Select Menu


Οι προχθεσινές εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας και όσα από την προηγούμενη Κυριακή διαδραματίζονται στη Νομική Σχολή δεν αποσκοπούν μόνο στην κάλυψη του γεγονότος ότι η Εξεταστική για την Ζήμενς δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από την επιβεβαίωση της ατιμωρησίας.

Η  χθεσινή σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων στη Βουλή, οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της Αντιπολίτευσης, ο νέος αποκλεισμός του κέντρου της πρωτεύουσας από τα ΜΑΤ, οι διαπραγματεύσεις με παρανόμους (με την συμμετοχή κοινοβουλευτικού κόμματος), το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες έφθασαν στο σημείο να βάλουν όρους σε μια υποτίθεται ευνομούμενη πολιτεία (αρνούμενοι να μεταφερθούν αλλού αν οι όροι τους δεν γίνουν αποδεκτοί)ο κίνδυνος για μια άνευ προηγουμένου έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες έχουν και έναν ακόμη στόχο: Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Χθες, η πρυτανεία ζήτησε αυτό που επί μέρες της… ζητούσε η κυβέρνηση: Την άρση του ασύλου. Για την συγκεκριμένη περίπτωση της κατάληψης της Νομικής και όχι γενικά.

Φαίνεται, όμως, ότι το θέμα είναι η κατάργηση του ασύλου γενικά. Και πίσω από αυτό (που φαίνεται ότι δεν έγινε αντιληπτό από αυτούς που ζητούν κατάργηση του ασύλου, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας) κρύβεται η ανάγκη να καταργηθεί η δυνατότητα παροχής ασύλου όχι σε αλλοδαπούς, αλλά σε Έλληνες διαμαρτυρόμενους!

Είναι δυνατόν, λοιπόν, σκόπιμα να οδηγήθηκαν τα πράγματα στην χθεσινή ακραία κατάσταση, ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο υπόβαθρο γενικής κατάργησης του ασύλου, ώστε να μην βρίσκει καταφύγιο εκεί κανείς – ούτε καταδιωκόμενος Έλληνας διαδηλωτής!

Η παρουσία (και η εγκατάσταση) των μεταναστών στη Νομική φαίνεται ότι είχε και αυτόν τον κρυφό σκοπό. Να πειστεί η κοινή γνώμη ότι το άσυλο πρέπει να καταργηθεί για όλους.

Η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία βάσει του νόμου για το άσυλο «δεν μπορεί να απαγορευθεί από την αστυνομία η είσοδος σε πανεπιστημιακό ίδρυμα οποιουδήποτε» κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Η συζήτηση που ξεκινά τώρα σχετικά με το άσυλο, είναι εξίσου επικίνδυνη με τους κινδύνους που εγκυμονεί οποιαδήποτε έκρηξη στο κέντρο της πόλης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top