Select Menu


Πρακτικά/Προτάσεις απο 28 και 29 Μαίου

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη με τους "Αγανακτισμένους" σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε όλο το ιστορικό με δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ

Πρακτικά 28/05/2011

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου
28/5/2011 (ημέρα 4η)
  1. Καμία συναίνεση!
Να προγραμματιστεί αποχή από την εργασία για κάποια ημέρα.
Να γίνει προώθηση καλέσματος των Αγανακτισμένων σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (π.χ. μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους).
  1. Να οργανωθούν συγκεκριμένες δράσεις ενημέρωσης από την Ομάδα Εξόρμησης/Προώθησης.
Να οργανωθεί θεματική συζήτηση περί Δημοκρατίας.
  1. Να μην υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, διότι δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε κανένα  πολιτικό σύστημα. Να γίνεται συζήτηση περί δημοκρατίας και να δημιουργούμε. Οι ομάδες εργασίας να προκαλέσουν συνθήκες νέες. “Δεν ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε απέναντι σε ό,τι γίνεται αλλά να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας”. Χρειάζεται αυτοοργάνωση & ανάληψη προσωπικής ευθύνης.
  2. Διαφωνία για αποχή από εργασία/απεργία όσων έχουν την πολυτέλεια της εργασίας. Αρκεί η παρουσία μας στην πλατεία.
  3. Οι κυβερνόντες αρχίζουν να ανησυχούν! Να μεταλαμπαδευτεί η επικοινωνία. Να μεταδοθεί η δράση για να φοβηθούν.
  4. Να ανακοινωθούν οι Ομάδες Εργασίας και να επεξηγηθούν οι αρμοδιότητές τους. Ομοίως και οι Θεματικές Ομάδες. Ωστόσο, να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των θεματικών ομάδων ώστε να μην καταλήξουμε να αναπαράγουμε τους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας έχουν επιβάλλει.
Να μαζικοποιηθεί η Ομάδα Εξόρμησης/Προώθησης και να οργανωθεί ανά περιοχή.
Να επεξηγηθούν περισσότερο οι 3 άξονες του καλέσματος.
Αποχή από κάθε καταναλωτική και παραγωγική διαδικασία.
  1. Αναγνώστηκε και παραδόθηκε πρόταση για μανιφέστο. (παραπομπή σε έντυπο αρχείο Νο7)
  2. Ευχαριστώ το ΔΝΤ για το ξεσήκωμα που μας προκάλεσε και την δημοκρατία που εφαρμόζεται. Οι πλατείες είναι γεμάτες και πρέπει να συζητήσουμε τι θα κάνουμε – τι θέλουμε, μέσα στο ΣΚ καθώς και ποιό πρόβλημα έχουμε και γιατί χάθηκε η δημοκρατία. Να κάνουμε πραγματική Δημοκρατία, ας μάθουμε να μιλάμε για τα προβλήματα μας. Να δώσουμε βάθος και χρόνο στις συζητήσεις. Να απευθυνθούμε σε γνώστες /διανοούμενους.
Από την ερχόμενη Δευτέρα και όλη την εβδομάδα να διαμορφωθούν Θεματικές Ομάδες που να εγκαινιαστούν σήμερα. Να δοθεί χρόνος και βάθος στις συζητήσεις και να απευθυνθούμε σε ειδικούς & διανοούμενους ανά θεματική.

