Select Menu

Αφού η κυβέρνηση «έβαλε στη θέση της» την αναιδέστατη τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, κάθισαν να κλάψουν φοβισμένοι από την οργή της ελληνικής κυβέρνησης. Επειδή, όμως, είναι… φραγκολεβαντίνοι, ο φόβος και η πίκρα τους κράτησε λίγες ώρες. Πήραν λοιπόν τους δρόμους για να πάνε σε δύο υπουργεία. Στον Γ. Βρούτση για τα εργασιακά και στον Α. Μανιτάκη για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, να έχουν ρίξει κάπως τα μούτρα τους μετά τους «τσαμπουκάδες» που έκανε η κυβέρνηση. Εκεί, όμως, οι τροικανοί, σκληροί, δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Στον κ. Μανιτάκη του είπαν καθαρά και ξάστερα να απολύσει 15.000 υπαλλήλους και να ξεχάσει τα περί διαθεσιμότητας. Είδαν με συμπάθεια την προσπάθεια να κλείσουν ή να συγχωνευτούν κάποιοι οργανισμοί και φορείς αλλά ζήτησαν από την κυβέρνηση να δείξει την πόρτα της εξόδου στους χιλιάδες υπαλλήλους. Άκουγαν ο Στουρνάρας και ο Μανιτάκης και δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Βέβαια, δεν υπήρχε εκεί σπασμένο τζάμι από σφαίρα για να τη δείξουν στους τροικανούς.

Έπειτα, οι τροικανοί πήγαν στον Γ. Βρούτση ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Κι εκεί που νόμιζε ότι με τα δις των περικοπών από μισθούς και συντάξεις, θα γλίτωνε την… πρέσα, οι υπάλληλοι των Βρυξελλών και του ΔΝΤ τους ξαναέσκασαν την βόμβα. Ζητούν μειώσεις των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ελαστικές εργασιακές σχέσεις (δηλαδή Μεσαίωνας), και κατώτατο μισθό. Όλα δηλαδή όσα είχαν ζητήσει και με το περίφημο e-mail το οποίο αποδόθηκε στους Έλληνες κουκουλοφόρους επιχειρηματίες που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν το εργασιακό καθεστώς που κατακτήθηκε με αίμα στην Ελλάδα.

Οι εργοδότες βάζουν ξανά το θέμα των αποζημιώσεων καθώς έτσι θα μπορούν χωρίς μεγάλο κόστος να απολύουν. Για την τύχη των εργαζόμενων, κανείς δεν δείχνει συμπόνια.

Βέβαια, ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν είναι ώρα να ανοίγονται τέτοια θέματα, αλλά ποιος θα τους σταματήσει σε λίγους μήνες όταν θα ξανάρθουν να (μας) πάρουν πάλι τα μέτρα;

Είναι φανερό ότι οι τροικανοί εκτελούν σχέδιο. Δεν είναι η εμμονή ή η κακή συμπεριφορά του Τόμσεν ή όποιου άλλου τροικανού. Θέλουν πάση θυσία αίμα, θέλουν γονατισμένη την Ελλάδα, φθηνή ως προς το εργασιακό κόστος, βορά των εγχώριων και ξένων εργοδοτών. Και δε θα σταματήσουν μέχρι να το πετύχουν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top