Select Menu


Το πρώτο έγγραφο που αφορά την Ελλάδα
Η δημοσίευση των εγγράφων απο το Wikileaks άρχισε ταυτόχρονα από 5 μεγάλες εφημερίδες (New York Times, El Pais, The Guardian, Spiegel, Le Monde) οι οποίες είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό εδώ και αρκετό καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα wikileaks είναι πολλές φορές μη-προσβάσιμη λόγω μαζικής επίθεσης Dos (Denial of service attack). Προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί κάποιο τηλεγράφημα απο και προς τις πρεσβείες Αθηνών και Λευκωσίας, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας απο όπου και προέρχεται το τηλεγράφημα που παραθέτουμε πιο κάτω. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τα "ελληνικά" έγγραφα είναι συνολικά 2.234 και αφορούν απόρρητα τηλεγραφήματα από και προς τις αμερικανικές πρεσβείες Αθηνών (1313), Λευκωσίας (849) και το προξενείο Θεσσαλονίκης (72).

Βλέπε γράφημα παρακάτω:



Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο (25/2/2010), το οποιο υπογράφει κάποιος Jeffrey..


Thursday, 25 February 2010, 11:05
C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 05 ANKARA 000302
SIPDIS

DEPARTMENT FOR EUR/SE
EO 12958 DECL: 02/21/2020
TAGS PREL, PARM, MNUC, MASS, IR, TU
SUBJECT: U/S BURNS' FEBRUARY 18 MEETINGS WITH U/S
SINIRLIOGLU
REF: ANKARA 263
Classified By: AMB James F. Jeffrey, for reasons 1.4 (b,d)

Summary
In a tense conversation, a senior US envoy presses Turkish officials to support US-led action to convince the Iranian government that it is on the wrong course. The Turks insist their mediation efforts are the best way forward but are forced to concede that most countries in the region see Iran as a threat. Key passage highlighted in yellow.

Read related article 1. (C) Summary: During February 18 "Shared Vision and Structured Dialogue" meetings in Ankara, Turkish MFA Undersecretary Sinirlioglu:

-- Appealed for "simultaneity" between Armenian Protocols ratification and the Minsk Process; -- Registered increasing GoT dissatisfaction with Iraqi PM Malaki; -- Expressed hope USF-I CG Odierno's engagement would elicit substantive cooperation from the KRG against the terrorist PKK; -- Urged higher profile USG involvment in the Cyprus reunification talks, and; -- Confirmed GoT interest in further dialogue on missile defense.

End Summary.

 Μετάφραση

Περίληψη
Σε μια τεταμένη συζήτηση, ανώτερος απεσταλμένος των ΗΠΑ πιέζει τους Τούρκους αξιωματούχους να υποστηρίξουν την δράση των ΗΠΑ για να πείσουν την ιρανική κυβέρνηση ότι είναι σε λάθος πορεία. Οι Τούρκοι επιμένουν ότι οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες τους είναι ο καλύτερος τρόπος προώθησης, αλλά αναγκάζονται να παραδεχθούν παράλληλα ότι οι περισσότερες χώρες της περιοχής βλέπουν το Ιράν ως απειλή. Βασικά συμπεράσματα επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο 1. (C) Περίληψη: Κατά τη διάρκεια της 18ης Φεβρουαρίου "κοινού οράματος και δομημένου διαλόγου» συναντήσεις στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Υφυπουργός Sinirlioglu:
- Έκκληση για «ταυτόχρονη»
επικύρωση των πρωτοκόλλων μεταξύ Αρμενίας και της Λευκορωσίας - Καταγεγραμένη και αυξανόμενη δυσαρέσκεια Got με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό Malaki - Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η εμπλοκή USF-I CG Οντιέρνο  θα μετουσιωθεί σε ουσιαστική συνεργασία με την KRG κατά της τρομοκρατίας του ΡΚΚ - - Κατεπείγουσα μεγαλύτερη συμμετοχή του προφίλ USG στις συνομιλίες επανένωσης της Κύπρου - επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για περαιτέρω διάλογο πάνω στο θέμα της πυραυλικής άμυνας.
Τέλος Περίληψη.

