Select Menu

Γράφει ο  Βασίλη Βιλιάρδος

Δυστυχώς, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, η είσοδος του ΔΝΤ σε μία χώρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την εχθρική εισβολή του ΝΑΤΟ – με μοναδική ίσως εξαίρεση το ότι, δεν αφήνει πίσω της υλικά ερείπια, αλλά ανθρώπινα.

Περαιτέρω πολλοί Έλληνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοί μας, κατηγορούν, κατακρίνουν, επικρίνουν και συμβουλεύουν διαρκώς την Ελλάδα – παραμένοντας σε «απόσταση ασφαλείας» στις χώρες που έχουν εγκατασταθεί.

Ελάχιστοι από αυτούς κατανοούν πραγματικά τη δύσκολη θέση και τα προβλήματα που όλοι εμείς αντιμετωπίζουμε καθημερινά – όπως την ανεργία, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την υπερφορολόγηση, το αυξημένο κόστος ζωής, τον απύθμενο φόβο, την έλλειψη προοπτικών, την οδυνηρή απαισιοδοξία, την τραυματική αδυναμία των νέων ανθρώπων να βρουν δουλειά, προσφέροντας στον εαυτό τους, στην οικογένεια και στην πατρίδα τους.

Επίσης την εξαθλίωση, τις καθημερινές αυτοκτονίες, τις επώδυνες προσβολές, τον εξευτελισμό εκ μέρους των άλλων λαών, ο οποίος καταρρακώνει την αξιοπρέπεια μας και βυθίζει στο ναδίρ την αυτοπεποίθηση μας, την εισαγόμενη εγκληματικότητα, τον αφελληνισμό από την σκόπιμη λαθρομετανάστευση, την «πλύση εγκεφάλου» από τις τούρκικες σαπουνόπερες που μας «βομβαρδίζουν» αδιάντροπα από όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια, την κατάρρευση της υγείας, της παιδείας και τόσα πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπισθούν.

Παράλληλα βέβαια δεν κατανοούν την αγωνία όλων μας, όταν διαπιστώνουμε ότι σχεδιάζεται η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε - με πιθανότερο αποτέλεσμα να οδηγηθούμε, αφού θα έχουν «καμφθεί» όλες οι υγιείς αντιστάσεις μας, λεηλατημένοι και εξαθλιωμένοι, στην απόλυτη χρεοκοπία: η οποία θα μας κοστίσει την απώλεια της ελευθερίας και της εθνικής μας κυριαρχίας (η ανεξαρτησία μας είναι ήδη παρελθόν), για πολλές δεκαετίες.

Δυστυχώς, κανένας από όλους αυτούς τους Έλληνες του εξωτερικού δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βοηθήσει ή, έστω, να κάνει αυτά που μπορεί από τη χώρα που βρίσκεται – πρακτικά, χωρίς να αρκείται στη στείρα κριτική και στις θεωρητικές συμβουλές εκ του ασφαλούς. Πολλοί δε υποκινούν επί πλέον αρκετούς, ο οποίοι ζουν στην Ελλάδα, συνήθως τους ικανότερους, να την εγκαταλείψουν όσο ακόμη προλαβαίνουν – κυρίως τους νέους, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας ελπίζουμε ότι, κάποια στιγμή όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού θα κατανοήσουν τις υποχρεώσεις τους και, αν μη τι άλλο, θα πάψουν να κατηγορούν την πατρίδα τους, προσφέροντας αυτά που μπορούν – έστω από τις χώρες που βρίσκονται και χωρίς τις στείρες «δικαιολογίες άρνησης» που προτάσσουν, μεταξύ άλλων «χειραγωγούμενοι ασυναίσθητα» από κάποια διατεταγμένα ΜΜΕ (έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία, διαφθορά, διαπλοκή, οκνηρία των συμπολιτών τους κοκ,).

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν φυσικά ότι δεν έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη, τα οποία συνέβαλλαν τα μέγιστα για να τοποθετηθεί η χώρα μας, «ενδοτικά», στο κέντρο των εξελίξεων - να διαδραματίσει το ρόλο του Δούρειου Ίππου καλύτερα ή την κερκόπορτα για την εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη.

Επίσης δεν σημαίνουν ότι υπάρχει δικαιολογία, όσον αφορά την απίστευτα μεγάλη ανοησία μας να «κάψουμε» πάνω από 700 δις € (τιμές ακινήτων, χρηματιστήριο, διαφυγόντα κέρδη, πτώση εισοδημάτων, κατάρρευση επιχειρήσεων, πτώση ΑΕΠ κλπ.), για να λάβουμε (εκλιπαρώντας!) μέχρι στιγμής 130 δις € δάνεια, για την ανακύκλωση των χρεών μας - θυσιάζοντας παράλληλα την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία και την εθνική μας κυριαρχία.

Τέλος, δεν σημαίνουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε - αφού είμαστε σίγουροι ότι, η Ελλάδα θα αναδυθεί πολύ πιο ισχυρή από την παγίδα του χρέους, στην οποία οδηγήθηκε το σχετικά νεαρό κράτος μας, ουσιαστικά εν αγνοία του.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top