Select Menu


Άρθρα 13-14 : “Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές ή άλλα έσοδα”

13. Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές από το πρόγραμμα «Ήλιος» ή άλλα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις πέραν των ήδη περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα προσαρμογής για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας έως 15 δισ. ευρώ με σκοπό την αποκατάσταση της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

14. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας (στο κείμενο γράφει “εγγυήσεις”-”collateral”) προκειμ ένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήμ ατος.






























Άρθρo 27 - ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !

H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΟΥΤΕ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ! ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ! KAI TA ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΡΙΓΓΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΙΟΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ! ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

27. Συμφωνούμε επίσης ότι διασφαλίζεται στενότερη παρακολούθηση και περαιτέρω
επιβολή της νομοθεσίας με τους εξής τρόπους :
  • α. για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ στα οποία εφαρμόζεται διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάζουν τα σχέδια εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους:
  • β. στην περίπτωση αποκλίσεων κατά την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής, θα εφαρμόζεται στενότερη παρακολούθηση και συντονισμός της εφαρμογής του.






























Γιατί μετέφρασαν τις “εγγυήσεις” στο ηπιότερο “ασφάλεια”;

To αγγλικό κείμενο γράφει :
14. Credit enhancement will be provided to underpin the quality of collateral so as to allow its continued use for access to Eurosystem liquidity operations by Greek banks

Στο Ελληνικό Γράφει :
14. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.













Ολόκληρο το Κείμενο Υποταγής της Συνόδου της 26 Οκτωβρίου 2011  
 

EURO SUMMIT STATEMEN

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top