Select Menu

Γράφει ο Chris

Αλήθεια πιστεύετε πως όσο συνεχίζουμε να δεχόμαστε μοιρολατρικά τις κάθε λογής επιβουλές των «συμμάχων» μας που σκέφτονται μόνο το καλό μας, έχουμε έστω και την παραμικρή ελπίδα να ξεφύγουμε από το τέλμα. Μην έχετε αυταπάτες, δεν θα έρθει ο από μηχανής θεός να δώσει τη λύση στην ελληνική τραγωδία. Τα θαύματα από ότι φαίνεται μας τελείωσαν, όπως και οι ηγέτες που θα έδειχναν το δρόμο στο λαό. Το ερώτημα που φτάνει στα χείλη όλου του κόσμου είναι …

"και τώρα τι κάνουμε ?"

Έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε στον πάτο ?

Υπάρχει άραγε λύση στο πρόβλημα που μας βασανίζει?

Αν μη τι άλλο έχουμε να υπερηφανευόμαστε ότι έχουμε στο DNA μας κάποια καλά στοιχεία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά καιρούς το έθνος μας, έβρισκε πάντα τον τρόπο μέσα από τις στάχτες της να αναγεννάτε. Βέβαια καλό το μάθημα ιστορίας, αλλά στην πράξη τι μπορεί να γίνει.

Ήρθε ο καιρός να ξαναγίνουμε κοινωνία που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο. Φτάνει πια η αυτή η ιδιοτέλεια που μας διδάξανε πως θα μας φέρει την ευτυχία. Είδαμε που μας έφτασε «το εγώ να περνάω καλά και άσε τους άλλους να ….». Ήταν ο λόγος της παρακμής μας. Η ευτυχία που μας πρόσφερε ήταν πρόσκαιρη και έδωσε την ευκαιρία στους ισχυρούς να επιβάλουν τους όρους τους που τώρα βρίσκουμε μπροστά μας. Μη τους κάνετε άλλο το χατίρι.

Όταν μια κοινωνική ομάδα διεκδικεί πρέπει να είμαστε όλοι στο πλευρό τους, γιατί να είστε σίγουροι πως θα έρθει και η σειρά μας. Αλληλέγγυοι έχουμε περισσότερες ελπίδες δικαίωσης.
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των «μέσων ενημέρωσης», που το μόνο που προσπαθούν είναι να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των πολιτών ώστε να κάνουν εύκολο το έργο των «προϊσταμένων» τους.

Οργανωθείτε σε τοπικό επίπεδο και διεκδικήστε τα δίκια σας ενωμένοι. Να ξέρετε ο λαός που έχει σύμπνοια τρομάζει όσο δεν φαντάζεστε την εξουσία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στον τόπο μας μη το ξεχνάτε.

Δείξτε στους κατέχοντες εξουσία ότι γνωρίζετε τις βρωμιές τους και πως από εδώ και στο εξής δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες των ενεργειών και της «ψήφου» τους.

Αναδείξτε σε κάθε φορέα όπου συμμετέχετε νέους ανθρώπους πέρα από τις κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Όταν ξαναγίνουν εκλογές μη ψηφίσετε με βάση το προσωπικό σας συμφέρον είτε από υποχρέωση. Μη τους κάνετε το χατίρι και δεν συμμετέχετε.

Αρχίστε να συζητάτε τα προβλήματα που σας απασχολούν με τους δικούς σας και τους γύρω σας. Προτείνετε λύσεις και προβάλετέ τις. Μη περιμένετε να το κάνουν άλλοι αυτό για εσάς. Μόνο έτσι θα αναδειχθούν οι νέοι ηγέτες που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Υπάρχει λύση!!
Ας γίνουμε επιτέλους «κοινωνία».

Πηγή

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18:00μμ
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top