Select Menu

Η συγκεκριμένη είδηση γεμίζει κάθε Έλληνα με χαρά και ελπίδα, τους Ελλαδίτες όμως και με θλίψη… Η υπογραφή των συμβολαίων με τις κοινοπραξίες που θα επιλεγούν από τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων της Κύπρου θα αποφέρει στη Λευκωσία, περί τα 300 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό το οποίο έχει προϋπολογιστεί για το οικονομικό έτος του 2013.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νεοκλή Συλικιώτη, η αξιολόγηση των προτάσεων των κοινοπραξιών έχει ολοκληρωθεί – εντός προγράμματος και χωρίς καμία καθυστέρηση ελέω… Τουρκίας, οπότε πολύ σύντομα αναμένονται οι παραχωρήσεις. Η αρμόδια επιτροπή θα κάνει την εισήγηση της, ενώ το θέμα θα περάσει στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα επιλαχόντα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχήματα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται δε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, οπότε και τα πρώτα έσοδα θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

Κάθε περεταίρω σχόλιο και σύγκριση με τη πορεία των αντίστοιχων θεμάτων στη χώρα μας προκαλεί… κλαυσίγελο (!) αφού ένα αντίστοιχο ποσό εάν εισέρεε στα κρατικά ταμεία το επόμενο έτος, κάποιες από τις επώδυνες εξαγγελίες που αναμένονται πολύ σύντομα θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Όταν οι αδερφοί Κύπριοι προχωρούσαν κηρύσσοντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στην Ελλάδα μιλάγαμε για… υφαλοκρηπίδα. Όταν η Λευκωσία προχωρούσε σε οικοπεδοποίηση και ανάθεση, εμείς ακόμα ασχολούμασταν εάν πράγματι υπάρχουν στην περιοχή μας υδρογονάνθρακες και όσοι το φωνάζουν εδώ και χρόνια λοιδορούνταν ξεδιάντροπα, ενώ σήμερα ουδείς αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεστομίσει έστω ένα… «mea culpa».

Όταν δε οι Κύπριοι περνάνε στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, εμείς κοιτάμε στην ΑΟΖ της λίμνης… των πανέμορφων Ιωαννίνων και ασχολούμαστε με τα «αποφάγια» αντί να κοιτάμε το «φιλέτο», νοτίως της Κρήτης. Ας προσέχαμε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top