EU, CYPRUS and GREECE

---------------------

9. (C) Sinirlioglu said Turkey's EU accession is being obstructed by the politically motivated objections of several member states, notably France, Austria and Cyprus. He reserved special criticism for President Sarkozy. He accused France of changing the rules mid-game. He contended French opposition to Turkey's membership is "deepening the cultural divide" between Christian Europe and the Muslim world: "A wider audience is watching this."

10. (C) He regretted perceived Greek Cypriot complacency regarding the island's reunification talks: EU "membership makes them invulnerable." Greek Cypriots, he said, want the world to forget the progress achieved by the Annan Plan in 2004. They pretend relations between the island's two communities are an internal affair, even though, by treaty, it's been an international issue for 50 years. Talat's cross-voting proposal, Sinirlioglu continued, should have been a breakthrough, but the Greek Cypriots failed to react. Downer is frustrated, Sinirlioglu alleged, and so are the Turkish Cypriots. He implied the island's Turkish community would register its frustration by voting out Talat as TRNC "president" in April. He renewed Turkey's appeal for higher profile direct USG involvement in the negotiations.

11. (C) Sinirlioglu welcomed Greek PM Papandeou's belated response to Erdogan's October 30 letter seeking a frank new discussion of the two neighbors' several long-running disputes. He conceded Papandreou's delay is understandable in light of his likely preoccupation with Greece's acute financial crisis. Based on Papandreou's response, Sinirlioglu said, Turkey expects to begin new talks with Greece soon.

Μετάφραση
 9. (C) O Sinirlioglu δήλωσε ¨οτι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. παρεμποδίζενται από τις πολιτικά υποκινούμενες αντιρρήσεις αρκετών κρατών μελών, ιδίως της Γαλλίας,  Αυστρίας και  Κύπρου. Ο επίτροπος επιφύλασε δριμή κριτική για τον Πρόεδρο Σαρκοζί. Κατηγόρησε τη Γαλλία οτι αλλάζει τους κανόνες στη μέση του παιχνιδιού. Υποστήριξε επίσης ότι η γαλλική αντίθεση στην ένταξη της Τουρκίας οφείλετε «στην εμβάθυνση του πολιτισμικού χάσματος" μεταξύ των χριστιανών της Ευρώπης και του μουσουλμανικού κόσμου ". Ένα ευρύτερο κοινό το παρακολουθεί αυτό"
10. (Γ) Είναι λυπηρό το γεγονός που γίνεται αντιληπτό ο
εφησυχασμός της ελληνοκυπριακής πλευράς όσον αφορά τις συνομιλίες επανένωσης της νήσου: Η συμμετοχής τους στην ΕΕ "τους καθιστά άτρωτους." Οι ΕλληνοΚύπριοι, προσέθεσε, θέλουν ο κόσμος να ξεχάσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε από το Σχέδιο Ανάν το 2004. Παριστάνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού σαν μια εσωτερική υπόθεση, έστω και αν βάση της συνθήκης, αυτό είναι ένα διεθνές ζήτημα, για 50 χρόνια. Συνεχίζοντας ο Sinirlioglu  αναφέρει ότι η πρόταση για δημοψήφισμα απο τον Ταλάτ, θα έπρεπε να είχε μια σημαντική αντίδραση απο μεριάς ελληνοκυπρίων, αλλά η αντίπερα πλευρά απέτυχε να αντιδράσει επ'αυτού. Ο Ντάουνερ (Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ) είναι απογοητευμένος, ισχυρίστηκε ο Sinirlioglu , το ίδιο και οι Τουρκοκύπριοι. Επισήμανε ότι η τουρκική κοινότητα της νήσου θα εκφράσει την απογοήτευσή της ψηφίζοντας τον Ταλάτ ως "πρόεδρο" της ΤΔΒΚ , τον Απρίλιο. Επανέλαβε δε την έκκληση της Τουρκίας για την μεγαλύτερη ανάγκη  άμεσης συμμετοχής της USG στις διαπραγματεύσεις.
11. (C) Ο Sinirlioglu χαιρέτισε την εκπρόθεσμη απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Papandeou στην 
επιστολή του Ερντογάν που εστάλει την 30η Οκτωβρίου αναζητώντας  μια ειλικρινή νέα συζήτηση επι των μακροχρόνιων »διαφορών των δύο γειτόνων. Δέχτηκε την καθυστέρηση της απάντησης του Παπανδρέου με κατανόηση, στηριζόμενος  στην πιθανή ενασχόληση του με την οξεία οικονομική κρίση στην Ελλάδα. βασιζόμενος στην απάντηση του Παπανδρέου, ο Sinirlioglu προσέθεσε, ότι η Τουρκία αναμένεται να αρχίσεί νέες συνομιλίες με την Ελλάδα σύντομα.

