήρξε περαιτέρω κλιμάκωση της συγκεκριμένης εξέγερσης, γιατί τότε είναι απολύτως βέβαιο πως θα θρηνούσαμε ανθρώπινα θύματα απλών πολιτών).

Είναι προφανές, λοιπόν, πως το συγκεκριμένο τμήμα της ΕΥΠ δεν κατόρθωσε να τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους (συνεργαζόμενους με την ΕΥΠ λαθρομετανάστες), προκειμένου να ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους κράτησης και διαμονής των κρατουμένων λαθρομεταναστών. Η απορία, έγκειται στο πως αυτό έγινε κατορθωτό, αφού είναι ήδη γνωστό (από παλαιότερες επιχειρήσεις του συγκεκριμένου τμήματος της ΕΥΠ) πως υπάρχουν συνεργαζόμενοι λαθρομετανάστες.
Ποιοι, λοιπόν, δεν «είδαν» τον ελλοχευόμενο και υπαρκτό κίνδυνο μίας τέτοιας εξεγερσης;
Γιατί δεν τοποθέτησαν (για να καλύψουν και να προλάβουν οποιαδήποτε εξέλιξη) συνεργαζόμενους λαθρομετανάστες μεταξύ των κρατουμένων;
Μπορεί η συγκεκριμένη αποτυχία «πρόβλεψης» να είναι ένα τραγικό λάθος της διοίκησης του συγκεκριμένου τμήματος ή μήπως πρόκειται για μία αποτυχία για την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις, αν και υπήρξε κίνδυνος για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί;
Ποιές είναι οι ευθύνες του τοπικού κλιμακίου (που έχει ως έδρα την Κομοτηνή) για το θέμα της εξέγερσης των λαθρομεταναστών;

Απορίες εκφράζουμε, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα για αποφυγή παρόμοιων θλιβερών περιστατικών, τα οποία δεν τιμούν την ΕΥΠ και λειτουργούν ως δυσφήμιση για την ικανότητα της θεσμικά υπεύθυνης υπηρεσίας στον τομέα της πρόληψης και καταστολής πιθανών εξτρεμιστικών ή άλλων επικίνδυνων ενεργειών που θα είναι ικανές να βλάψουν το κύρος της χώρας ή να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top