Select Menu


Με αλλαγές που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνεται μια και μόνο άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα στον ΟΠΑΠ, ο οποίος θα διαθέτει τις 18.500 άδειες σε τρίτους ιδιώτες.

Το αιτιολογικό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι η διάσπαση των αδειών μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Ετσι, ο ΟΠΑΠ παίρνει το σύνολο των 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs)! Συνεπώς ο νέος ιδιοκτήτης θα διαχειρίζεται όλες τις άδειες παιγνίων.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι με τις αλλαγές «ενισχύεται πάρα πολύ ο ΟΠΑΠ», με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του, δεδομένου ότι εντάσσεται μεταξύ των επιχειρήσεων, που θα αποδώσουν έσοδα 1,7 δις. ευρώ (400 εκατ. υπολογίζουν μόνο από την επέκταση των αδειών) μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα δει «ποια θα είναι η καλύτερη αξιοποίηση» του ΟΠΑΠ. Αρνήθηκε κατηγορηματικά, όμως, πως θα πουληθεί λέγοντας "Δεν έχουμε δεσμευτεί ότι θα πουλήσουμε τον ΟΠΑΠ. Εχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε έσοδα υπέρ του δημοσίου χρέους από τον ΟΠΑΠ".

Η πορεία του ΟΠΑΠ, είναι προδιαγεγραμμένη, αφού με το Μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παραχωρήσει όχι μόνο το 100% της επέκτασης της σύμβασης και των νέων αδειών παιγνίων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και το 34% των μετοχών του μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς και το 100% των μετοχών του ΟΔΙΕ.

'Αποψη, την οποία υιοθετούσε προ εβδομάδας ο υπουργός όταν έλεγε πως θα πωληθεί ο ΟΠΑΠ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Κυβερνητικοί κύκλοι, μετά το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν "πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποκρατικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ" και διευκρίνιζαν πως τη μορφή και τον τρόπο θα τον καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αναφορικά με το διαδικτυακό στοίχημα ο υπουργός δήλωσε ότι θα οργανωθεί με άδειες που θα δοθούν από το δημόσιο, ενώ οι τράπεζες και οι ελληνικοί πάροχοι δεν θα μπορούν να προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μη νόμιμου διαδικτυακού στοιχήματος στη χώρα, δηλαδή δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές από ποσά συμμετοχής και απόδοση κερδών που προέρχονται από παίγνια χωρίς άδεια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top