Select Menu


Του Χρήστου Καψάλη

Οι Αγανακτισμένοι, που ξαφνικά γέμισαν της πλατείες όλης της χώρας, βάζοντας τα θεμέλια της δημιουργίας ενός νέου μαζικού Κινήματος είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Νέοι στην πλειονότητά τους, μορφωμένοι κατά κανόνα, εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, φοιτητές.  Άνθρωποι, που όπως και όλοι οι υπόλοιποι, νιώθουν έντονα την πίεση της γκρίζας καθημερινότητας  και την απόλυτη αβεβαιότητα ενός ασαφούς μεσοπρόθεσμου ή και μακροπρόθεσμου μέλλοντος.

Πολίτες που μέχρι τώρα, έχοντας απορρίψει τον τρόπο λειτουργίας και τις μεθόδους των κομματικών μηχανισμών, δεν συμμετείχαν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα, δεν έπαιρναν μέρος σε διαδηλώσεις (οι περισσότεροι), άφηναν άλλους, όπως έγραψε κάποιος «Αγανακτισμένος» σε μία από τις πολλές σχετικές σελίδες στο Facebook,  να τους διεκδικούν ως την «δική τους αγέλη προβάτων»...

Όπως  αποδεικνύεται και άποψη  έχουν (ξέρουν τι δεν θέλουν, τουλάχιστον) και νιώθουν έντονη  την ανάγκη να κραυγάσουν, να διαμαρτυρηθούν, να επαναστατήσουν για το μέλλον που τους στερούν, για τα όνειρα που δεν μπορούν να κάνουν...

Ξέρουν όχι μόνο τι δεν θέλουν αλλά και εναντίον ποιων στρέφουν τα βέλη τους. Ξέρουν να συναινούν και να βρίσκουν την κοινή διαδρομή, αναζητώντας μόνο εκείνα που τους ενώνουν και όχι εκείνα που τους χωρίζουν.

-Διαμαρτύρονται  για να μην επιτρέψουν να χαθεί και το τελευταίο ίχνος της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού.

-Διαμαρτύρονται απαιτώντας από κυβέρνηση και κόμματα να απαντήσουν πολιτικά στο ερώτημα «Ποια Ελλάδα θέλουμε;», να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση με σαφές χρονοδιάγραμμα και κυρίως με ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: «ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό».

-Διαμαρτύρονται για την λογιστική και εισπρακτική αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει μόνο τα πιο ευάλωτα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα και τα οδηγεί στην εξαθλίωση,  κάτω από τα όρια της φτώχειας.

-Διαμαρτύρονται γιατί κανένα  μέτρο δεν έχει αγγίξει όσους έκλεψαν, όσους πήραν μίζες, όσους φοροδιέφυγαν, όσους έβγαλαν μαύρο χρήμα σε φοροτραπεζικούς παραδείσους, όσους για τους ίδιους λόγους επένδυσαν σε off-shore εταιρίες, όσους εκμεταλλεύτηκαν για ίδιον όφελος θέσεις και αξιώματα.

-Διαμαρτύρονται γιατί και τα νέα μέτρα είναι σχεδιασμένα  στην πεπατημένη (άδικη, εισπρακτική, αντιαναπτυξιακή λογική)  των προηγούμενων.

-Διαμαρτύρονται για να πάψουν να ποδοπατούνται, ηθικά και κυριολεκτικά, από  όσους έχουν μέσον, ρουσφέτι, μπάρμπα στην κυβέρνηση ή στο κόμμα ή την δυνατότητα να «λαδώσουν» για να επιτύχουν ή να γλυτώσουν.

-Διαμαρτύρονται διεκδικώντας το βασικότερο Συνταγματικό δικαίωμα (για τους ίδιους και το λαό ολόκληρο): Να είναι ενημερωμένος και να αποφασίζει για το μέλλον του.

*Απαραίτητη σημείωση: Το άρθρο δεν αποτελεί θέση των «Αγανακτισμένων» αλλά δημοσιογραφική άποψη  του υπογράφοντος, ύστερα από συζητήσεις με δεκάδες διαδηλωτές και ερμηνεία σκέψεων και διαθέσεων "Αγανακτισμένων" όπως  αποτυπώνονται στις σχετικές σελίδες στο facebook.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top