        Προτείνεται θεματική Ομάδα: «Διαχείριση Σκουπιδιών».
  1. Η καρδιά μας χτυπάει από την Τετάρτη μαζί με άλλους σε όλη την ευρώπη και αυτό μόλις ξεκίνησε. Να βλέπουμε τι κάνουν σε άλλες πλατείες – πόλεις. Να γίνουν δράσεις γιατί δεν υπάρχει χρόνος προς στοχευμένες κοινωνικές ομάδες. Να έχουμε αποτελέσματα. Θέλουμε στόχους και δράση και αποτελέσματα. Στην επόμενη φάση να κάνουμε προγράμματα για την αυτοοργάνωση μας γιατί οι κυβερνώντες δεν έχουν
  2. Σχετικά με προτάσεις που κατατέθηκαν στη συνέλευση: ακούμε ανθρώπους που πρώτη φορά μιλάνε και αυτό είναι απελευθερωτικό. Εδώ δημιουργήθηκε πρώτη φορά τέτοιος χώρος. Μπαίνει η ανάγκη πέρα από τη συζήτηση να προχωρούμε σε δράσεις, αποφάσεις. Ανάγκη να βγούμε προς τα έξω λέγοντας στην πόλη τι είμαστε και τι ζητάμε, να κάνουμε κάλεσμα. Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για αιτήματα. Είμαστε άνθρωποι που μας ένωσε η αγανάκτηση, η ανάγκη να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
  3. Δεν πρέπει να έρθει έτοιμο κείμενο στην Γ.Σ. προς ψήφιση. Το κείμενο πρέπει να δομηθεί λέξη προς  λέξη και να ζυμωθεί  στην Γ.Σ. Το θέμα του κειμένου είναι κρίσιμο γιατί μέχρι τώρα τα ΜΜΕ βγαίνουν και μιλάνε εν ονόματι των Αγανακτισμένων. Αν διαμορφωθεί κείμενο δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό και θα δεχθούμε επίθεση με στόχο την διάσπαση.
  4. “Ακόμη και ένα ταξίδι 1000 χλμ ξεκινάει με ένα βήμα. Που το κάναμε ήδη όλοι”.
Πρόταση 1: Υπεύθυνους (Δήμο – περιφέρεια) να κατεβάσουν τις αφίσες των εκλογών.
Πρόταση 2: Μιλήστε παντού – διαδώστε. Να στείλουμε email σε εφημερίδες – κανάλια. Δείξτε τι γίνεται εδώ!
  1. Ανακοίνωση από ομάδα ίντερνετ: Το επίσημο Blog της συνέλευσης είναι το aganaktismenoi – thes. blogspot.com. Στο blog θα αναρτούνται οι αρχές ομάδας, οι αποφάσεις της συνέλευσης, τα καλέσματα, video – foto. Ζητούνται άτομα για ενίσχυση της ομάδας. Έγινε λογαριασμός twitter. Θα γίνει προώθηση μέσω banners. Σύνδεση wifi – hotspot στην πλατεία και live streaming (απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο). Συμφωνήθηκαν οι προτάσεις από τη Γ.Σ.
  2. Ομάδα παιδείας: μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί. Γράφτηκε κείμενο. Σήμερα 2 παρεμβάσεις όπου μιλήσαμε με κόσμο. Θετικά αποτελέσματα, υπήρχε ενδιαφέρον. Προώθηση της ομάδας παιδείας σε πολλούς χώρους π.χ. απασχόλησης, εργασίας κ.τ.λ
  3. Πρόταση για συνέχεια πλατείας: προώθηση και συμμετοχή στις ομάδες οι οποίες θα θέτουν ότι θέλει να γίνει. Διαφορετική προώθηση από κάθε τομέα αλλά να μην μείνουμε εκεί. Συνεννόηση ομάδων και κορύφωση με την κοινοποίηση στους φορείς.
  4. Να χρησιμοποιηθεί και το κάλεσμα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα για την τελική διαμόρφωση του καλέσματος των Αγανακτισμένων στον Λ.Π.
  5. Να αναπτυχθούν επιχειρήματα για τους 3 άξονες:
Δεν πουλάμε: ό, τι είναι του ελληνικού λαού
Δεν χρωστάμε – δεν πληρώουμε: δανειστήκατε τίποτα για να πληρώσετε;
Πραγματική δημοκρατία. Ποιός θα μας σώσει; αυτοί που χρωστάνε παντού; Να κατέβουν όλοι όσοι μας βλέπουν.
  1. Όχι μόνο έκφραση αγανάκτησης αλλά έκφραση κοινωνικής συλλογικότητας, αλληλεγγύης. Άλλοι αποφασίζουν για τη ζωή μας. Οι αντιδράσεις καθορίζονται με πολιτικές πράξεις. Πέρα από μαζώξεις  να απλωθεί στις γειτονιές, σχολεία, εργασιακούς χώρους, κ.τ.λ. Να μην μείνει ως τουριστικό αξιοθέατο.
  2. Χάρηκα γιατί άκουσα προτάσεις. Όχι έκθεση προβλημάτων αλλά προτάσεις. Πρόταση: να μην βγαίνουμε να λέμε το πρόβλημα αλλά προτάσεις. Δεν κάνουμε συζήτηση – διαπραγμάτευση με τον κλέφτη γιατί θα μείνουν εκεί. Να φύγουν και θα ανέβουν κάποιοι που θα φοβούνται βλέποντας τι έπαθαν οι άλλοι. Χρειαζόμαστε τους τολμηρούς να μπουν στην οργάνωση και διαχείριση. Να ενωθούμε στις πλατείες και να πάρουμε δρόμο προς τα κάπου. Για εσχάτη προδοσία; υπάρχουν νομικά μέσα για να τους κατεβάσουμε; Δεν υπάρχουν (αντιδράσεις από κόσμο ότι υπάρχουν). Το Σύνταγμα λειτουργεί αν οι πολλοί είναι νομοταγείς αλλά δεν μπορώ να είμαι νομοταγής γιατί και οι πολλοί δεν είναι άρα οι θεσμοί δεν λειτουργούν.
  1. Συγκινημένος που βλέπω νέους ανθρώπους - “μην φοβάστε”. Μας έπεισαν ότι φταίμε, δεν φταίμε. Τα Μ.Μ.Ε. λένε θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 70. Τι κακό είχε; Τότε η Ελλάδα ήταν μία χώρα που πάλευε για καλύτερα. Μη φοβάστε. Κανείς δεν θα σας νικήσει.
  2. Αυτές τις μέρες έρχονται πολλοί που θέλουν να ακούσουν κάτι. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπάνω και να φέρουμε κι άλλους για αυτό να κάνουμε δράση μαζική.
Να γίνει κάλεσμα στους εργαζόμενους ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν για να συζητήσουμε (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΗ). Επίσης να γίνει κάλεσμα προς τους εμπλεκόμενους με την παιδεία. Να γίνουν οι αγανακτισμένοι κέντρο αγώνα των εργαζομένων. Από Δευτέρα να οργανωθούν εξορμήσεις – καλέσματα.
  1. Είμαστε όλοι διαφορετικοί χωρίς κόμματα. Έννοιες όπως δικαιοσύνη, σεβασμός στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, πραγματική δημοκρατία πρέπει να είναι κοινές για όλους.
Αίτημα προτεινόμενο του κινήματος: Άρση βουλευτικής ασυλίας – Εξεταστικές επιτροπές να καταργηθούν – άνοιγμα οικονομικών σκανδάλων σε πολιτικά δικαστήρια. Όχι απαξίωση όσων δεν συμμετέχουν, να τους πείσουμε να κατέβουν και αυτοί.
  1. Να μην έχουμε φόβο. Πρέπει να μαζικοποιήσουμε την πλατεία. Να επικεντρωθούμε στην ενημέρωση – κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση από Δευτέρα. Να συμμετέχουν άτομα για τις ενημερωτικές ενέργειες που θα γίνονται καθημερινά.
Να μην μπούμε σε ατέρμονη αιτηματολογία γιατί ο χρόνος λιγοστεύει. Πρόταση: η ομάδα υγείας να πάει στα Νοσοκομεία και να παροτρύνει τον κόσμο να μην πληρώνει το εισιτήριο.
  1. Ανακοίνωση Ομάδων Εργασίας
  2. Το συντονιστικό δεν ταυτίζεται με διοργανωτές.
Να γίνει κάλεσμα προς συνταγματολόγους για συζήτηση περί νομιμότητας του μνημονίου.
  1. Ντρέπομαι για την πόλη μου που δεν έχει μαζέψει περισσότερους αγανακτισμένους. Να επικεντρωθούμε στους άξονες για την διαγραφή του χρέους και την κατάκτηση της άμεσης δημοκρατίας.
  2. Να είμαστε συνειδητοί για την παρουσία μας στο κίνημα. Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά κοινό και το προκάλεσε η διεφθαρμένη εξουσία. Να συσταθεί ομάδα κατά της διαφθοράς. Να αναζητά τα θέματα διαφθοράς σε συνεργασία με την νομική ομάδα.
  3. Ανακοίνωση συνάντησης «αγανακτισμένων ποδηλατών»: Κυριακή 19:30
