Select Menu


ΣΤΙΣ  23 / 5  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ  ΟΤΙ  << o  ΥΠΕΞ  διώκει  διπλωμάτη  επειδή διαμαρτυρήθηκε  για την απαξίωση  των διπλωματών .  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  Ο  " ΥΠΟΥΡΓΟΣ "  ΔΗΜ.  ΔΡΟΥΤΣΑΣ,  ΠΡΟΕΒΗ  ΣΕ  δίωξη κατά του Έλληνα πρόξενου  στο Βανκούβερ και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης  Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ),  Γιώργου Αυφαντή,  ΚΑΙ είναι  έξαλλος  μαζί του, μετά από δήλωση  που έκανε στο ΒΗΜΑ  στις  6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

Ο Γ. Αυφαντής  είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την απαξίωση των  Ελλήνων διπλωματών από τον πρωθυπουργό, με αφορμή  την επίσκεψή του στο Ερζερούμ, όπου θα συζητούσε με  τους Τούρκους διπλωμάτες, κάτι που δεν έχει κάνε  με τους

Έλληνες. Το ΥΠΕΞ τον κάλεσε σε απολογία κατηγορώντας  τον για προσβολή και απαξίωση. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Γ. Αυφαντής εκνευρίζει τον Δ. Δρούτσα.  Σύμφωνα με τους συναδέλφους του πρόκειται για έναν «έντιμο, πατριώτη και δημοκρατικό διπλωμάτη, που μετά τη  συνεχιζόμενη απαξίωση των διπλωματών, έχει αποφασίσει  να λέει κάποια πράγματα με το όνομά τους, ακόμα και  υπερβαίνοντας τα συνήθη όρια». Στο άρθρο στις  6 Ιανουαρίου 2011  που είχε τίτλο "  Αντιδράσεις για την επίσκεψη  Παπανδρέου  στην Τουρκία λόγω υπερπτήσεων»   ο κ. Γ. Αϋφαντής, υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρός:  «Εκτιμώ ότι οι συνάδελφοί μου παρακολουθούν με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού  στο Ερζερούμ.  Διότι από τα όσα θα ανακοινωθούν εκεί, θα μάθουν και οι  έλληνες διπλωμάτες κάποια νεότερα για την ακολουθούμενη  εξωτερική πολιτική.


Μια πολιτική την οποία ΔΕΝ έχει σχεδιάσει η ελληνική  Διπλωματική Υπηρεσία και τις πτυχές της οποίας τα  στελέχη της αγνοούν.

Όπως άλλωστε τις αγνοεί και το Υπουργικό Συμβούλιο,  το ΚΥΣΕΑ και η Κοινή Γνώμη.   «Ας κοιτάξει ο ελληνικός λαός στο Ερζερούμ, στο Καστελόριζο, στο Αγαθονήσι, στο Σούνιο, στην Κύπρο. Αν  όσα συμβαίνουν εκεί τα επικροτεί, τότε, πράγματι, δεν  χρειάζεται ελληνική Διπλωματική Υπηρερεσία ! ΟΙ ΤΟYΡΚΟΙ  ΔΙΠΛΩΜAΤΕΣ ΥΠΕΡΑΡΚΟYΝ» ! ! !

TA  ΑΝΩΤΕΡΩ  ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ  ΜΕ  ΤΗΝ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ  ΣΤΗΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  13/5   ΜΕ  ΤΙΤΛΟ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΔΡΟΥΤΣΑ"   ΜΕ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ  Προέδρου της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη

Θ. Δασκαρόλλη.  Σ'  αυτήν  κατηγορεί τον  πρωθυπουργό  και  την  "ηγεσία  του  Υπουργ.  Εξωτερικών"  Δημ. Δρούτσα,  ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι  με το αζημίωτο», με  αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».

Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νεο - οθωμανισμός

Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία». 



Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας».

Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας».

Κατά πρωθυπουργού

Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».

Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει. Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία , πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».  ΝΑΙ  ΤΩΡΑ  ΜΑΣ  ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΙ  . . . ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ !

ΝΑ  προστεθεί  και η  πρόσφατη  ανάκληση  του  ΠΡΟΞΕΝΟΥ  κ.  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ  στο  Αργυρόκαστρο  για  τις  ελληνικές  του θέσεις  στη  Β.  ΗΠΕΙΡΟ,  οπότε  αβίαστα  προκύπτει  ότι  το  κατ' όνομα  ΥΠ.  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  έχει  καταστεί  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ  γιά  τα  ΕΘΝΙΚΑ  ΜΑΣ  ΘΕΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  . . . ΕΞΑΧΘΕΙ  (! ! ! )  ΠΡΙΝ  ΘΡΗΝΗΣΟΜΕ  ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΜΑΣ  ΧΩΡΟΥ  ΚΑΤΑ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  . . . ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ   ΤΗΣ  ΤΟΤΕ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ,  ΚΑΙ  ΝΥΝ  ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ,  ΚΥΡΙΑΣ  ΜΠΕΝΑΚΗ,   ΣΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.    

ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010

ΑΝΤ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ  - Διαχειριστής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top