Select Menu


«Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία, στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά

 και πρόσθεσε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση σε ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων».

Η συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος, διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί ήταν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους. Από την πλευρά της ΝΔ διέρρευσε μόνο ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα οικονομικά ζητήματα από τον υπουργό Οικονομικών χωρίς τοποθετήσεις από τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα για όλα τα ζητήματα. «Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροικονομικά δεδομένα και τους δημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία».

Ειδικότερα για το φορολογικό ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ανοίγει πεδίο συναίνεσης για να υπάρξει ενιαίο εθνικό φορολογικό σύστημα». Διευκρίνισε όμως ότι η συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σε ερώτηση για το αν ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα απάντησε ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του πλαισίου συζητάμε τους τρόπους και κοιτάμε μακροοικονομικά δεδομένα ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι σταθεροί».

Τέλος ανέφερε ότι συζήτησαν και για το νέο τραπεζικό τοπίο μετά την χθεσινή συγχώνευση των δύο τραπεζών και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις τονίζοντας πάντως με έμφαση ότι το τραπεζικό σύστημα είναι «διπλοεγγυημένο και ασφαλές για τον καταθέτη».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top