  4. Ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Υπάρχει όρος στο μνημόνιο ότι δεν μπορούμε να συμψηφίσουμε άλλες /παλαιότερες υποχρεώσεις με τον δανειολήπτη!  
  5. Προτροπή σε όλους να μην απαξιώνουμε όσους δεν είναι εδώ γιατί μπορεί να είναι γονείς, εργαζόμενοι κ.τ.λ. Το κάλεσμα είναι και προς όλους τους επαγγελματίες, γιατί δεν είναι όλοι φοροφυγάδες, κλέφτες, κακοί εργοδότες. Είμαστε διαφορετικοί αλλά με κοινό στόχο να διώξουμε τους κλέφτες και την σαπίλα. Δεν πρέπει να χαθεί η θέληση και η αλληλεγγύη. Μαζί μας και όλοι οι μετανάστες!
  6. Υπάρχει αγωνία να γίνουν πράγματα. Δεν είναι απλό να συνβρεθούμε, να αυτοοργανωθούμε και να εφαρμόσουμε την άμεση δημοκρατία. Πρέπει να μιλήσουμε, να συζητάμε, να παιδευτούμε με αυτό. ΠΡΟΤΑΣΗ: Υπάρχουν στην πόλη πολλές ομάδες που αυτοδιαχειρίζονται – όπως Ομάδα Γυναικών Τούμπας, Ελεύθερο Σχολείο στην Β.Όλγας και θα πρέπει να τους κάνουμε κάλεσμα.
  7. Μέχρι τώρα κάνουμε ψυχοθεραπεία στην συνέλευση. Αυτήν την στιγμή έχουν υποθηκεύσει τις ζωές μας και για αυτό πρέπει να καθορίσουμε ότι ήρθαμε εδώ για να τους πούμε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ!
  8. Αφού φύγουν αυτοί να επιβληθεί λαϊκή συνέλευση και λαϊκά δικαστήρια. Πρέπει να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί.
  9. Από τον καρπό της ακρίβειας βγαίνει η αισχροκέρδεια. ΠΡΟΤΑΣΗ προς Ομάδα Νομική και Ομάδα Ενημέρωσης: Καταγραφή μέσων τιμών για διάφορα προϊόντα ώστε να γίνονται προσπάθειες προσδιορισμού κρουσμάτων αισχροκέρδειας και να υποδεικνύονται για εξάλειψη.
  10. Να οργανώσουμε συστηματική άρνηση πληρωμής της Εφορίας.
  11. Στην πλατεία ήρθαμε αυθόρμητα και στήσαμε λαϊκές συνελεύσεις. Είμαστε πολλοί και διαφορετικοί και είμαστε εδώ γιατί δεν μας εκφράζει καμία οργανωμένη εκπροσώπηση (π.χ. ΓΣΕΕ). Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  πρώτες μορφές δημοκρατίας. Ζητάμε πραγματική δημοκρατία. Αλλά από ποιόν? Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους ήδη εκλεγμένους – ξεπουλημένους. Πρέπει να φύγουν και μετά να δούμε πώς θα συνεχίσουμε.
  12. Αναφορά στην συγκέντρωση και το ψήφισμα στην Βαστίλη. Πραγματική δημοκρατία. Να συσταθεί θεματική ομάδας για 1. ΧΡΕΟΣ και 2. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  13. Να καθοριστεί αίτημα για να εξεταστεί το πραγματικό χρέος.
Κατατέθηκε κείμενο για να προωθηθεί προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Βουλή και την Κυβέρνηση από τους Αγανακτισμένους του Λ.Π. Το κείμενο κάνει προτάσεις προς τους πρώτους. (παραπομπή έντυπο αρχείο Νο.38).
  1.  Να μην ξεχνάμε την 5η Νοεμβρίου που 1 Βρετανός έκαψε το κοινοβούλιο της Μ.Βρετανίας. Τον τιμώρησαν αλλά δεν σκέφτηκαν γιατί πήγε να το κάψει. Μας ζητάνε το ακατόρθωτο: να κάνουμε σπρίντ χωρίς πόδια.
Λεφτά έχουνε για αμυντικό εξοπλισμό, βουλευτικούς μισθούς, αλλά όχι για να πληρώσουν τα χρέη. Τα ζητάνε από εμάς για να μας κάνουνε ζόμπι με TV, internet κτλ.
Είναι πολύ ωραίο αυτό που κάνουμε εδώ και είναι επικίνδυνο γιατί θυμίζει Δημοκρατία…
Μερικοί πιστεύουν ότι ζούμε σε ειρηνικούς καιρούς. Όχι! Ζούμε σε πόλεμο γιατί μας έχουν επιτεθεί και θέλουν να μας αποβλακώσουν με τα ΜΜΕ, με υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. Πρέπει να αρνηθούμε: να μην πληρώσουμε Εφορία, να κάνουμε απόσυρση καταθέσεων. Να υποστηριχθούν αυτοί στους οποίους έγιναν μηνύσεις επειδή «Δεν Πληρώνουν».
  1. Στις 31η Μαϊου συμπληρώνεται 1 χρόνος από την επίθεση των πλοίων με την ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζας. Αυτό μας αφορά γιατί ο λαός της Παλαιστίνης δίνει 60 χρόνια αγώνες και πρέπει να τους μιμηθούμε. Να οργανωθεί συζήτηση για το Παλαιστινιακό ζήτημα.
  2. Είναι η τελευταία ευκαιρία να αγωνιστούμε. Τα νέα μέτρα είναι εξοντωτικά. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε αλλά το κάνουν για να μας εξουθενώσουν και να μας ξεπουλήσουνε στο τέλος. Να υπάρχουν αιτήματα όπως άρση βουλευτικής ασυλίας.
  3. Να μην μας πιάνει άγχος γιατί κάποιοι – τις πρώτες μέρες - είπαν εδώ τα προβλήματα τους. Είναι απαραίτητο γιατί αυτό μας βοηθάει. Τώρα καταλάβαμε ότι όχι μόνο μας ενώνουν τα προβλήματα αλλά και κάποια αιτήματα. Προκύπτει ότι θέλουμε να δούμε που το πάμε, πώς το προχωράμε. Οι ομάδες που έχουν φτιαχτεί πρέπει να διαδώσουν το κάλεσμα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες ανάλογα με την κατεύθυνση της ομάδας και να μαζικοποιηθούμε. Στόχος είναι το κείμενο του καλέσματος των αγανακτισμένων να διαδοθεί.
  4. Ενημέρωση από Ομάδα Προώθησης για την αυριανή δράση. Ανακοίνωση ραντεβού 3 τομέων στην πόλη: Λ.Πύργος, Αγ. Βαρβάρα Τούμπας, Πλατεία Ευόσμου στις 12:00.
  5. Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μήνυσης προς την πολιτική ηγεσία για εσχάτη προδοσία  - στα βήματα του κ. Αντωνίου.
  6. Το σύστημα μας θέλει μέτριους και φοβισμένους. Ο κύριος εχθρός είναι ο φόβος. Μας έχουν φυτεύει το φόβο. Φοβόμαστε μην χάσουμε το σπίτι μας... Εδώ μας χωράει όλους. Η ισχύς είναι εν τη ενώσει. Αν θέλουμε να φύγουν να χρησιμοποιήσουμε την καταναλωτική μας δύναμη. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα πάντα. Πολλές φορές συζητάμε για ισότητα. Δεν υπάρχει νομική ισότητα χωρίς οικονομική ισότητα. Είμαστε κομμάτια του συστήματος και μπορούμε να σταματήσουμε τη μηχανή του χρήματος. Είναι καιρός για ανατροπές.
  7. Πρέπει όλοι να καθίσουμε να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε. Ενωμένοι όλοι μαζί να μαζεύουμε τους φόρους, να προωθήσουμε την ανάπτυξη και μαζί με την Τρόικα να οργανωθούμε και να στηρίξουμε τους θεσμούς. Η οργάνωση χρειάζεται κόμμα που πρέπει να προκύψει από την κίνηση των Αγανακτισμένων. Κατατέθηκε το κείμενο που αναγνώστηκε.
  8. Ο Έλληνας διανοητής Πέτρας ήταν κρυφός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και δημοσίευσε ένα κείμενο που δηλώνει ότι ο Α.Παπανδρέου προτίμησε να προωθήσει την κατανάλωση και όχι την παραγωγική δραστηριότητα. Παρόμοια αναλύει και ο Έλληνας διανοητής Κονδύλης.
  9. Εάν ο Διογένης ήταν εδώ θα έβρισκε με το φανάρι του πολλούς ανθρώπους!
Αναιρούμε τους νόμους της Φυσικής γιατί τους έχουμε αιφνιδιάσει και η δράση μας δεν έχει προκαλέσει καμία αντίδραση… Διακόπτεται η Γ.Σ. γιατί έχει πλησιάσει το Street Parade. Υπάρχει προβληματισμός για το αν θα συνεχίσει η Γ.Σ . Ψηφίζεται ότι θα συνεχιστεί η Γ.Σ.
  1. Η ομάδα συντονισμού της Γ.Σ. αναφέρει ότι είχε αποφασίσει στην χθεσινή Γ.Σ. να πραγματοποιηθεί συναυλία και τώρα ξαναψηφίσαμε για να συνεχιστεί η Γ.Σ. Αυτό είναι κάτι που αναιρεί την ίδια την απόφαση της Γ.Σ.
