Select Menu

Ο Κλεισθένης γράφει.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ο Ραντανπλάν είναι το συμπαθέστατο σκυλάκι με το άστρο του σερίφη κρεμασμένο στο λαιμό κάτι σαν αστυνομικό σκυλί.

Οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον Ραντανπλάν απεφάνθησαν ότι το σκυλί πάσχει από μερικά σύνδρομα.

Ένα απ’ αυτά είναι η πολύ καθυστερημένη αντίδρασή του στα γεγονότα πχ ένα άλογο του πατάει την ουρά και όταν το άλογο χάνεται στον ορίζοντα ο Ραντανπλάν πετάγεται ξαφνικά και γαβγίζοντας βρίζει  που του πάτησαν την ουρά. Αυτό το σύνδρομο οι ψυχολόγοι το ονόμασαν «αντανακλαστικά» Ραντανπλάν.

Σε μία φανταστική «φανταστική» χώρα η κυβέρνηση πάσχει απ’ το σύνδρομο«αντανακλαστικά» Ραντανπλάν.

Ενώ έχουν τελειώσει οι εκλογές και είναι ήδη κυβέρνηση αντιδρά με δεδομένα περασμένου χρόνου και αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός αυτής της φανταστικής «φανταστικής» χώρας ενώ η οικονομία της είναι κατεστραμμένη έχοντας μείνει σαν τον Ραντανπλάν στο παρελθόν των παχιών αγελάδων βροντοφωνάζει «λεφτά υπάρχουν» και σε λίγους μήνες η χώρα πτωχεύει και οδηγείται υπό την σκέπη της αγίας τρόικα με μειωμένη κυριαρχία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτής της φανταστικής υπέροχης χώρας ενώ ηγείται κόμματος εξουσίας έχοντας μείνει σε παρελθόντα χρόνο όταν ηγείτο ενός άλλου πολύ μικρού προσβλέπει στη  μεγάλη επιτυχία να κερδίσει στις επόμενες εκλογές το συγκλονιστικό 33%. Βέβαια θα πει κάποιος ότι μιλάνε για αυτοδυναμία ε! λένε και καμία μα..κία για να περνά η ώρα.

 Ένα δεύτερο σύνδρομο που ανακάλυψαν οι ψυχολόγοι στον Ραντανπλάν είναι η αδυναμία του να ξεχωρίζει ενίοτε τους καλούς απ’ τους κακούς. Τους μπερδεύει πχ συμπεριφέρεται φιλικά και ακολουθεί τους κακούς Ντάλτον ενώ γαβγίζει και επιτίθεται στους αστυνόμους. Αυτό το σύνδρομο το ονόμασαν «σύγχυση» Ραντανπλάν.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν της φανταστικής «φανταστικής χώρας πάσχει απ’ το σύνδρομο «σύγχυση» Ραντανπλάν. Ενώ δηλώνει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και έχει και πιστόλι αντί να το στρέψει κατά των κακών (τρόικα, τοκογλύφοι) το στρέφει και πυροβολεί τον λαό που τον εξέλεξε πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της φανταστικής «φανταστικής» χώρας αντί να καταδικάζει τα κακά πεπραγμένα του κόμματός του όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση (σκάνδαλα) συμμαχεί με το κακό παρελθόν του κόμματός του και πυροβολεί την αλήθεια.

Ένα τρίτο σύνδρομο Ραντανπλάν που ανακάλυψαν οι ψυχολόγοι είναι η μιμητικότητα του συμπαθούς τετράποδου. Όταν συναντά κάποιο άλλο τετράποδο το μιμείται πχ συναντά ένα λαγό; Τότε πηδάει σαν λαγός. Το ονόμασαν σύνδρομο «μίμηση» Ραντανπλάν.

Ο αρχηγός λοιπόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπέροχη χώρα που αναφέρω διορίζει δύο αντιπροέδρους για να θωρακίσει το κόμμα και να λειτουργεί καλύτερα. Τους Ηρακλειδείς του κόμματος τον κ. πολιτικά «μηδέν» και το κ. πολιτικά «τίποτα».

Ο πρωθυπουργός πάσχοντας απ’ το σύνδρομο «μίμηση» Ραντανπλάν διορίζει κι αυτός δύο αντιπροέδρους αλλά δεν προβλέπει δεύτερη καρέκλα. Η μάνα του τον είχε προειδοποιήσει ότι δεν χωράνε δύο κώλοι σε μία καρέκλα πόσο μάλλον αν είναι και χοντροί. Τα επακόλουθα της έλλειψης δεύτερης καρέκλας τα βλέπουμε και θα τα δούμε απολαυστικά στο μέλλον.

Η χώρα και τα πρόσωπα είναι φανταστικά και όποιος θελήσει να τα ταυτίσει με υπαρκτά κινείται εκ του πονηρού.
Ας έχουμε υγεία και υπομονή, υπάρχει και συνέχεια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top