Jeffrey

-------------------------------

Ανανέωση - 03:12 πμ


Αναφορές σε Τουρκία και ΠΓΔΜ

Τηλεγράφημα αναφέρει ότι σε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με Γάλλους πολιτικούς, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, ένας από τους τελευταίους σε αυτή φέρεται να "εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι 'πιο σταθερή' και θα επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία για πρόοδο στη διένεξη με τη 'Μακεδονία΄για το θέμα του ονόματος. Από την πλευρά του, ο Φίλιπ Γκόρντον (ο υφυπουργός Εξωτερικών) φέρεται να συμφώνησε πως είτε μια πιο ισχυρή Συντηρητική κυβέρνηση [στην Ελλάδα] είτε μία Σοσιαλιστική θα αποτελούσε έναν πιο ευέλικτο εταίρο στις διαπραγματεύσεις.

Εξέφρασε δε, την ελπίδα πως αν η διεθνής κοινότητα έπειθε τη "Μακεδονία" να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ανάγκη αλλαγής διαβατηρίων, θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος.

Στο ίδιο τηλεγράφημα γίνεται αναφορά και στην Τουρκία και στις σχέσεις της με την Ε.Ε.. Ο Γκόρντον αναφέρει πως η Τουρκία βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο και δεν προχωρά στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις διότι οι Τούρκοι δεν πιστεύουν πως το αίτημα για είσοδο της χώρας τους στην Ε.Ε. θα ικανοποιηθεί, ενώ την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν επειδή οι Τούρκοι δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο Γκόρντον πρόσθεσε πως σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις ποσοστό κάτω του 30% των Τούρκων πιστεύει πως η χώρα τους θα αποκτήσει την ιδιότητα του κράτους-μέλους της Ε.Ε..

Τηλεγραφήματα που δημοσιεύει το Der Spiegel αποκαλύπτουν ότι οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο.

Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν". Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: "Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται". Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.

«Εξαιρετικά επικίνδυνος» ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.

Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σεράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια. Οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος το Φεβρουάριο.




 
 Αποκάλυψη για το "Μακεδονικό"!!!

 16 Σεπτεμβρίου 2009, 20 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ο Βοηθός ΥΠΕΞ Philip Gordon συναντάται στο Παρίσι με "policy makers" μεταξύ αυτών και ο Jean-David Levitt , αντιπρόσωπος του (...φίλου του Καραμανλή) Σαρκοζί.
Ο Levvit λέει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Δείτε το απόρρητο έγγραφο, χωρίς κανένα σχόλιο από το taxalia.
Αγγλικά ξέρετε. Δείτε το (υπενθυμίζουμε ότι ο Leviit είναι έμπιστος του Σαρκοζί κι ο Σαρκοζί, φίλος του Καραμανλή, κι ότι είμαστε ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές του 2009):


Wednesday, 16 September 2009, 07:34
S E C R E T SECTION 01 OF 04 PARIS 001254
NOFORN
SIPDIS
EO 12958 DECL: 09/16/2018
TAGS PREL, PARM, KNNP, BH, SM, MK, GR, FR
SUBJECT: A/S GORDON'S MEETINGS WITH POLICY-MAKERS IN PARIS:
A TOUR D'HORIZON OF EUROPE AND AFGHANISTAN
Classified By: Ambassador Charles Rivkin, for reasons 1.4(b) and (d).