  2. Ο «διοργανωτής» των συναυλιών των Αγανακτισμένων ζητάει από το κοινό να πάει στη συναυλία αλλιώς δε θα διοργανωθεί η αυριανή συναυλία.
  3. Όσοι θέλουνε να πάνε στη συναυλία και όσοι θέλουνε να συνεχίσουν την Γ.Σ.
  4. Προτείνεται να συνεχίσει η Γ.Σ. αλλά αν δε γίνει αυτό να συμμετέχουμε στη συναυλία των Αγανακτισμένων, και να δώσουμε ραντεβού μετά από αυτήν .
  5. Προκειμένου να μην αναιρεθεί η χθεσινή απόφαση, αποφασίζεται να συνεχιστεί η Γ.Σ. και ταυτόχρονα να διεξαχθούν και οι συναυλίες στο χώρο κοντά στη θάλασσα.
  6. Μέλος της ομάδας οργάνωσης αναφέρει ότι δεν είναι δημοκρατικό να μη πραγματοποιηθεί η συναυλία η οποία αποφασίστηκε στη χθεσινή Γ.Σ.
  7. Συνεχίζεται η Γ.Σ.
  8. Αισθάνομαι συγκινημένος που βλέπω νέα παιδιά να παλεύουν. Τον εαυτό μου δε τον θεωρώ Αγανακτισμένο πολίτη. Είμαι συνειδητοποιημένο πολίτη και ψαγμένο πολτη. Να αλλάξει η υπογραφή του κινήματος από «Αγανακτισμένοι» σε «Συνειδητοποιημένοι»..
  9. Να μαζευτούμε εδώ, να μάθουμε να στοχεύουμε, να αγνοήσουμε το σύστημα που προτείνουν οι πολιτευτές και να κάνουμε σύστημα διακονίας.
  10. Αγώνες πάντα θα υπάρχουν και πάντα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε.
  11. Ανακοίνωση για συνάντηση ομάδας οργάνωσης συζητήσεων και ομάδας προμηθειών.
  12. Αναγνώστηκε και κατατέθηκε εμπλουτισμένο κάλεσμα των Αγανακτισμένων του Λ.Π. προς ψήφιση. (παραπομπή έντυπο αρχείο Νο 60).
  13. Να ξεπεράσουμε το ατομικό και να δράσουμε συλλογικά. Να μην ερχόμαστε στη Γ.Σ. με ατομικά μανιφέστα προς ψήφιση. Σεβασμός στον χρόνο των ομιλητών. Να μην είμαστε επικριτικοί με αυτούς που δεν έρχονται στη Γ.Σ. Η διαφορά μας με αυτούς είναι ότι δεν το έχουν πιστέψει ακόμα, γι’ αυτό πρέπει να διαδοθεί το κάλεσμα των Αγανακτισμένων.
  14. Τραγούδι
  15. Είμαι χαρούμενη που συζητάμε και θα είμαι χαρούμενη αν κερδίσουμε. Να πάρουν πίσω τα μέτρα. Να φύγει η Τρόικα για μια καλύτερη κοινωνία.
  16. Ανακοίνωση ομάδας προώθησης για τα ραντεβού
  17. Βλέπω μια Ελλάδα που είναι πνιγμένη στη μίζα, τα ΜΜΕ λένε ψέματα, ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο, υπάρχει ανεργία και φτώχια. Σε όλα αυτά δε συναινώ! Θέλω μια Ελλάδα που να αντιστέκεται. Ευχαριστώ την προηγούμενη γενιά που κουβάλησε τη μνήμη των αντιστάσεων και περιμένω να ακούσω ένα ευχαριστώ σε εμάς που θα αντισταθούμε.
  18. Είμαι Αγανακτισμένη – άνεργη και ενθουσιασμένη γιατί η λύση νομίζω ότι θα βρεθεί εδώ. Γιατί θα προβληματιστούμε και θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ποιοι φταίνε. Θα πρέπει να βγούμε και να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω τα μέτρα εξαθλίωσης.
  19. Να γνωστοποιηθεί η διαδικασία της Γ.Σ. σε κοινωνικές ομάδες. Να οργανωθούν καταλήψεις στέγης για άστεγους και άπορους. Να οργανωθεί δωρεάν συσσίτιο και παζάρι ανταλλαγών.
  20. Ο ομιλητής είναι μέλος του κινήματος Δεν Πληρώνω: Τον χειμώνα δόθηκαν μάχες στα διόδια, στον ΟΑΣΘ, στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Όμως δε πετύχαμε πολλά και για αυτό είμαι συγκρατημένος. Για αυτό χρειάζεται αγώνα και, όταν αυτοί τελικά φύγουν, είναι πολύ κρίμα που εμείς εδώ από τη Θεσσαλονίκη δε θα δούμε το ελικόπτερο.
Μία από τις επόμενες Γ.Σ. να λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Μελενίκου προς ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ που ιδιωτικοποιείται.
  1. Δε τους θέλω. Θέλω να φύγουνε!
  2. Είμαι εργοδότης και είμαι εδώ γιατί δε θέλω να αφήσω κανέναν άνεργο. Οι εργοδότες δεν είμαστε πλουτοκρατία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είμαστε το 36% της επιχειρηματικότητας και είμαστε εδώ για να μη τις κλείσουν. Εχθές ο οίκος Fitch υποτίμησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας γιατί γνωρίζει ότι είναι σε ανάγκη δανεισμού λόγω του σεισμού. Πρέπει να είμαστε ενάντια στη μη παραγωγική πλουτοκρατία.
  3. Ποίημα
  4. Να φύγουνε και πάρουμε τα κλεμμένα πίσω!
  5. Ελπίδα για το μέλλον είναι αυτό που γίνεται εδώ. Όμως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα προς τους κυβερνώντες. Όχι μόνο να φύγουν. Να αιτήαμα όπως άρση βουλευτικής ασυλίας, εξορία για τους προδότες και αυστηρά πρόστιμα για τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος. Τα παραπάνω αιτήματα να γραφτούν σε πανό.
  6. Ο ομιλητής ανάγνωσε κείμενο εκ μέρους αρχισυντάκτη της εφημερίδας “Μακεδονία”. Το κείμενο διατέθηκε στην γραμματεία. (παραπομπή έντυπο αρχείο Νο.74)
  7.  Φοβούνται μήπως η δικαστική εξουσία αυτομολήσει. Σημαντικό να τους πάρουμε μαζί μας. Είμαστε η 5η εξουσία. Συμμετοχή. Να αφουγκραστούμε επιστήμονες, οικονομολόγους, αναλυτές, να τους καλέσουμε. Σεισάχθεια. Διαγραφή του χρέους γιατί είναι παράνομο. Σκοπός τους να το περάσουν στα μουλωχτά. Να πιέσουμε για άμεση δημοκρατία. Η μόνη λύση είναι εδώ στην πλατεία. Ώρα να πετάξουμε τις τηλεοράσεις. Κάλεσμα επιστημόνων και ειδικών για ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την οικονομία.
Να εμπλουτιστεί το κάλεσμα με τις εξής ιδέες: 1. 5η Εξουσία, 2. Δήμευση περιουσιών, 3. Σεισάχθεια. 4. Διαγραφή χρέους.
  1. Οι δάσκαλοι έχουμε ευθύνη; Έχουμε. Έκανα συνεχώς συμβιβασμούς όταν μου ζητούσαν. Όλοι κάνουμε καθημερινά συμβιβασμούς όταν παραβλέπουμε το καθήκον μας. Όλοι έχουμε ευθύνη για τη διάλυση του κράτους. Το κράτος  είναι δημόσιο και κοινό αγαθό. Να παραμείνουμε εδώ. Να γεμίσει η πόλη και να φωνάξουμε πού δυνατά. Γινόμαστε πολίτες - όχι καταναλωτές!
  2. Είμαστε η μοναδική περίπτωση που διαλύθηκε ένα κράτος δια ανακοινώσεως. Όλα όσα είπαν οι προηγούμενοι πρέπει να εστιαστούν σε ένα πράγμα. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα! Φορολογούν όλους αφήνοντας απ’ έξω τους κλέφτες των προηγούμενων 30 χρόνων. Παραιτήθηκα γιατί βαρέθηκα να στέλνω στη φυλακή τους πορτοφολάδες των 10 ευρώ. Το δικαστικό σώμα δεν είναι διεφθαρμένο, το φυλακίσανε σε άθλιους νόμους.
  3. Πίεση από τους κάτω να γίνουμε όλοι ένα σώμα - και οι δικαστικοί – και να τους κάνουμε να φοβηθούν. Να κάνουμε τους φοιτητικούς συλλόγους και τους χώρους εργασίας γνήσιες λαϊκές συνελεύσεις όπως εδώ. Αυτός ο τρόπος πατάει πάνω σε αγωνιστικές παραδόσεις. Πρέπει να διαλέξουμε την πλευρά του αγώνα.
