Select Menu

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της κατάρριψης του αναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από τη συριακή αεράμυνα στις 22 Ιουνίου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας εφόσον αποδειχθεί η γνησιότητα των δύο απόρρητων εγγράφων που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του τηλεοπτικού σταθμού περιήλθαν εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα των συριακών υπηρεσιών από τη δράση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μεταξύ των οποίων κι ένα άκρως απόρρητο έγγραφο από το γραφείο του Προέδρου Bashar al-Assad με αποδέκτη τον Ταξίαρχο Hassan Abdel Rahman, όπου αναφέρεται ότι οι δύο Τούρκοι χειριστές, οι Σμηναγός Gökhan Ertan και Ανθυποσμηναγός Hasan Hüseyin Aksoy, συνελήφθησαν από την συριακή υπηρεσία πληροφοριών της αεροπορίας όταν το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε σε συνεργασία με τη ρωσική βάση της Ταρτούς.
Ο Ταξίαρχος Rahman ταυτοποιείται από το Al Arabiya ως διοικητής της συριακής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων. Στο ίδιο έγγραφο, δίνονται οδηγίες όπως οι δύο χειριστές αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου και ανακριθούν για τις σχέσεις της Τουρκίας με τον FSA ενώ σε άλλο σημείο εξετάζεται η δυνατότητα παράδοσής τους στη Xεζμπολλάχ του Λιβάνου.
Το δεύτερο έγγραφο που φέρεται να αποστέλλεται και πάλι από το προεδρικό γραφείο με αποδέκτη όλες τις διευθύνσεις των υπηρεσίων πληροφοριών αναγράφει: “Με βάση τις πληροφορίες και τις κατευθύνσεις της ρωσικής ηγεσίας προκύπτει η ανάγκη θανάτωσης διά φυσικού τρόπου των δύο Τούρκων πιλότων που προσήχθησαν από την Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων και η μεταφορά των πτωμάτων στο σημείο συντριβής στα διεθνή ύδατα.”
Σημείωνεται πως οι σωροί των δύο χειριστών ανακτήθηκαν στις 4 Ιουλίου, 14 ημέρες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top