Select Menu

Μοναδικά πορτρέτα άγριων ζώων συγκεντρώνονται σε ένα δικτυακό τόπο

Από το έκπληκτο βλέμμα ενός ιαγουάρου μέχρι το χασμουρητό ενός γιγάντιου πάντα, το Ίδρυμα Smithsonian δημοσιεύει στο Διαδίκτυο πάνω από 200.000 πορτρέτα από φωτογραφικές παγίδες που τοποθέτησαν ερευνητές στην άγρια φύση.

«Αυτός ο δικτυακός τόπος επιτρέπει στο κοινό να ρίξει μια ματιά σε αυτά που βλέπουν οι επιστήμονες όταν εξερευνούν απομακρυσμένες τοποθεσίες» εξηγεί ο Ουίλιαμ ΜακΣιμ, βιολόγος του Ιδρύματος.

Ο νέος δικτυακός τόπος, με την ονομασία Smithsonian Wild, συγκεντρώνει 202.000 φωτογραφίες από 200 και πλέον είδη θηλαστικών και πτηνών.

Δεδομένου ότι η παρατήρηση των ζώων και της φυσικής τους συμπεριφοράς είναι δύσκολο έργο, οι επιστήμονες βασίζονται τα τελευταία χρόνια σε φωτογραφικές παγίδες, δηλαδή αυτόματες συσκευές που ενεργοποιούν το φωτογραφικό φακό όταν κάποιο ζώο περάσει από κοντά τους.

Οι εικόνες στο Smithsonian Wild περιέχουν συνδέσμους που προσφέρουν πληροφορίες για κάθε είδος σε ιστοσελίδες της Εγκυκλοπαίδειας της Ζωής, της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), καθώς και του ίδιου του Smithsonian.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top