Select Menu

Τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου κλείνει και πάλι η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διακοπή της ροής φυσικού αερίου στον ελληνοτουρκικό αγωγό, σε διάστημα μόλις μερικών εβδομάδων.

Μέχρι στιγμής το νέο πρόβλημα με τον ελληνοτουρκικό αγωγό δεν προκαλεί ανησυχία καθώς η ροή από τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό είναι ενισχυμένη, ενώ υπάρχει και επάρκεια LNG από τη Ρεβυθούσα.

Ωστόσο, φόβοι εκφράζονται για τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται αύξηση της ενεργειακής ζήτησης λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Στο μεταξύ, φουντώνουν ξανά τα σενάρια για τις προμήθειες πετρελαίου από το Ιράν.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου.

«Τα πετρελαιοφόρα που είχαν έλθει για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήρια της Ελλάδας, αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν με άδεια χέρια γιατί το Ιράν αρνήθηκε να δώσει το φορτίο», ανέφερε το Fars.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πετρελαιοφόρα «είχαν προορισμό το ελληνικό διυλιστήριο Hellenic», ωστόσο εκπρόσωπος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, διέψευσε την είδηση ότι η Τεχεράνη αρνήθηκε  να τροφοδοτήσει την εταιρία με πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να σταματήσει τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από την 1η Ιουλίου, εξαιτίας της διαμάχης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που, σύμφωνα με τη Δύση, αποσκοπεί στην ανάπτυξη ατομικών βομβών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top