Select Menu

Λόγω των καθυστερήσεων στην ανακεφαλαιοποίησή τους
Στην επαναφορά των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2012 προχώρησε η Τράπεζας της Ελλάδος.
Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να χαμηλώσει τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας για τις τράπεζες λόγω των καθυστερήσεων στην ανακεφαλαιοποίησή τους.Έτσι, μείωσε τον ελάχιστο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών στο 8%, καθώς τα αρχικά χρονοδιαγράμματα για αύξηση των εποπτικών κεφαλαίων στο 9% και ακολούθως στο 10% ανατράπηκαν από τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με 25 δισ. ευρώ θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η πρόβλεψη για δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων στο 10% έως τον Ιούνιο 2013.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top