Select Menu

Εμείς επιλέξαμε τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) για να δείξουμε τί έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ελλειμμάτων, χρέους και ανεργίας.

Δείτε τα ενδιαφέροντα διαγράμματα:

Χρέος: η οριζόντια γραμμή διαχωρίζει τις χώρες που έχουν χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ που ορίζει η συνθήκη του Μάαστριχτ. Από κει και πάνω, οι χώρες θεωρούνται υπερχρεωμένες. Στόχος της Ελλάδας μετά το κούρεμα των ομολόγων είναι να πάει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, όσο ήταν δηλαδή και το 2009.


Έλλειμμα: Η γραμμή διαχωρίζει τις χώρες με έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ που ορίζει η συνθήκη του Μάαστριχτ και θα πρέπει – με βάση το δημοσιονομικό σύμφωνο – να πέσουν κάτω από αυτό το όριο όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έκανε “κόντρα” με την Ιρλανδία για το ποιός θα μπει με μεγαλύτερο έλλειμμα σε μηχανισμό στήριξης.


Ανεργία: Η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει εκατομμύρια άνεργους στη Γηραιά ήπειρο μέσα σε μόλις δυο χρόνια. Ρεκόρ ανεργίας (24%) έχει η Ισπανία με περίπου 5,7 εκατ. άτομα να βρίσκονται εκτός αγορά εργασίας. Κατά πόδας ακολουθεί η Ελλάδα (σε ποσοστό ανεργίας), με πραγματικούς ανέργους πάνω από 1,5 ανθρώπους.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top