Select Menu

Παρακαλώ διαδώστε το συνημμένο σε κάθε Έλληνα, οργανώσεις Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, πνευματικά ιδρύματα, οργανώσεις καλλιτεχνών κλπ.
Όσοι το λάβουν και συμφωνούν, παρακαλούνται αφαιρώντας το δικό μου όνομα και τηλέφωνο, να βάλουν το δικό τους και να το στείλουν με τη σειρά τους
σε όποια δημόσια αρχή κρίνουν. Εγώ προτείνω τους εξής:
  •  Στον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας
  •  Στον πρωθυπουργό
  •  Στους αρχηγούς των κομμάτων
  •  Στους υπουργούς οικονομικών και πολιτισμού
  •  Στον πρόεδρο της βουλής
  •  Στους υπόλοιπους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ελληνική διεκδίκηση

Τελευταία πληροφορήθηκα το εξής πρωτοφανές: Το βρετανικό αρχαιολογικό μουσείο του Λονδίνου ανακοίνωσε διεθνώς ότι νοικιάζει τα γλυπτά του Παρθενώνα που πήρε ο Έλγιν παράνομα από την Ελλάδα (τότε δεν υπήρχε ελληνική κυβέρνηση) και μάλιστα θα δώσει προτεραιότητα στην Ελλάδα!!!

Αυτό μοιάζει σαν να μπήκαν κλέφτες στο σπίτι σου κάποια περίοδο που έλειπες σου έκλεψαν ένα οικογενειακό κειμήλιο, έργο τέχνης, και μετά οι κλέφτες σε ειδοποιούν ότι σου το νοικιάζουν και πρέπει να πληρώσεις για να το έχεις κάποιο διάστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση ευτυχώς δεν δέχτηκε αυτή τη συναλλαγή, γιατί απαιτεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Κατά τη γνώμη μου είναι ευκαιρία να ζητήσει αυτή ενοίκιο από το βρετανικό κράτος.

Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να διεκδικήσουν ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα που δικαιούται να ζητήσει η Ελλάδα από το εξωτερικό.
  1. Από τότε που επίσημα το ελληνικό κράτος διεκδικεί τα γλυπτά του Παρθενώνα να απαιτηθεί ενοίκιο πλέον των τόκων από το βρετανικό κράτος και αυτό να συνεχίζεται και ν’ αυξάνεται μέχρι να επιστραφούν.
  2. Το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού να ερευνήσει και να καταγράψει ποια ελληνικά έργα τέχνης βρίσκονται παράνομα σε ξένες χώρες και να απαιτήσει την επιστροφή τους και επιπλέον ενοίκια και τόκους όπως για τα γλυπτά του Παρθενώνα.
  3. Το ελληνικό κράτος να απαιτήσει από την Γερμανία την αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου και του χρυσού που πήρε από την Ελλάδα κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο πλέον τους τόκους με αναγωγή σε σημερινές τιμές. Αν κάποιοι ισχυρισθούν ότι αυτά είναι παλιά χρέη και παλιά χρέη δεν πληρώνονται, τότε και το ελληνικό κράτος να σταματήσει να πληρώνει το σημερινό εξωτερικό χρέος για να το αφήσει να παλιώσει.

Γαβριήλ Πανάγος (ένας Έλληνας πολίτης)

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18:00μμ
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top