Select Menu

"Η καταστροφή πλέον δεν μπορεί να αποφευχθεί", δηλώνει κατηγορηματικά, κληθείς να... σχολιάσει τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", Mark Grant. Εστιάζοντας στην Ελλάδα προβλέπει είτε νέο - τρίτο - πακέτο διάσωσης, είτε έξοδο της χώρας από το ευρώ...


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πηγές ανησυχίας για το μέλλον της Ευρωζώνης αυξάνονται μέρα με την ημέρα:

Βέλγιο

Ο κίνδυνος για τη δημοσιονομική κατάσταση του Βελγίου ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερος. Πρόσφατα η κεντρική τράπεζα της χώρας παραδέχθηκε πως η βελγική οικονομία είναι σε ύφεση. Κατά τον Grant - επικαλούμενος όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί - η πραγματική αναλογία βελγικού χρέους προς ΑΕΠ ανέρχεται στο 203,2% (!)

Ολλανδία

Η κυβέρνηση του Μ. Rutte παραιτήθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Ο οίκος Fitch προειδοποίησε την Ολλανδία την περασμένη εβδομάδα που κινδυνεύει να χάσει την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ.

ΔΝΤ
Είναι πραγματικά, συνεχίζει, θετική εξέλιξη που τα κράτη μέλη του ΔΝΤ δεσμεύθηκαν να παράσχουν στο ταμείο φρέσκα κεφάλαια, ύψους 430 δισ. δολαρίων, για την ανάσχεση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Εάν όμως η κατάσταση της Ευρωζώνης ήταν ελεγχόμενη, οι εν λόγω δεσμεύσεις δεν θα χρειάζονταν. Στην πραγματικότητα, η ανάγκη για ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ μαρτυρά τη σοβαρότητα της κατάστασης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Η πραγματικότητα, κατά τον Grant, είναι η εξής: Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου είναι εξαιρετικά σοβαρά... "Η κατάρρευση της Ευρωζώνης δεν μπορεί πλέον να αποφευχθεί. Όταν ξεκινήσει, θα διαγράψει από τον οικονομικό χάρτη την κρίση της περιόδου 2007 - 2009, καθώς θα είναι πολύ, πολύ χειρότερην κρίση", σχολιάζει ο Grant. Και καταλήγει "Το μέγα πείραμα της Ευρώπης πλησιάζει στο τέλος του. Ακόμη κι αν διαφωνείτε μαζί μου, δεν μπορείτε να παραβλέψετε τους κινδύνους... "

www.bankingnews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top