Select Menu

Την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Haaretz, ο Νετανιάχου θα πιέσει τον Αμερικανό πρόεδρο για υιοθέτηση σκληρότερης γλώσσας στο Ιράν, επικαλούμενη έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Συγκεκριμένα θα ζητήσει από την Ουάσιγκτον να δηλώσει ανεπιφύλακτα πως θα εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση, στην περίπτωση που η Τεχεράνη περάσει ορισμένες «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης» ανάμεσα στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ στο ζήτημα του Ιράν, καθώς είναι αμοιβαία η αίσθηση ότι κάθε πλευρά παρεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της άλλης.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε την Κυριακή ότι Ισραηλινοί κυβερνητικοί είναι «αγανακτισμένοι» για τα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με ενδεχόμενο πλήγμα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Κατά τους αξιωματούχους αυτούς, οι δηλώσεις υποσκάπτουν την αποτρεπτική ισχύ της απειλής του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει βία εναντίον του Ιράν εάν προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ είχε δηλώσει στο CNN την περασμένη εβδομάδα ότι μια ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εργοστασίων του Ιράν αυτή τη στιγμή θα ήταν «πρόωρη» και «αποσταθεροποιητική». Ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου Μαρκ Ρεγκέβ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει υποθέσεις, όπως είπε, των μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Νετανιάχου θα μιλήσει σε εκδήλωση μιας από τις ισχυρότερες οργανώσεις του ισραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων, ενώ μία ημέρα πριν θα μιλήσει ο Ομπάμα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top