Select Menu

Για τους «λάθος» στόχους της κυβέρνησης και την ύφεση που «αναμένεται να βαθύνει» μίλησε, μεταξύ άλλων, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης.
 
Ο ίδιος χαρακτήρισε «βενζίνη» στη φωτιά της ύφεσης τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Βαρουφάκης κατέθεσε και τη δική του πρόταση, υποστηρίζοντας πως πρέπει η βοήθεια προς τις τράπεζες να μην εγγραφεί στο δημόσιο χρέος της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας.
 
Ταυτόχρονα, ζήτησε άμεση σύνδεση των αποπληρωμών των υποχρεώσεων της χώρας με τους ρυθμούς ανάπτυξης.
 
«Εδώ και τρία χρόνια έχουμε λάθος στόχους που προσπαθούμε να επιτύχουμε με λάθος μέσα. Η επιμήκυνση είναι παράταση σε μια δανειακή συμφωνία που εξ ορισμού δεν μπορεί να βγει», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε:
 
«Η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου γίνεται πιο βαθιά και παρατείνεται στο μέλλον. Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει τα προς ιδιωτικοποίηση φιλέτα στο άμεσο μέλλον. Παρατείνεται κοινώς η καθίζηση της ελληνικής οικονομίας».
 
«Οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πλήρη αποτυχία ενός συστήματος που έχουν επιβάλει στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top