Summary
Senior officials from both countries examine current international challenges, agreeing that Afghanistan is a major priority, fretting about Russian actions in Georgia, and agreeing to disagree about Turkey's EU membership bid. But on Iran, there is a full meeting of minds, with the French saying Tehran's response to Barack Obama's offer to talk is a farce. Key passage highlighted in yellow.

Read related article 1. (S) Summary. During Assistant Secretary Gordon's visit to Paris on September 11, he met with a number of French policy-makers including: Elysee Diplomatic Advisors Jean-David Levitte, Damien Loras, and Francois Richier, Assistant Secretary equivalent for Continental Europe Roland Galharague, and Acting Director of MFA Strategic Affairs bureau Jean-Hugues Simon-Michel. Discussions focused on Russia, upcoming developments in the Balkans (Bosnia, Croatia, Macedonia and Kosovo), elections in Germany and Afghanistan, Turkey's EU Accession, NATO Enlargement and Strategic Concept, and Georgia and Ukraine. End Summary.

-----------------------------------------

MACEDONIA AND CROATIA

-----------------------------------------

5. (C) Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.

Μετάφραση
-----------------------------------------
ΠΓΔΜ και Κροατία
-----------------------------------------
5. (C) Ο Levitte εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι "πιο σταθερή» και θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην ελληνο-''Μακεδονική'' διαφωνία επι του ονόματος. Ο A / S Gordon συμφώνησε ότι είτε μια πιο σταθερή συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα αποτελούσε πιο σταθερό και ευέλικτο εταίρο στις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πείσει την πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και παράλληλα την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε η πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.


On Croatia, Levitte observed that the border issue with Slovenia is making progress. He hoped that the upcoming September elections in Germany would also allow the new German government to be more open to EU enlargement to include the Balkan countries. Paris wants the door to enlargement to remain open, even if the accession process takes time.

-------------------------------

Ανανέωση - 02:32 πμ

Τι λέει το απόρρητο έγραφο για τη "Μακεδονία"; Μια πρώτη εκτίμηση

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 16-9-2010. Ειναι αναφορά για τα πεπραγμένα μιας συνάντησης που έγινε στο Παρίσι, μεταξύ του Υφ.υπ.Εξ. των ΗΠΑ, βοηθού της Χιλαρι Κλίντον, Philip Gordon και διάφορων police-makers (ανθρώπων που "διαμορφώνουν" πολιτική). Μεταξύ των συνομιλητών του Αμερικανού Υφυπουργού ήταν ο Jean-David Levitte, στενός συνεργάτης του Σαρκοζί.

 
Το πιό σημαντικό εδάφιο λέει: 


Levitte (ο σύμβουλος του Σαρκοζί) expressed optimism (εξέφρασε την αισιοδοξία) that a new Greek government (ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση -τότε κυβερνούσε ο Καραμανλής) would be "more solid" (θα ήταν πιό "σταθερή" ) and allow greater flexibility (και θα επέτρεπε περισσότερη ευελιξία - η τότε κυβέρνηση δηλαδή δεν ήταν "ευέλικτη") for progress in the Greek-Macedonian name dispute (για πρόοδο στην ελληνοσκοπιανή διαμάχη). A/S Gordon  agreed (συμφώνησε ο Αμερικανός με τον Γάλλο σύμβουλο) that either a more solid Conservative government (ότι είτε μια πιό σταθερή συντηρητική κυβέρνηση -όχι αυτή της ΝΔ που δεν ήταν σταθερή λόγω των 151 βουλευτών, αλλά άλλη συντηρητική, πιθανώς ..συμμαχία;) or a Socialist government (ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση) would be a stronge , more flexible partner in the negotiations (θα ήταν δυνατότερος και πιό ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις). He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum (ο Αμερικανόςυφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι αν η διεθνής κινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να απορρίψουν την ιδέα του δημοψηφίσματος) and get Greece to abandon the necessity of changing passports (και να κάνουν την Ελλάδα να απορρίψει την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών), then progress could be made (τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος).


