Select Menu

Περιγράφοντας την συνομιλία που είχε κατ’ ιδίαν με την Γερμανίδα Καγκελάριο στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι η κ. Μέρκελ του επισήμανε: «Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν έχω πρόβλημα να έρθω στην Αθήνα να ακούσω από κοντά την άποψη των συνδικάτων».

«Θα έρθετε;» την ρώτησε ο κ. Παναγόπουλος, για να απαντήσει η Γερμανίδα καγκελάριος: «Μα μπορώ να έρθω;», υπαινισσόμενη το άσχημο κλίμα που υπάρχει. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, επισήμανε ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ακόμη ότι η γερμανική γνώμη είναι δηλητηριασμένη από τα δημοσιεύματα ορισμένων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως και η ελληνική κοινή γνώμη. Χαρακτήρισε δε, την Άνγκελα Μέρκελ «ευγενέστατη» αλλά «αμετακίνητη, πολύ σκληρή και απόλυτα ενημερωμένη».

Στη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και εκπροσώπους γερμανικών κομμάτων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε εκτενή αναφορά στα καταστροφικά -για την οικονομία και την κοινωνία- αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόζονται, παρουσιάζοντας στοιχεία και αριθμούς που αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητά τους, τόσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας όσο και για τη βιωσιμότητα του χρέους. Τόνισε δε, ότι πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στη συνεχή συμπίεση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων.

Ο Γ.Παναγόπουλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, έκανε λόγο για προβλέψεις που θέλουν την ύφεση να φθάνει ως και το 25-30%, «ποσοστά που απαντώνται σε καιρό πόλεμου», όπως σχολίασε και έκανε λόγο για διαρκή «πτωχοποίηση των Ελλήνων», με το 30% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Σημείωσε δε, ότι παρά το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, το 2015, Κομισιόν και ΔΝΤ, παραδέχονται ότι θα χρειαστούν νέα δάνεια.

«Είναι φανερό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», απάντησε η Α.Μέρκελ.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της, παρουσίασε στην κ. Μέρκελ τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής των πολιτικών που εφαρμόζονται με εναλλακτικές μορφές μείωσης του χρέους και του ελλείμματος.  Μεταξύ των μέτρων που αναλύθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η σωστή χρήση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και η αναθεώρηση των αλόγιστων αμυντικών δαπανών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top