Select Menu


-Επανεξελέγη τελικά ο Γιώργος Ανδρέας Παπανδρέου στη θέση τους ως πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής παμψηφεί δια της ανατάσεως χείρας καθώς υπήρξε ο μόνος υποψήφιος. Ένα τεράστιο ουφ ακούστηκε πάνω από την Ιπποκράτους. Γνωστό είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμούσε διακαώς την επανεκλογή του ώστε να τον απομακρύνει από τα δρώμενα στο ΠΑΣΟΚ. 

-Το νέο μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ μετά την απομάκρυνση ΓΑΠ που ανησυχεί τον Βενιζέλο είναι αυτό των Λοβέρδου- Φλωρίδη. Οι δυο τους έχουν εκδηλώσει, φανερά και μη, την αντίθεση τους στις θέσεις - προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι με τις ευλογίες του Σημίτη[;;;] συναντιούνται πυκνά συχνά και συζητούν τις εξελίξεις ψάχνοντας τρόπο να αναλάβουν δράση. Την Τετάρτη το βράδυ βρέθηκαν στη ''Βιβλιοθήκη'' της πλατείας Κολωνακίου.Να ανησυχεί ο Βενιζέλος γι΄αυτή τη συνάντηση αποκλείεται. Τα σημαντικά ραντεβού δεν γίνονται μπροστά σε κόσμο. 

- Σιγά , σιγά εμφανίζονται όλα τα πρόσωπα στην Ιπποκράτους, άλλοι μαυρισμένοι μετά τις διακοπές τους κι άλλοι πανευτυχείς μπαμπάδες. Ο λόγος για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που μπορεί να υπήρξε αδιάβαστος στο παρελθόν αλλά τώρα συμβάλλει τα μέγιστα στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.Η σύζυγός του και πρώην Ευρωβουλευτής, Μαρία Ματσούκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι. Το ευτυχές γεγονός ήταν αυτό που ουσιαστικά τον κράτησε... εκτός δράσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο από τη στιγμή που όλα κύλησαν ομαλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για τα καλά. Άραγε, ο Βαγγέλης χάρηκε με την επιστροφή;

-Μαύρη πέτρα στην Ιπποκράτους έχει ρίξει η Άννα Διαμαντοπούλου. Η κυρία ανάπτυξη της φωτοτυπίας είναι γνωστό ότι αναζητά δουλειά στο εξωτερικό και προωθεί όπως μπορεί τον εαυτό της. Βρέθηκε σε οικονομικό συνέδριο στη Βιέννη αλλά και εκεί δεν έκρυψε την αντίθεση της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-είναι γνωστό ότι δεν μιλάνε οι δυο τους.Η Άννα, λοιπόν, δήλωσε: «Ανιστόρητη η ταύτιση της θυσίας της Ιφιγένειας με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όσοι μιλούν για έξοδο της Ελλάδας ανοίγουν την πόρτα για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ποιος θα είναι ο επόμενος, ο μεθεπόμενος,κτλ.».
Θυμίζουμε τι είχε πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος: “Αν κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια, ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά της Ευρωζώνης, κάνουν λάθος…”.

-Επιστρέφουν σιγά -σιγά και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων , οι περισσότεροι από αυτούς ανανεωμένοι μετά την dolce vita στα Ελληνικά θέρετρα. Μαθαίνουμε ότι για να μην δώσουν στόχο για λίγες μέρες δεν έχουν σκοπό να βγουν στα κανάλια για να μην προκαλέσουν με τη σοκολατένια όψη τους. 

- Το καλοκαίρι τελειώνει και στο φως της δημοσιότητας έρχονται διάφορες ιστορίες από τις περιπέτειες των πολιτικών μας προσώπων. Σίγουρα τις περισσότερες τις είχε ο Γιώργος Παπανδρέου - έχοντας τις μακροβιότερες διακοπές. Σε μια από τις εξορμήσεις του και συγκεκριμένα στη Πάτμο, ο Γιώργος βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον Ευάγγελο Αντώναρο. Η συνάντησή τους έγινε σε ουζερί του νησιού και η κουβέντα ήταν γενικής φύσεως. Φήμες λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τον καλοψημένο γαύρο στο τραπέζι του Αντώναρου. 

- Μπορεί ο Παπανδρέου με τον Αντώναρο να γεύτηκαν τον γαύρο του δεύτερου, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος αν την είχαν καλέσει στο συγκεκριμένο τραπέζι θα έτρωγε μόνο τη σαλάτα. Μάθαμε ότι η καγκελαρία τρελαίνεται για την Ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα για μπιφτέκι και χωριάτικη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της BILD δεν βλέπει την ώρα για να κλείσει τραπέζι σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου [ στην ταβέρνα "Cassambalis" που διατηρεί ο Κώστας Κασσάμπαλης στην οδό Grolmanstrasse 35, την οποία η γερμανίδα επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια] . Το εστιατόριο φημίζεται για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, καθώς θυμίζει αίθουσα τέχνης. Όπως αποκαλύπτεται μάλιστα η Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελε διαμόρφωσαν την κοινή στρατηγική τους στο εν λόγω εστιατόριο.

