Select Menu

Εκτεθειμένη είναι η Τουρκία μετά από τις αποκαλύψεις του ισραηλινού Τύπου, οι οποίες αναπαρήχθησαν από το πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ!

Οι Ισραηλινοί, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Maariv, ζήτησαν με κάθε επισημότητα από την Τουρκία να διενεργήσει νηοψία στο πλοίο «Βικτόρια», το οποίο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια μετέφερε οπλισμό που προοριζόταν για την ισλαμική οργάνωση Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απάντηση της Τουρκίας ήταν κατηγορηματικά αρνητική!
Το πλοίο είχε μάλιστα σταματήσει στο λιμάνι της Μερσίνας, οπότε εάν το επιθυμούσαν οι τουρκικές αρχές θα ήταν εξαιρετικά απλό να επέμβουν και να πραγματοποιήσουν έρευνα.

Μετά και αυτή την αποκάλυψη, είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία διενέργειας ελέγχου σε ιρανικό μεταγωγικό, έγινε για τα μάτια του κόσμου, με τη μόνη διαφορά ότι η Τουρκία, έχοντας απολέσει την αξιοπιστία την οποία απολάμβανε στο παρελθόν τουλάχιστον στη Δύση, δεν πείθει πλέον κανέναν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Avital Leibovich τα όπλα φορτώθηκαν στο λιμάνι της Λαττάκειας στην Συρία ενώ με βάση τις πληροφορίες που το Ισραήλ διαθέτει στην υπόθεση αυτή δεν υπήρχε ανάμειξη της Τουρκίας. Η προέλευση των όπλων όπως αποδείχτηκε ήταν από το Ιράν και πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν

  •  230 βλήματα όλμου των 120 χλστ.
  •  2.270 βλήματα όλμου των 60 χλστ.
  •  6 C-704 βλήματα επιφανείας επιφανείας με εμβέλεια 35 χλμ κινεζικής κατασκευής
  •  2 συστήματα ραντάρ βρετανικής
  •  2  εκτοξευτές
  •  2 ανυψωτικά συστήματα με υδραυλική υποστήριξη για την τοποθέτηση των ραντάρ και
  •  66.960  σφαίρες για όπλα Kalashnikov, διαμετρήματος 7.62 χλστ





Πηγή
1 - 2

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top