Select Menu

Του Στρατή Μαζίδη

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Κι εξαίρεση στον κανόνα δε θα μπορούσε να αποτελέσει το σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης πολιτικό κατεστημένο.

Στην προσπάθειά του να επιβιώσει και να επικρατήσει ακόμη μια φορά έπαιξε τα ρέστα του ανάμεσα στα οποία ήταν και η μη αποστολή από την Εφορία μιας σειράς από ραβασάκια για το ΕΤΑΚ, τον ΦΑΠ κτλ.

Ο στόχος ήταν προφανής. Να μην προκληθεί ακόμη περισσότερο το ήδη εξαγριωμένο πλήθος και σε αυτό δε θα βοηθούσε καθόλου αν τα γονατισμένα νοικοκυριά έρχονταν σε επαφή με αυτά τα μικρά αλλά πλήρως εξοργιστικά χαρτάκια.

Τα ραβασάκια δεν ήρθαν. Δεν ήρθε όμως μαζί τους και το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα παρά τις απειλές, τις προπαγάνδες και τις παγίδες.

Το σύστημα παίζει πλέον αναγκαστικά τα ρέστα του σε 20 ημέρες. Πηγαίνει στη ρεβάνς έχοντας χάσει το πρώτο ματς. Όμως τα κρατικά ταμεία στερούνται της δυνατότητας της αναμονής έως και το δεύτερο παιχνίδι.

Η εφορία λοιπόν άρχισε ήδη να ταχυδρομεί τα ραβασάκια. Ταυτόχρονα οι πρώτοι έλληνες φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις εισοδήματος για το 2011 τους υπέστησαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι λογιστές τους βγάζουν ένα κουστούμι που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τις € 2.500,00 για επιπλέον φόρο εισοδήματος και αλληλεγγύη. Τώρα τι αλληλεγγύη είναι αυτή όταν στηρίζεται στο ξεζούμισμα των φορολογουμένων,οι οποίοι δε θα δουν ούτε στον ύπνο τους όσα εισέπραξαν πέρυσι, ένας Θεός το ξέρει.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίζουμε το ΕΤΑΚ του 2009, το ΦΑΠ του 2010, το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012 και ότι άλλο πιθανώς μου διαφεύγει, τότε αθροίζουμε ένα ποσό το οποίο ξεπερνά τις € 4.000,00.

Ωραίο ζεστό χρήμα, το οποίο ένας μισθωτός ή συνταξιούχος χρειάζεται δύο με τρεις ή τέσσερις μήνες για να το συγκεντρώσει, αντί να καλύψει οικογενειακές ανάγκες, αντί να πέσει στην αγορά, αντί να το κάνει ότι θέλει, έρχεται ένα κράτος νταβατζής που του το αρπάζει για το πετάξει στο δίχως πάτο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας.

Τα λογιστικά γραφεία βιώνουν καθημερινά την οργή των ελλήνων φορολογούμενων που έρχονται αντιμέτωποι με το τι θα πρέπει να καταβάλλουν στο ελληνικό κράτος το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ένα κράτος, το οποίο εξακολουθεί να επιμένει να τιμωρεί τους συνεπείς φορολογούμενους. Πέραν όμως τούτου θεώρησε ότι μπορεί να παίζει και με τη νοημοσύνη τους καθυστερώντας τις αποστολές των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ώστε να μην εκφραστεί η λαϊκή κατακραυγή εντονότερα στην κάλπη της 6ης Μαΐου.

Τελικά το μόνο που πέτυχε ήταν να τη συσσωρεύσει αφού κάτι μου λέει πως και οι φορολογούμενοι ετοιμάζουν ένα έκτακτο ραβασάκι το οποίο θα αποσταλεί στους παραλήπτες του μέσω της εκλογικής κάλπης στις 17 Ιουνίου.

Κάνω λάθος;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top