  4. Απάντηση στο αν φύγουν αυτοί ποιοι θα έρθουν? Κληρωτοί βουλευτές! Την κοινοβουλευτική δημοκρατία που έχουμε τώρα την έχουν κάνει κομματοκρατία. Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Η δικαιοσύνη σήμερα δεν είναι ανεξάρτητη. Εμείς οι πολίτες δεν έχουμε νομοθετική εξουσία. Μία θητεία, το πολύ δύο θητείες για τους βουλευτές το πολύ μία σύνταξη στους πολιτικούς. Η κλήρωση, οι τυχαίοι είναι πολύ καλύτεροι. Να σταματήσουμε να αγοράζουμε εφημερίδες. Να πετάξουμε τις τηλεοράσεις. Να οργανώσουμε μία δράση που θα πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις και θα τις συγκεντρώσουμε εδώ στον Λ.Π.
  5. Μας θέλουνε άβουλα όντα. Πετάξτε τις τηλεοράσεις. Να ξέρουμε τα πραγματικά γεγονότα. Άρση της βουλευτικής ασυλίας. Πρέπει να ρίξουμε την κυβερνητική με ριζοσπαστικούς αγώνες. Να την καταπολεμήσουμε στην ρίζα.
  6. Είμαστε υποταγμένοι πολίτες. Έτσι μας κάνει η παιδεία είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε σηκωθεί από τους καναπέδες μας και έχουμε έρθει εδώ. Δεν τα φάγαμε μαζί! Βάλαμε τους συνανθρώπους μας στο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δηλαδή μπρος ΠΑΣΟΚ και πίσω ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» πρέπει να γίνει μία αναγωγή και να μην είναι μόνο για τον ΟΑΣΘ. Οι εξεγερμένοι να πάρουν τα όπλα και όχι τις κατσαρόλες. Ο Ηράκλειτος είπε « ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ». Η λύση είναι η επανάσταση!
  7. Πρέπει να έχουμε κριτική σκέψη. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι εντός και εκτός συνόρων. Τα προβλήματα είναι ταξικά και κοινωνικά. Είμαστε όλοι Έλληνες. Όλοι οι  Έλληνες δεν έχουν τα ίδια προβλήματα. Πρέπει να έχουμε άποψη για όλα. Προτείνω την αυτοοργάνωση στις γειτονιές.
  8. Η Δημοκρατία έχει πολεμιστή τον πολίτη, όχι όπλα κ.τ.λ. Ο πολίτης γίνεται εδώ, κάθε βράδυ εδώ, να μαθαίνουμε πως είναι η δημοκρατία ο ένας από τον άλλον. Να μάθουμε να είμαστε πολίτες εδώ.
  9. Οι νέοι να είναι οι δημοκράτες, εδώ υπάρχουν ανάμεσα μας πολύ ικανοί. Να μη γίνει όπως στην Αίγυπτο, Τυνησία. Εδώ έχουμε άλλα ζητήματα. Αυτό το παρακράτος πρέπει να φύγει, να ζήσουμε ανθρώπινα, παιδεία. Να οργανωθούμε πλήρως, να ανασυνταχθούμε.
  10. Αναθεώρηση Συντάγματος, Δημοκρατία κ.τ.λ. Πρέπει να μάθουμε ο ένας να βοηθάει τον άλλο, να κάνουμε όσο καλό μπορούμε χωρίς να περιμένουμε τίποτα. Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να ακούμε, να διαβάζουμε, να κάνουμε όσο καλό μπορούμε.
  11. Να αγοράσει όποιος μπορεί  για άλλους ή να φέρει τη δική του σκηνή για να μείνει όποιος θέλει εδώ.
  12. Οι καλές ιδέες χρειάζονται για να έχουν αποτέλεσμα. Κάθε Τετάρτη 20:00 με τη θερινή και 18:00 με τη χειμερινή εδώ και ίσως αν προσθέσουμε πολλές Τετάρτες να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολύ αποτελεσματικότερα πράγματα.
  13. Να έρθουν όλοι (σχολεία, πανεπιστήμια) να συζητήσουν αυτά που τους απασχολούν. Η υγεία είναι ένα θέμα που αφορά όλους και πρέπει να το συζητήσουμε εδώ. Να γίνει μια σύνδεση μέσω skype αύριο για να επικοινωνήσουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με το κίνημα.
  14. Στην Σουηδία καλά να πάθουν! Υπάρχει απαξίωση και κομματισμός. Θέλω αλλαγή!
  15. Σεβασμός στον εαυτό μας, να σεβόμαστε τις θέσεις αναπήρων!
  16. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
ΟΜΑΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ: να βγαίνουν τα συμπεράσματα προς τα έξω
ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ: 9-11 το βράδυ συζητήσεις για συγκεκριμένα θέματα (παιδεία, υγεία κ.λ.π.)
Θέλουμε άτομα με εξειδίκευση, όχι ίδιες απόψεις επαναλαμβανόμενες
Θέλουμε και αντίθετες απόψεις, αν υπάρχει συμπέρασμα και συμφωνία για θέματα που προκύπτουν από συνέλευση και όπως προκύπτουν από τα πρακτικά.
Κάθε συνέλευση να είναι διαδοχική της άλλης.
  1. Υπάρχουν προτάσεις που καθορίστηκαν μετά από συνάντηση εργασίας της Ομάδας
  2. Ανοιχτό βήμα, πρέπει να ορίσουμε ώρες συγκεκριμένης συζήτησης (π.χ. μέχρι τις 21:00 γενικά θέματα, 21:00-23:00 συγκεκριμένη συζήτηση και αποφάσεις, επίσημη συνέλευση, αποφασίζουμε πάντα με διαβούλευση)
  3. Σημαντική η προβολή του ζητήματος του πώς αποφασίζουμε, (π.χ. συναυλία). Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνο για δύο: ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  4. Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς, υπάρχουν «ειδικοί» ανάμεσα μας. Πραγματική άμεση δημοκρατία. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε πρόγραμμα γιατί αυτό σημαίνει δημιουργία κόμματος. Να κατοχυρώσουμε την ενότητα
  5. Βασικό ζήτημα: πολιτική και οικονομία, δεν μπορούμε να μιλάμε απλά για σχολεία κ.τ.λ., οι αποφάσεις να είναι ανακλητές!
  6. Πρόσκληση για την ομάδα συζητήσεων αν είναι ανοιχτή
  7. Αναιρέσαμε απόφαση της συνέλευσης συναυλία. Προσοχή γιατί αναιρούμε την ίδια μας την παρουσία!
  8. Σημαντικό μάθημα: θα χάνουμε και θα κερδίζουμε. Να βγούμε να ενημερώσουμε για τις ομάδες εργασίας και να επιδιώξουμε συμμετοχή. Να γίνεται γνήσια λαϊκή συνέλευση, να μαζεύονται τα πρακτικά και μετά να παίρνονται οι αποφάσεις. Να επικεντρωθούμε στο να παράγουμε ένα κείμενο με βασικούς στόχους.
  1. Αυθόρμητη λειτουργία, χωρίς διαδικασίες και καταναγκασμό
  2. Δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από τον σκοπό μας. Δεν ήρθαμε να λύσουμε τα προσωπικά μας προβλήματα!
  3. Να συνεχιστεί αυθόρμητα, όπως ξεκίνησε!
  4. Υπάρχει ανάγκη για ωρίμανση του κινήματος.
  5. Να διέπεται το κίνημα από τον εθελοντισμό (π.χ. σχετικά με την καθαριότητα: ο καθένας να φροντίζει για τα απορρίμματά του).
  6. Να μην υπάρχουν πολλές προτάσεις. Όσο το κίνημα γίνεται πιο συγκεκριμένο τόσο διώχνετε τον κόσμο. Οργάνωση σημαίνει ότι είμαι «αγανακτισμένος», βγάζω poster, συζήτηση. Το μόνο σημαντικό θέμα είναι η οργάνωση
  7. Δεν πρέπει να γίνει ανάδειξη ενός άλλου ηγέτη. Το όραμα είναι η συζήτηση και η ισότητα μέσα στη συζήτηση. Να επεκταθούμε στις γειτονιές, να μην μείνουμε στην αγανάκτηση. Τρόπος λήψης αποφάσεων, προσωπική ευθύνη, εθελοντισμός. Οι αποφάσεις θα μας βοηθήσουν στην επικοινωνία με άλλες πόλεις. Η λήψη αποφάσεων είναι το πιο σημαντικό εργαλείο. Ορισμός δημοκρατίας από εμάς
  8. Όχι ταμπέλες, όχι λεφτά στην εκκλησία, συλλογικότητα. Προσφορά υλικών αγαθών, ανακύκλωση, ειρηνική επανάσταση!
  9. Όχι λογοκρισία, ήρθαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Οι επαναστάσεις γίνονται στις κάλπες, όχι μόνο εδώ.
  10. Μαζικότητα, οι περισσότεροι είμαστε σε στάδιο γνωριμίας, οι θεματικές κουβέντες να γίνονται σταδιακά τοποθετήσεις για να μην εμποδίσουμε την μαζικότητα.
--- ΤΕΛΟΣ Γ.Σ. 28/05/2011---

