Select Menu


Επιβεβαιώνεται επισήμως μετά από μία εβδομάδα το θέμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Free Money” και του «Σιν», με τίτλο «Κρυφή συμφωνία για το χρέος». Το θέμα αναπαρήγαγε σχεδόν το σύνολο του Τύπου, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στο Reuters, ότι «η επαναγορά χρέους είναι μια ιδέα που συζητείται, όχι επισήμως, αλλά συζητείται..»

Πρόσθεσε, ότι «για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία ιδέα που συζητείται, όχι επισήμως. Είπε ακόμα ότι, «αξίζει να συζητηθεί η ιδέα να επαναγοράσει η Ελλάδα το χρέος της σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής».
Οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου έγιναν από το Νταβός. Εκεί προέβλεψε επίσης, ότι στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται λύση – πακέτο, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, που θα βοηθήσει να βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε ακόμα στην αισιόδοξη πρόβλεψη, ότι «αυτό θα μας επιτρέψει κατά τη διάρκεια του έτους, ίσως κατά το τέλος της χρονιάς, να επιστρέψουμε με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας». Μεγαλύτερης διάρκειας από τα έντοκα γραμμάτια δηλαδή, άρα με ομόλογα.

Επί του θέματος έχει αναφερθεί το Sofokleousin.gr με δημοσίευμα του όπου αποκαλύπτε ιδότυπο haircut για το χρέος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top