Select Menu


Ελπίδα για εκατομμύρια καρκινοπαθείς στον κόσμο δίνει νέα έρευνα επιστημόνων σύμφωνα με την οποία ανακαλύφθηκε πρωτεϊνη που μπλοκάρει τις μεταστάσεις των καρκινικών κυττάρων.

Ο λόγος για την πρωτεϊνη JAK που σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να δημιουργήσουν την απαιτούμενη για την μετακίνησή τους ενέργεια.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από βρετανούς επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Cell» ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία φαρμάκων που θα αναστέλλουν τις καρκινικές μεταστάσεις.

Πώς πραγματοποιούνται οι μεταστάσεις;

Οι επιστήμονες αναφέρουν, πως οι μεταστάσεις πραγματοποιούνται με δύο τρόπους: τα καρκινικά κύτταρα αποσπώνται από τους συμπαγείς όγκους είτε διώχνοντας μακριά τα διπλανά τους κύτταρα είτε δημιουργώντας «διαδρόμους» μέσα από τους οποίους μεταφέρονται από το ένα σημείο του οργανισμού στο άλλο.

Και στις δύο περιπτώσεις απαραίτητη είναι η ενέργεια για τις μετακινήσεις, η οποία και παρέχεται μέσω της πρωτεϊνης JAK.

Πολεμώντας τον εχθρό κατά μέτωπο

Παλιά γνώριμη στους επιστήμονες φαίνεται πώς είναι η πρωτεϊνη JAK καθώς η παρουσία της εν αφθονία στον οργανισμό έχει συνδεθεί με την λευχαιμία. Γνωρίζοντας λοιπόν ήδη τον πραγματικό εχθρό που προκαλεί πολλαπλές μεταστάσεις και με δεδομένο το γεγονός ότι πάνω από το 90% των θανάτων από καρκίνο έχουν προκληθεί από μετάσταση, οι επιστήμονες πλέον επικεντρώνονται στη δημιουργία αντιμεταστατικών φαρμάκων που θα βάλουν φρένο στην ανεξέλεγκτη πορεία των καρκινικών κυττάρων.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top