Προτάσεις 28/05/2011


Προτάσεις Γενικής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου
28/5/2011 (ημέρα 4η)
  1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 1: Αποχή από την εργασία σε προγραμματισμένη ημέρα.
ΔΙΑΦΩΝΙΑ Ομιλητή 4 σχετικά με την αποχή από εργασία.
  1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 1: Προώθηση καλέσματος των Αγανακτισμένων σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (π.χ. μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους).
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 2: Οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων ενημέρωσης από την Ομάδα Εξόρμησης/Προώθησης.
  3. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 2: Να οργανωθεί θεματική συζήτηση περί Δημοκρατίας.
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Να ανακοινωθούν οι Ομάδες Εργασίας και να επεξηγηθούν οι αρμοδιότητές τους. Ομοίως και οι Θεματικές Ομάδες. Ωστόσο, να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των θεματικών ομάδων ώστε να μην καταλήξουμε να αναπαράγουμε τους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας έχουν επιβάλλει.
  5. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Να μαζικοποιηθεί η Ομάδα Εξόρμησης/Προώθησης και να οργανωθεί ανά περιοχή.
  6. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Να επεξηγηθούν περισσότερο οι 3 άξονες του καλέσματος.
  7. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 6: Αποχή από κάθε καταναλωτική και παραγωγική διαδικασία.
  8. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 7: Αναγνώστηκε και κατατέθηκε κείμενο πρόταση για την δημιουργία μανιφέστου των Αγανακτισμένων του Λ.Π.
ΔΙΑΦΩΝΙΑ Ομιλητή 10: Δεν πρέπει να έρθει έτοιμο κείμενο στην Γ.Σ. προς ψήφιση. Το κείμενο πρέπει να δομηθεί λέξη προς λέξη και να ζυμωθεί  στην Γ.Σ. Το θέμα του κειμένου είναι κρίσιμο γιατί μέχρι τώρα τα ΜΜΕ βγαίνουν και μιλάνε εν ονόματι των Αγανακτισμένων. Αν διαμορφωθεί κείμενο δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό και θα δεχθούμε επίθεση με στόχο την διάσπαση.
  1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 8: Από την ερχόμενη Δευτέρα και όλη την εβδομάδα να διαμορφωθούν Θεματικές Ομάδες που να εγκαινιαστούν σήμερα. Να δοθεί χρόνος και βάθος στις συζητήσεις και να απευθυνθούμε σε ειδικούς & διανοούμενους ανά θεματική.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: «Διαχείριση Σκουπιδιών».
  1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 9: Να παρακολουθούμε τι συμβαίνει και στις άλλες πλατείες
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 9: Να οργανωθούν ομάδες ενημέρωσης / δράσης προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
  3. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 11: Να απευθυνθούμε σε Δήμο / Περιφέρειες να καθαρίσουν επιτέλους τις αφίσες των δημοτικών / περιφερειακών εκλογών.
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 11: Να γίνει επιπλέον διάδοση του κινήματος και από τον κάθε παρευρισκόμενο και προς ΜΜΕ.
  5. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 15: Να συνεχιστεί η δράση ενημέρωσης της Ομάδας Παιδείας και να προωθηθεί το κάλεσμα σε συγκεκριμένους κλάδους της παιδείας.
  6. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 16: Να χρησιμοποιηθεί και το κάλεσμα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα για την τελική διαμόρφωση του καλέσματος των Αγανακτισμένων στον Λ.Π.
  7. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 17: Να ενσωματωθεί στο κάλεσμα και μία σύντομη επιχειρηματολογία των 3 αξόνων.
  8. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 18: Να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις ενημέρωσης προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (π.χ. σχολεία, εργασιακούς χώρους, γειτονιές).
  9. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 19: Να εξεταστεί η μήνυση προς τους Βουλευτές για εσχάτη προδοσία, που έχει γίνει από τον κ. Αντωνίου, και να οργανωθεί αντίστοιχη – με βοήθεια της Νομικής Ομάδας - την οποία θα υπογράφουν όλοι οι Αγανακτισμένοι.
  10. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 21: Να γίνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΗ) για να συζητηθούν μαζί τους τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων. Ομοίως να γίνει κάλεσμα και προς τους εκπαιδευτικούς. Από τη Δευτέρα να γίνουν σχετικές εξορμήσεις/ καλέσματα.
  11. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 22: Να αποκτήσει το κίνημα των Αγανακτισμένων αιτήματα. Προτεινόμενα αιτήματα: 1. Άρση βουλευτικής ασυλίας. 2. Κατάργηση Εξεταστικών Επιτροπών. 3.Εξέταση των οικονομικών σκανδάλων σε πολιτικά δικαστήρια.
  12. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 23: Η Ομάδα Υγείας να κάνει εξόρμηση στα νοσοκομεία ενθαρρύνοντας τους ασθενείς να μην πληρώνουν το εισιτήριο.
  13. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 25: Πρόσκληση / κάλεσμα προς νομικούς και συνταγματολόγους για ενημέρωση περί νομιμότητας του μνημονίου.
  14. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 27: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για την Διαφθορά που σε συνεργασία με την Νομική Ομάδα θα ασχολείται με την γνωστοποίηση κρουσμάτων διαφθοράς στην εξουσία.
  15. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 31: Να γίνει κάλεσμα προς διάφορες ομάδες αυτό-οργάνωσης της πόλης, όπως την Ομάδα Γυναικών στην Τούμπα και το Ελεύθερο Κοινωνικό Σχολείο στην Β. Όλγας.
  16. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 34: προς Νομική Ομάδα και Ομάδα Εξόρμησης Να καταγραφούν οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης αγαθών και να διαδοθούν ώστε να καταγραφούν και να επαλειφθούν κρούσματα αισχροκέρδειας.
  17. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 35: Άρνηση πληρωμής της Εφορίας.
  18. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 37: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για το Χρέος. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για την Άμεση Δημοκρατία.
  19. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 38: Να καθοριστεί αίτημα για να εξεταστεί το πραγματικό χρέος.
  20. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 38:  Κατατέθηκε κείμενο για να προωθηθεί προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Βουλή και την Κυβέρνηση από τους Αγανακτισμένους του Λ.Π. Το κείμενο κάνει προτάσεις προς τους πρώτους.
  21. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 39: προς Νομική Ομάδα Να υποστηριχθούν αυτοί στους οποίους έγιναν μηνύσεις επειδή «Δεν Πληρώνουν».
  22. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 39: Άρνηση πληρωμής της Εφορίας. Απόσυρση καταθέσεων.
  23. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 40: Να οργανωθεί συζήτηση για το Παλαιστινιακό ζήτημα.
  24. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 41: Να υπάρχουν αιτήματα όπως άρση βουλευτικής ασυλίας.
  25. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 42: Να γίνει κάλεσμα προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ώστε να μαζικοποιηθούμε.
  26. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 44: προς Νομική Ομάδα Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μήνυσης προς την πολιτική ηγεσία για εσχάτη προδοσία  - στα βήματα του κ. Αντωνίου.
  27. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 46: Να παροτρύνουμε τους πολίτες να πληρώσουν φόρους και να προωθήσουμε την ανάπτυξη ώστε να ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως κράτος.
  28. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 56: Να αλλάξει η υπογραφή του κινήματος από «Αγανακτισμένοι» σε «Συνειδητοποιημένοι».
  29. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 60: Αναγνώστηκε και κατατέθηκε εμπλουτισμένο κάλεσμα των Αγανακτισμένων του Λ.Π. προς ψήφιση.
ΔΙΑΦΩΝΙΑ Ομιλητή 61: Να μην κατατίθενται κείμενα προς ψήφιση. Επείγει να διαδοθεί το κάλεσμα.
  1. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 67: Να γνωστοποιηθεί η διαδικασία της Γ.Σ. σε κοινωνικές ομάδες.
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 67: Να οργανωθούν καταλήψεις στέγης για άστεγους και άπορους.
  3. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 67: Να οργανωθεί δωρεάν συσσίτιο και παζάρι ανταλλαγών.
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 68: Μία από τις επόμενες Γ.Σ. να λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Μελενίκου προς ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ που ιδιωτικοποιείται.
  5. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 73: Να υπάρχουν αιτήματα που θα αναρτηθούν σε πανό. Προτεινόμενα αιτήματα: 1. Άρση Βουλευτικής Ασυλίας, 2. Εξορία προδοτών, 3. Θέσπιση αυστηρών πρόστιμων στους καταχραστές του δημόσιου χρήματος και στην διαφθορά.
  6. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 73: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ περί Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.
  7. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 75: Κάλεσμα επιστημόνων και ειδικών για ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την οικονομία.
  8. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 75: Να εμπλουτιστεί το κάλεσμα με τις εξής ιδέες: 1. 5η Εξουσία, 2. Δήμευση περιουσιών, 3. Σεισάχθεια.
  9. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 79: Να οργανώσουμε μία δράση που θα πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις και να συγκεντρωθούν όλες στον Λ.Π.
  10. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 82: Προώθηση αυτό-οργανωσης στις γειτονιές.
  11. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 86: Να φέρει όποιος μπορεί υλικά και αντίσκηνα για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν στον Λ.Π.
  12. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 87: Καθιέρωση σταθερής Γ.Σ. κάθε Τετάρτη στις 20.00 (θερινή ώρα) και 18:00 (χειμερινή ώρα).
  13. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 88: προς Ομάδα Internet  την Κυριακή 29/5 να γίνει σύνδεση μέσω Skype με άλλες Ευρωπαϊκές πλατείες.
  14. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 91 – εκπρόσωπος της Ομάδας Οργάνωσης Συζητήσεων. Υπάρχουν προτάσεις που καθορίστηκαν μετά από συνάντηση εργασίας της Ομάδας.
  15. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 93: Περιορισμός χρονικής διάρκειας της Γ.Σ. ως εξής: 6-9μμ Γενική Θεματολογία, 9-11μμ: λήψη αποφάσεων για θέματα που εισηγούνται στην Γενική Θεματολογία.
  16. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 99: Να συγκεντρώνονται οι προτάσεις που καταγράφονται στα πρακτικά και να ψηφίζονται στην Γ.Σ.
  17. ΠΡΟΤΑΣΗ Ομιλητή 107: Καθορισμός του κινήματος των Αγανακτισμένων ως ειρηνική επανάσταση με δράσεις συλλογικότητας, προσφοράς υλικών, ανακύκλωσης.

