Select Menu

Τι λέει ο ευρωβουλευτής Ναϊτζελ Φάρατζ που έχει χαρακτηρίσει τον Ρομπάι «σιωπηρό δολοφόνο των εθνών»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβρώνει τη Δημοκρατία των κρατών-μελών και στόχος όσων προωθούν την ενοποίηση είναι να ελέγξουν κεντρικά τα έθνη, δηλώνει ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Independence Party – UKIP).

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Επίκαιρα», θεωρεί το ευρώ μη βιώσιμο, πιστεύει ότι κατέστρεψε τις οικονομίες των χωρών και εκτιμά πως Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη για να ανορθωθούν οι οικονομίες τους. Καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον της θεσμικής ελίτ της ΕΕ και εύχεται η όλη ιστορία να μην λήξει με αιματοχυσία…

Παρατίθεται μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στα «Επίκαιρα» 

-Έχετε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «σιωπηρό δολοφόνο των εθνών». Τι εννοείτε με αυτό το χαρακτηρισμό;

«Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι ηγείται μιας οργάνωσης που με αργούς ρυθμούς διαβρώνει τη Δημοκρατία των κρατών-μελών, παίρνοντας τον έλεγοχο από τα δημοκρατικά εκλεγμένα εθνικά Κοινοβούλια και παραδίδοντάς τον στην ΕΕ και στους οργανισμούς που είναι και οι υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης».

-Έχετε καταγγείλει γενικώς παράγοντες της ΕΕ για συνεργασία με κέντρα που προσπαθούν να αλλοιώσουν την Ευρώπη. Τι εννοείτε με αυτό; Υπάρχει συνειδητή σύμπραξη πολιτικών;

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τους πολιτικούς ου πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι κάτι το αξιοθαύμαστο. Τι γνωρίζουν αυτοί που εγώ δεν ξέρω; Μήπως φοβούνται κάτι; Ίσως τους εκφοβίζουν ή ίσως ευθύνεται η παντελής έλλειψη κατανόησης της παγκόσμιας οικονομίας και το πώς διοικούνται οι επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια πολιτική τάξη, η πλειονότητα των μελών της οποίας δεν έχει ποτέ δουλέψει στον πραγματικό κόσμο».

-Ποιος είναι ο στόχος των φεντεραλιστών; Υπάρχει κάποιο σχέδιο πίσω από την επιδίωξή τους για ευρωπαϊκή ενοποίηση; 

«Στόχος είναι η δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, που θα ελέγχονται από το κέντρο. Αν σχετιζόταν με την οικονομία ή τη Δημοκρατία, δεν θα ακολουθούσαν αυτή τη στρατηγική, καθώς μπορούμε να διακρίνουμε ότι η ΕΕ καταστρέφει αυτές τις πτυχές».

-Οι Έλληνες έχουν πλέον την εντύπωση ότι η χώρα έχει δεχτεί κανονική επίθεση. Ποιο είναι το δικό σας συμπέρασμα από την περίπτωση της χώρας μας; 

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες δεν έπρεπε ποτέ να δεχτούν το ευρώ ως εθνικό νόμισμα και θεωρώ ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη, ώστε να ξαναπάρουν τη χώρα τους στα χέρια τους».

-Κάποιες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, επίσης δέχονται πιέσεις για επιβολή σκληρών μέτρων και οι κοινωνίες τους αντιδρούν. Τι πιστεύετε ότι θα κάνουν στο τέλος;

«Το ευρώ υπό την παρούσα μορφή είναι μη βιώσιμο. Δημιουργήθηκε ως μέσο που θα οδηγούσε τις χώρες σε μεγαλύτερη ενοποίηση, αλλά λειτουργεί μόνο εάν υπάρχει μία κυβέρνηση που το ελέγχει. Νομίζω ότι μία ή περισσότερες χώρες θα αποχωρήσουν, θα υποτιμήσουν το εγχώριο νόμισμά τους και θα δουν εισροή χρημάτων στη χώρα τους μέσω του τουρισμού και των επικερδών εμπορικών όρων με όσους θα συναλλάσσονται. Έτσι, από εκεί κι έπειτα η οικονομία τους θα στεριώσει. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν παράγοντας προϊόντα και προσφέροντας υπηρεσίες. Το κόστος αυτή τη στιγμή είναι πολύ υψηλό έτσι ώστε να έρθουν σιγά σιγά επενδύσεις στην Ελλάδα- οι οικονομικές ενισχύσεις δεν βοηθούν τη χώρα-, επαναφέροντας την οικονομία της στη ζωή». 

-Πώς θα καταλήξει το ευρωπαϊκό εγχείρημα; Βλέπετε διάλυση της Ζώνης του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

«Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να λήξει, γιατί όντως θα λήξει. Ελπίζω ο τρόπος που θα γίνει να είναι ειρηνικός, καθώς υπάρχει πραγματική απειλή για αιματοχυσία».

newsbeast.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top