Select Menu


Μια ομάδα εργασίας η οποία θα έχει αποστολή να παρακολουθεί την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την επικαιροποίηση της απόδοσης των μέτρων που περιλαμβάνει συστήθηκε έπειτα από απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Όπως προβλέπεται από την απόφαση, η ομάδα θα αποτελείται από 10 μέλη, τα οποία θα έχουν και τη βοήθεια εκπροσώπων του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής. Η ομάδα εργασίας, θα έχει έχει ως έργο:

• Τη συνεχή παρακολούθηση της υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την εβδομαδιαία αναφορά της πορείας εφαρμογής των μέτρων.

• Την επικαιροποίηση της δημοσιονομικής απόδοσης των μέτρων.

• Την καταγραφή και ανάλυση της πορείας των ληξιπρόθεσμων και πληρωτέων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης και η υποβολή προτάσεων για αποτελεσματικότερες διαδικασίες μείωσής τους.

• Την επεξεργασία, ανάλυση και παρακολούθηση των κριτηρίων απόδοσης.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος παρακολουθείται και σε επίπεδο υπουργών. Στη σχετική διυπουργική επιτροπή προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλος και μετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, καθώς και ο Υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντ. Ρόβλιας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Τιμοσίδης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης, και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.

Η Διυπουργική Επιτροπή λειτουργεί τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και Γενικών Γραμματέων για τη συνεχή παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος και του καταλόγου των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top