Select Menu


Ήπιο εξωδικαστικό συμβιβασμό φέρεται να διεκδικεί η Siemens Hellas με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των "Financial Times", που επικαλείται ανώνυμες πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Siemens"αναφέρεται η επιστολή του υπουργού Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Hellas, κ. Π. Ξυνή, με την οποία του ζητά να παρασχεθούν όλα τα στοιχεία για τη διευκόλυνση των ερευνών και τη ροή μαύρου χρήματος από τα ταμεία της γερμανικής εταιρίας.

Οι "Financial Times", επικαλούμενοι δηλώσεις μέλους του εκτελεστικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens, αναφέρουν ότι ο όμιλος βρίσκεται "σε συχνές επαφές με τις ελληνικές αρχές και ελπίζει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό της υπόθεσης".

"Τους είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο", δήλωσε το στέλεχος της εταιρίας στους "F.T.", συμπληρώνοντας ότι η Siemens τοποθέτησε 150 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά στην ελληνική θυγατρική της, "παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση έχει σταματήσει να πληρώνει τους χρεωστικούς λογαριασμούς προς την εταιρία".

"Θέλουμε να κάνουμε και άλλες δραστηριότητες και να επενδύσουμε στην Ελλάδα",ανέφερε στους "Financial Times".
Το δημοσίευμα της εφημερίδας, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην εταιρία, αποκαλύπτει ότι η Siemens "έχει δώσει στην ελληνική επιτροπή που ερευνά τον ρόλο των πολιτικών και των κρατικών αξιωματούχων αρκετά στοιχεία από τα αποτελέσματα της δικής της εσωτερικής έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς".

"Χαρακτηρίζουν την εκτίμηση (ζημίας του ελληνικού δημοσίου) στα 2 δισ. ευρώ παράλογη,επισημαίνοντας πως τα έσοδα από την Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες ήταν πολύ χαμηλότερα", αναφέρουν οι "Financial Times".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top