Select Menu


Τουλάχιστον 18 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Αϊρίν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Καταστροφές σημειώθηκαν και σε πυρηνικά εργοστάσια.

Την Κυριακή έκλεισε ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στο Μέριλαντ λόγω ζημιών, ενώ άλλοι αντιδραστήρες πριν το χτύπημα του κυκλώνα τέθηκαν για προληπτικούς λόγους εκτός λειτουργίας ή λειτουργούσαν με μειωμένη ισχύ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, την Κυριακή ένας αντιδραστήρας στο πυρηνικό εργοστάσιο Calvert Cliffs στο Μέριλαντ έκλεισε αυτόματα όταν ένα μεγάλο κομμάτι αλουμίνιο από παρακείμενο κτίριο κατέστρεψε τον μετατροπέα. Ο αντιδραστήρας παρέμεινε εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα.

Η Constellation Energy, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, ανακοίνωσε ότι η μονάδα είναι ασφαλής και ότι ο δεύτερος αντιδραστήρας λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, οπότε δεν τέθηκε θέμα διακοπής ρεύματος.

Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών του Μέριλαντ πάντως διαβεβαίωσε ότι ο αντιδραστήρας που υπέστη βλάβη θα τεθεί σε λειτουργία μετά από επιθεώρηση.
Εκτός από το Μέριλαντ, οι Αρχές έκλεισαν προληπτικά πριν την έλευση του κυκλώνα και ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Νιού Τζέρσι.

Πρόκειται για τον πυρηνικό σταθμό Oyster Creek. Η Exelon Corporation, η εταιρεία που τον διαχειρίζεται, αποφάσισε το απόγευμα του Σαββάτου να τον θέσει εκτός λειτουργίας πριν το πέρασμα του κυκλώνα Αϊρίν. «Είναι προληπτικό μέτρο επειδή περιμένουμε ισχυρούς ανέμους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο κυκλώνας Αϊρίν πέρασε από δεκατέσσερα πυρηνικά εργοστάσια, από τη Βόρεια Καρολίνα ως το Νιου Χάμσαϊρ, μέχρι να καταλήξει το Σάββατο στην ανατολική ακτή.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top