- Με όρεξη για κόντρες- όχι για φαγητό- φαίνεται ότι επέστρεψαν από τις διακοπές οι της Αριστεράς. Εκτός της κόντρας που είχε ξεσπάσει στη νεοσύστατη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου για τις θέσεις στα έδρανα, τώρα Σύριζα και ΚΚΕ έχουν έρθει σε ρήξη για τα μουσικά συγκροτήματα Going Through και ΝΕΒΜΑ. Ο λόγος της κόντρας είναι η συμμετοχή των δυο συγκροτημάτων στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΚΚΕ κάτι που επέκριναν οι του ΣΥΡΙΖΑ με ρεπορτάζ μέσω της εφημερίδας Αυγή. Με άλλα λόγια, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

-Κόντρας το ανάγνωσμα κι ας πάμε στη Βουλή και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό της σταθμό.Το μόνο σίγουρο είναι πως τη φετινή σεζόν το κανάλι της Βουλής θα χτυπήσει σαραντάρια τρελαίνοντας τα μηχανάκια των εταιριών μέτρησης τηλεθέασης. Οι Έλληνες πολίτες θα στηθούν μπροστά στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τα επεισόδια ''αγάπης'' ανάμεσα στους βουλευτές, Η προβολή αναμένεται να ξεκινήσει από την προσεχή Τρίτη όπου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συνεδρίαση καθώς στην ίδια αίθουσα θα βρεθούν οι κυρίες Λιάνα Κανέλη και Ρένα Δούρου με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ελπίζουμε ο Μιλτιάδης να μην χρειαστεί να παίξει το ρόλο του Γιώργου Παπαδάκη.

- Τη στιγμή που το κανάλι της Βουλής ελπίζει σε μέρες δόξας ακόμη στην ΕΡΤ δεν ξέρουν ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής- τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφουμε το ρεπορτάζ. Ούτε μια , ούτε δυο,αλλά πέντε ώρες κράτησε το ΔΣ της ΕΡΤ το απόγευμα της Τετάρτης. Τα θέματα συζήτησης ήταν πολλά και αφορούσαν κυρίως τις αμαρτωλές συμβάσεις του δορυφορικού προγράμματος της προηγούμενης διοίκησης.Επομένως, δεν τοποθετήθηκαν οι διευθυντές όπως αναμενόταν. Πάντως ο Αιμίλιος Λιάτσος αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση του Γενικού διευθυντή ενημέρωσης, καθώς τα προβλήματα και οι αντιρρήσεις ξεπεράστηκαν. Κρατήστε την είδηση γιατί είναι καλά επιβεβαιωμένη. Η ΕΡΤ επιτέλους θα γίνει STAR.

-Για να μην στεναχωριέστε με όλα αυτά που διαβάζετε έχω να σας ανακοινώσω ότι τα παιδιά της τρόικας δεν μας ξέχασαν. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να επανέλθουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας, ενώ θα έχει προηγηθεί, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, η άφιξη εξειδικευμένων τεχνικών κλιμακίων. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθούν αρχικά με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια με τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο πακέτο των μέτρων 11,7 δισ. ευρώ, όπως τον υπουργό Εργασίας.Φήμες ότι θέλουν να ελέγξουν και τις ροζ- συγνώμη κόκκινες - γραμμές του Κουβέλη δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

- Ο καιρός μαθαίνουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των παιδιών της τρόικας θα είναι ιδιαίτερα καλός. Πληροφορίες λένε ότι η αποστολή θα καταλύσει για μια ακόμη φορά στο ξενοδοχείο Hilton και στις γνωστές σουίτες με θέα την Ακρόπολη. Οι δημόσιες εμφανίσεις τους θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες προκειμένου να μην προκαλέσουν τους ιθαγενείς- συγνώμη τους Έλληνες πολίτες θέλαμε να γράψουμε.

-Την ίδια στιγμή που η τρόικα θα καλοπερνάει και θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων, οι Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη. Δεν θα μιλήσουμε για τις ουρές στα συσσίτια της εκκλησίας αλλά για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ που φτάνουν στα 500εκ. ευρώ.

- Προφανώς αυτά διαβάζει η Μέρκελ και δηλώνει ότι ματώνει η καρδιά της όταν βλέπει τις περικοπές στους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η δήλωση συμπαράστασης της γερμανίδας καγκελάριου, Ανγκέλα Μέρκελ, κατά την διάρκεια συζήτησης με απλούς γερμανούς πολίτες στο πλαίσιο συγκέντρωσης στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο. Εγώ δεν το ξέρω αυτό που μας είπε η καγκελαρία, ξέρω το άλλο με τον Τοτό, τον παππού του και το λύκο.

- Ένα ακόμη ανέκδοτο που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες εκτός από τις κόκκινες γραμμές του Φώτη Κουβέλη είναι το κόκκινο άνοιγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αριστερά. Είναι που φοβόμαστε τις εκλογές και θέλουμε να αρπάξουμε ό,τι μπορούμε. Και όλα αυτά όσο οδεύουμε προς την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, εκεί να δείτε ανοίγματα ούτε αθλητές της ενόργανης τέτοιο πράγμα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top