Πρακτικά 29/05/2011


Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου
29/5/2011 (ημέρα 5η)
 (μετά τη βροχή)
  1. ΕΥΑΘ : κινητοποιήσεις, προάσπιση δημόσιου αγαθού, το σύνθημα δεν αφορά αποκλειστικά την εταιρία, μας εκφράζει όλους. « Ξεπουλάνε την Ελλάδα για μια δόση » υπογραφή : ΕΥΑΘ.
    Μαζική συμμετοχή, νε ενωθούμε με όλο τον κόσμο.
    Διαπληκτισμός για το πανό.
  2. Αντίδραση για συνδικάτα, δεν θέλαμε πανό με υπογραφή.
    Να μιλάμε ως πρόσωπα, όχι ως σωματεία.
  3. Είμαστε καχύποπτοι με τα πάντα.
    Πρόταση : ένα πολύ μεγάλο πανό « Το νερό είναι δημόσιο αγαθό »
  4. Χωρίς υπογραφή, δε θα μας σώσουν οι εκλογές.
    Ωρίμανση, όχι διαμόρφωση προς φορείς.
  5. Φόβος για παρατάξεις, τα σωματεία όμως είναι του λαού.
    Δε γράφει πανό καμιά παράταξη – κόμμα. Οι εργαζόμενοι πάνω από παρατάξεις.
  6. Διαγραφή υπογραφής ΕΥΑΘ.
  7. Εμείς είμαστε η υπογραφή. Να έρθουν τα σωματεία ως αγανακτισμένοι.
  8. Δε ζητάμε αιτήματα. Απλώς να φύγουν.
Συνομιλητής 1
  1.  Πάγκαλος προβοκάτσια : δεν έχετε εναλλακτικές λύσεις. Αντιστασιακή παράδοση, πολιτική συμμαχία με άλλες δυνάμεις, υπάρχει εναλλακτική λύση, διατροφική ανεξαρτησία.
  2. Πρέπει να υπάρξει ταξική πάλη. Κρατική εγγύηση της παιδείας, υγείας, προστασία δημόσιου πλούτου.
  3. Πληροφορία : Πάτρα κυνηγούσε πρωθυπουργό.
  4. Να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. ΠΡΟΤΑΣΗ : ξεσηκωμός όλου του εργατικού δυναμικού.

    *ομάδα προώθησης δρόμου
     : σύνδεση με πλατείες, Καμάρα, μαζικότητα & κάλεσμα συνέλευσης. Περισσότερη συμμετοχή, ανακοίνωση δράσης της ομάδας.
  1. Να δικαστούνε, ο λαός δεν συναίνεσε. Προτάσεις : Αλλαγή Συντάγματος, άρση ασυλίας, όχι ξεπούλημα ορυκτού πλούτου αλλά ανάπτυξη, επενδύσεις, ένωση εργαζομένων, τρόποι επένδυσης από μισθωτούς, δημιουργίας αστυνομίας για το λαό, ψυχιατρικές εξετάσεις για αστυνομικούς και βουλευτές.
  2. Ανάγνωση Συντάγματος άρθρου 4. Επιχείρηση κατάλυσης Συντάγματος.
  3. Άρρωστο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Αναγκαία η συζήτηση για το χρέος, ανάλυση τι είναι και τρόποι αντιμετώπισης. Αναγκαία η ηγεσία, δημιουργία μιας νέας κοινωνικότητας. Συμπίεση και πίεση της εξουσίας.
  4. Αν συνεχιστεί έτσι θα απομακρυνθεί ο κόσμος. Άμεση δημοκρατία είναι η λήψη αποφάσεων. Πρόταση : πρέπει να ξεφύγουμε από την απλή «αυτοέκφραση», μπορούν να γίνουν πολλές ειδικές συνελεύσεις, συντονισμός και χρονοδιάγραμμα, χωρίς ψήφο και απόφαση στη συνέλευση δεν υπάρχει άμεση δημοκρατία.
  5. Δημόσιος χαρακτήρας λιμανιού. Πρόταση : συγκάλεση για συζήτηση για ξεπούλημα λιμανιού.
  6. Μαζικότητα, κι άλλους αγανακτισμένους. Καμία διάκριση, συμμετοχή.
  7. Να μην υπάρχουν κατάλοιπα, κατά της καταστολής και της αστυνομικής βίας, πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου, συγκεκριμενοποίηση αιτημάτων. Υπεράσπιση δικαιωμάτων, να ενωθούμε όλοι στον δήμο.
  8. Αναπηρία – Όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων. Οι οικογένειες είναι στο έλεος.
    Αναγνώστηκε επιστολή από παιδί με ειδικές ανάγκες ( προβλήματα – κινητικότητα ) με κάλεσμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Απλά να εξυπηρετούνται οι βασικές ανάγκες. Γονείς βγάλτε τα ανάπηρα παιδία σας έξω. Αγανακτισμένοι πολεμήστε ακόμα και με τη ζωή σας και κάντε το καλό. Χρησιμοποιήστε το ίντερνετ, ψάξτε, μάθετε, συζητήστε ιδέες. Οι μάχες κερδίζονται στις κάλπες. Άμεση δημοκρατία, καινούργιο σύνταγμα, σεισάχθεια, επιστροφή των κλεμμένων. Πρόταση : Να δημιουργηθεί κείμενο για συσπείρωση ατόμων που υποφέρουν από αναπηρία και τις οικογένειες τους.

    *
    Μηνύματα από Αθήνα : Χαιρετισμός και συμπαράσταση από το Σύνταγμα.
  9. Αυστηρότητα στη διαδικασία. Να συζητάμε διαδικαστικά θέματα. Δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα νούμερα λόγω βροχής. Πρόταση : Να διαθέτουμε δικά μας κείμενα, μοιράζοντάς τα.
  10. Πρόταση : Όταν γίνουμε χιλιάδες να βγούμε στο δρόμο, να τους διώξουμε.
  11. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ρακοσυλλέκτες. Να μην τους αφήσουμε να μας κάνουν ζητιάνους. Ευχαριστούμε Ισπανία. Να μην επικεντρωνόμαστε στις διαφορές. Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι τα πράγματα που θέλουμε να γίνουν. Θέλουμε ζωή. Θέλουμε συντάξεις. Να φύγουν ποδαράτοι. Να πάνε φυλακή. Να τους πάρουμε τις περιουσίες. Συλλογικότητα. Όχι Τρόικα, δυτ. Καπιταλισμός. Όχι αναδιάρθρωση του χρέους. Να κάνουμε θυσίες, προτάσεις.

    *
    Ανακοινώσεις : 12.00 η ώρα σε μέρη της Θεσσαλονίκης για διανομή καλέσματος. Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην τύπωση.
  12. Δεν είναι event.  Είμαστε κίνημα. Αυτοί που έχουν την εξουσία μας φοβούνται. Χάρηκα που είδα ανθρώπους από ΔΕΚΟ. Χρωστάμε στα αγέννητα παιδιά.

