Select Menu

Σε εφαρμογή μπαίνει ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα ξεκαθαρίσει τι ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού,ενώ παράλληλα θα επιτρέπει στους πολίτες να κερδίζουν χρόνο καθώς με το πάτημα ενός πλήκτρου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αρχαιολογικά βάρη της περιουσίας τους.
Η περιουσία του Δημοσίου έχει υπερτριπλασιαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζει.

Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα', δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους καταπατώνται και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα χάνονται. Τάξη σε αυτό το χάος επιχειρεί να βάλει, ύστερα από χρόνια ανοργανωσιάς, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω μιας καινοτόμους εφαρμογής, του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου: Της πλήρους δηλαδή καταγραφής όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.

Απόδειξη του χάους που επικρατεί είναι πως στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα. Χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται σε αυτά τα παραχωρημένα από την πρώην ΚΕΔ ακίνητα - όπως φρούρια, αρχαιολογικοί χώροι κλπ- που αναλογούν στο 15% της δημόσιας περιουσίας την οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα βρέθηκαν απίστευτες περιπτώσεις, όπου το ενοίκιο για ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας ήταν 50 ευρώ. Άλλα ακίνητα με ανάλογα μισθώματα υπενοικιάστηκαν σε άλλον έναντι πολλαπλάσιων ποσών και φυσικά τα χρήματα τα εισέπραττε ο ενοικιαστής και όχι το κράτος. Σε άλλες περιπτώσεις έγινε απαλλοτρίωση, το κράτος πλήρωσε αποζημίωση αλλά το ακίνητο... επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη!Η νέα απογραφή αποκάλυψε 220 ακίνητα στην Πλάκα, τα 60 είναι στα Αναφιώτικα, 335 στη Ρόδο, 10 στο Ρέθυμνο, 103 στην Ακαδημία Πλάτωνος, 40 στον Κεραμεικό.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top