Select Menu

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς όπως φαίνεται τα αεροπλάνα πετούσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο επί 1,5 ώρα χωρίς να έχουν την δυνατότητα να προσγειωθούν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εικόνα στο σύστημα του Radar του Κέντρου ελέγχου Αθηνών Μακεδονίας, χάθηκε από τις 12:51 μέχρι τις 14:10.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από διακοπή ρεύματος στα κεντρικά τεχνικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στο Ελληνικό, όπου και βρίσκεται το Radar, «Palace». που σημειώθηκε στις 12.51 το μεσημέρι. Η σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00. Ενώ μέχρι αυτήν την ώρα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αφίξεις αλλά και στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Υ.Π.Α., που πάντως επί περισσότερες από δύο ώρες δεν είχε ανακοινώσει επίσημα το περιστατικό, δεν υπήρξε κανένα ζήτημα στην ασφάλεια των πτήσεων. Ήδη έχει διαταχθεί έρευνα στην οποία θα συμμετέχει και η κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που υπέστη την βλάβη.

Η επικοινωνία με τους κυβερνήτες αεροσκαφών ήταν ασύρματη, με βάση τις διεθνείς οδηγίες διαχείρισης κρίσης.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top