Select Menu

Η αμερικανική κυβέρνηση σίγουρα απεχθάνεται τόσο τον Julian Assange, όσο και την ιστοσελίδα του. Μπορεί όμως να φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει τη WikiLeaks ως τρομοκρατική οργάνωση;

Ένας ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ζήτησε από την υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton, να κάνει αυτό ακριβώς. Όπως λέει ο Peter King: « Η WikiLeaks μοιάζει να καλύπτει όλα τα νομικά κριτήρια προκειμένου να χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση, όπως  ορίζουν την έννοια οι ΗΠΑ… αντιπροσωπεύει έναν ξεκάθαρο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Η άποψη αυτή είναι φυσικό επακόλουθο της τελευταίας μαζικής διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων από πλευράς της ιστοσελίδας, που η Der Spiegel χαρακτήρισε «πολιτική κατάρρευση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής». Ο Peter King ζήτησε επίσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε ποινική δίωξη εναντίον του Julian Assange με τη κατηγορία της κατασκοπείας.

Σε περίπτωση που περάσει η άποψή του και χαρακτηριστεί επίσημα ως τρομοκρατική οργάνωση, η ιστοσελίδα δεν θα μπορεί να συναλλάσσεται μέσω του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, και όποιος τρίτος της παρέχει στήριξη ή πόρους θα κινδυνεύει να διωχτεί για κακουργηματικές πράξεις. Και το  πιο σημαντικό, η σελίδα δεν θα μπορεί να φιλοξενείται από αμερικανικούς web hosts.

Λέτε;

news.cnet.com





Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top