    *
    Ανακοίνωση : - Ομάδα παιδείας Τετάρτη στις 17.00 ανοιχτή συνέλευση στον Λευκό Πύργο. - Χρειαζόμαστε κάποιον με φορτηγάκι να βοηθήσει.
  13.  Ο αγώνας μας δεν πάει στον δρόμο. 3000 αστυνομικοί συνόδευσαν τον πρωθυπουργό που αναχώρησε με ελικόπτερο.
  14. Πώς θα εξελιχθεί αυτό το κίνημα. Να γίνει δίκτυο κινημάτων και να εξελιχθούμε πανευρωπαϊκά. Ο μόνος τρόπος να τους πολεμήσουμε είναι να είμαστε ενωμένοι. Μέσω internet μπορούμε να ενωθούμε.
  15. Αθηναίος προτείνει να σκεπάζουν τα συνθήματά μας τους ομιλητές. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
  16. Τραπεζικοί οίκοι πουλούσανε φούσκες. Δεν έχουμε να πουλήσουμε κάτι που να κάνει ντόρο. Πουλάμε λοιπόν την Ελλάδα. Είμαστε προϊόντα γι’ αυτό δε θέλουν να μιλάμε.
  17. Πρέπει να περάσουμε σε άλλο επίπεδο σιγά-σιγά. Να δούμε πως θα πάει η πορεία μας. Πρόταση : Δημιουργία ομάδων όπως : Αλληλεγγύης, Γεωργίας – Διατροφής, Πολιτικής παρέμβασης.
  18. Να μην καπελώνουμε αυτό που δημιουργήσαμε. Όποιος το κάνει θα μας βρει αντιμέτωπους. Για δύο λόγους είμαστε εδώ : άμεση δημοκρατία, δεν είμαι συνένοχος.
  19. Ενοχλημένος από υπάλληλο ΕΥΑΘ που είπε ότι βοηθάει αυτούς που δεν πληρώνουν το λογαριασμό τους. Έπρεπε ο υπάλληλος να κάνει τη δουλειά του και να βγάζει το ρολόι. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους (κόσμος διαφωνεί και φωνάζει συνθήματα όπως οι συγκοινωνίες, το νερό, το ρεύμα εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό).
    Διακόπτεται ο ομιλητής. Συνεχίζει. Όσο οι υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους το σύστημα συνεχίζει να είναι σάπιο. Πόσο ακόμα θα λειτουργούμε σπασμωδικά;
  20. Μας πίνουν το αίμα. 3300 είναι όχι μόνο 300, είναι και κομματόσκυλα, συνδικαλιστές με την κακή έννοια, όλοι αυτοί μας βασανίζουν. Ανισότητα για τον τρόπο αντιμετώπισης στις αρρώστιες. Η Ελλάδα επειδή δεν παράγει τίποτα πήρε το δάνειο με 15% ζητώντας για εγγύηση τους μισθούς μας, την περιουσία της Ελλάδας και την αξιοπρέπειά μας.
    Πρόταση : Να γίνουμε παραγωγικοί στη χώρα. Να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, να παίρνουμε ελληνικά προϊόντα.
  21. Αν θέλει ο πρωθυπουργός να μπει στην ιστορία να κλείσει στη φυλακή τους κλέφτες. Μην πληρώνετε το χρέος όπως έκανε το Ιράν και ο Ισημερινός. Κάνε μας περήφανους. Μην είσαι επαγγελματίας πρωθυπουργός.
  22. Αν χρεοκοπήσουμε τι θα κάνουμε; Δεν απελπιζόμαστε, έχουμε μάζεμα στο Λευκό Πύργο. Σπάνε μονόδρομοι και μύθος. Δεν τη βολεύουμε μόνοι μας, αλλάζουμε όλοι μαζί εδώ. Ο Πρετεντέρης νομίζει πως οι Αγανακτισμένοι θέλουν συνεννόηση, εμείς θέλουμε να φύγουνε. Κανείς δεν είναι μόνος, είμαστε εδώ κι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι διαφορετικό. Θέλουμε λαό που ρίχνει κυβερνήσεις.
  23. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τσάκιζαν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Αφήναν ερείπια. Αυτοκτονεί κόσμος. Η Ελλάδα βούλιαξε από το βρωμερό σύστημα.
  24. Αφού φύγουν εμείς σαν άμεση δημοκρατία τι κάνουμε; Η άμεση δημοκρατία είναι δράση. Να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια.
  25. Χαιρετισμός : συμβολικό πέταγμα του πρωθυπουργού. Σταθερότητα – επιμονή – πείσμα – ενότητα  περιφρούρηση , έλεγχος δανείου, χρέος το αρνούμαστε ΔΝΤ  δημιουργία από τη λεηλασία του λαού, κίνημα των παιδιών. Παιδεία – ζωή και όχι θάνατο.
  26. Κείμενο – διαμόρφωση : γενικές αιχμές που μας ενώνουν ενάντια στο ΔΝΤ, ενάντια στο χρέος. Δε δημιουργήσαμε το χρέος. Κάλεσμα στο Λευκό Πύργο. Συμμετοχή όσο γίνεται περισσότεροι στην ΕΑΥΘ, στο λιμάνι. Πρόταση : στην κατάληψη Μπερλεβάκη να τους καλέσουμε εδώ.
  27. Γερμανοί = αποζημιώσεις. Γερμανία – Ελλάδα, θα ενωθούμε και έτσι θα νικήσουμε. Οι Έλληνες μπορούν να είναι παράδειγμα για όλους.

    *
    Πρόταση : για άτομα με ειδικές ανάγκες.
  28. Αύριο να πάμε να το πούμε παντού, η πραγματική δημοκρατία πρέπει να είναι παντού. Στους χώρους που δουλεύουμε – μαζική κινητοποίηση. Όχι ανοχή σε κυβέρνηση – συνδικαλισμό που ξεπουλάει. Άλλο σωματεία κι άλλο κόμματα. Θέλουμε τα σωματεία και τη δημοκρατία πίσω.
  29. Παγκόσμιο μήνυμα σε όλους τους λαούς που καταπιέζονται από μια παγκοσμιοποίηση. Στόχος του εχθρού είναι λέσχες κρυφές, μασονικές στοές. Αποκάλυψη μυστικών των στοών αυτών. Κάλεσμα του ελληνισμού για την αποκάλυψη.

    *
    Πρόταση Ισπανών : Να πάρουμε όλοι από την τράπεζα λεφτά ως μαζική κίνηση. Πανανθρώπινη.
  30. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη γνώση. Πρόταση : να γίνει μια καλή ενημέρωση, είμαι αντίθετος με αυτά που είπα χτες, πρέπει να είμαστε διαλεκτικοί. Κάποιους θα τους πάρουμε χέρι-χέρι. Προβολή κάποιον ταινιών, κάποια γεγονότα που δεν τα ξέρουν οι βουλευτές. Δεν κυβερνάει η κυβέρνηση, έχουμε παραδοθεί άνευ όρων. Δανειακή σύμβαση ενάντια στο ανθρώπινο σύστημα. Στήριξη στο άτομο που έκανε τη μήνυση. Χαρτί ενημέρωσης να είναι χωρίς κομματικό χαρακτήρα.
  31. Δεν ξεπουλάμε. Το τομάρι μας θα το πουλήσουμε ακριβά. Μόνοι μας με ιδεολογία και όνειρα  πραγματικότητα.
  32. Η συγκέντρωση : δυνατότητα αλλαγής α) εδώ είμαστε άντρες, γυναίκες ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου, εθνικότητας, αίματος, β) δεν υπάρχουν αφεντικά ανάμεσά μας, γ) ο καθένας έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη και ανάγκες, καμία ανάγκη δεν είναι λάθος, δ) ζήτημα : σωματεία.
  33. Ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα. Σύμβαση στην Ισπανία. Ευρώ. Απάτες – τράπεζες. Η χώρα μας πουλήθηκε.
  34. Αναφορά στις ομάδες να αλλάξουμε εμείς κι έτσι δε χρειαζόμαστε τις ομάδες. Στόχος : εκτύπωση φυλλαδίων.
  35. Επανάσταση : μέσα μας, όχι με όπλα και βία. Σύνταγμα : είναι ένα σκουπίδι – δικομματισμός. Όλοι οι λαοί είναι στην ίδια μοίρα. Κινητοποίηση : στα δίκτυα και στους δρόμους. Δε φάγανε οι Έλληνες, τους κλείσανε τα μάτια.

    *
    Πρόταση : Αν υπάρχουν υδραυλικά να δημιουργήσουμε βρύσες για νερό.
  36. Επανάσταση : Γνώση α) ατομικά να διαβάσουμε, να ψάξουμε, να μορφωθούμε. β) Διεκδικούμε αιτήματα και προώθηση αιτημάτων- πρόταση : ειρηνικά κατάληψη σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Μια ομάδα ατόμων θα μπούμε και θα μιλήσουμε σαν αντιπρόσωποι και θα προωθήσουμε τα αιτήματα μας, γ) το χαρτί να αναρτηθεί στο face book και να μοιραστεί.
  37. Ζήτηση πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα, τοπογράφου για να διαμορφωθεί καλύτερα ο χώρος. Χρειαζόμαστε τέντες, μουσαμάδες.
  38. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει εδώ. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του. Ζητάω χαρά, ειρήνη, ελπίδα, παιδεία, πίστη, έλεος, άθληση, σεβασμό. Να σκεφτόμαστε θετικά, να κάνουμε καλές πράξεις.
  39. Είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει. Ενώ υπήρχε πρόβλημα ούτως ή άλλως στην Ελλάδα βγήκαν και είπαν : παιδιά χρωστάμε. Παράδειγμα με χρήματα που κινούνται και τελικά δε μένουν σε κανέναν.Πρόταση : ηλεκτρονικά να ψηφίσουμε με δημοψήφισμα σε κάθε πόλη με την ταυτότητά μας. Να μη μπορεί να ψηφίσει δεύτερη φορά. Θα καλέσουμε ευρωπαίους παρατηρητές για νομιμότητα. Σε ένα χαρτί με πέντε-δέκα προτάσεις που θα βγουν από τις γενικές συνελεύσεις.
  40. Πρόταση : α) θεματικές συνελεύσεις, β) διαγραφή του χρέους.

    Όλοι οι συνδικαλιστές δεν είναι το ίδιο.

    --- ΤΕΛΟΣ Γ.Σ. 29/05/2011---

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top