1.313 έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνονται
στις αποκαλύψεις, 29 έγγραφα αναφέρονται στον Κ.Καραμανλή
Τόσο σύμμαχοι οι  σύμμαχοί μας Αμερικανοί!

Επιδίωκαν μια πιό ευέλικτη κυβέρνηση από αυτή του Καραμανλή, που δεν θα έβαζε βέτο στο να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών. Προφανώς οι Σκοπιανοί, συμφωνούσαν να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία π.χ., αλλά το όνομα της χώρας και η εθνικότητα στα διαβατήρια να μην αλλάξουν και να λένε Macedonia και Macedonian. Ο Καραμανλής "κλωτσούσε" σε αυτό και οι Αμερικανοί, τον ...κλώτσησαν.
Ή μάλλον, ο Ελληνικός λαός, που κάνει πάντα ό,τι του υπαγορεύουν οι Αμερικανοί.






Έγγραφα για την Αλβανία
Ο ρόλος της Ελλάδας στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα


Στα έγγραφα της Wikileaks αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας και το ρόλο της Ελλάδας στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Στα έγγραφα της Wikileaks η οποία αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία με θέμα το παρασκήνιο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Η είδηση αναφέρεται από πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ.Δρούτσα για τη διαρροή των εγγράφων που αναφέρονται ως διαβαθμισμένεα έγγραφα. Στα έγγραφα της Wikileaks αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας και το ρόλο της Ελλάδας στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, για το Βορειοηπειρωτικό και για το συμφωνητικό υδάτων μεταξύ των δύο χωρών που ακυρώθηκε πριν από λίγους μήνες από το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Τίρανα.

Ανανέωση - 12:00 μμ

Συνολικά 1758 "καυτά" έγγραφα για τις ελληνοτουρκικές και ελληνοσκοπιανές σχέσεις έρχονται τις επόμενες ώρες στην δημοσιότητα από το Wikileaks αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Ένα από αυτά με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2009, αναφέρεται στη "νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις εκλογές στην Ελλάδα, η οποία θα επιδείκνυε μεγαλύτερη ευελιξία και θα λυνόταν το Σκοπιανό"! Περίπου 1250 έγγραφα αφορούν την Κύπρο. Όλα θα έρθουν στην δημοσιότητα τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Το αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ και έχει ενημερώσει τον κ. Δ.Δρούτσα για την διαρροή!

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν το περιεχόμενο της απόρρητης αλληλογραφίας Παπανδρέου-Ερντογάν, γιατί σε ένα από αυτά τηλεγραφήματα αναφέρεται σε φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Επειδή η διαρροή έχει γίνει στην Αθήνα, σίγουρα θα έπρεπε να ανθεωρηθεί το πλέγμα ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου. Στις επόμενες ώρες θα έχουμε νεότερα.

Θέμα αγωγού South Stream τίθεται αναφορικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σύλβιο Μπερλουσκόνι, για τον οποίο γράφουν σε ένα τηλεγράφημα από την Ρώμη, ότι "Έτσι όπως πάει οδηγεί την Ιταλία στην αγκαλιά του Πούτιν"! Φαντασθείτε τι θα γράφουν για τον Κώστα Καραμανλή που ήταν ο πρώτος που είχε υπογράψει τον South Stream!

Όσο για το πως βλέπουν την ρωσική πολιτική ηγεσία το περιεχόμενο ενός τηλεγραφήματος αρκεί: Εκεί, καταγγέλλεται πως η σχέση ανάμεσα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τους επιτελείς της ρωσικής μαφίας είναι τόσο στενή, που η Ρωσία έχει γίνει ένα «εικονικό μαφιόζικο κράτος»!

"Τυχαίες" οι ανακοίνωσες Παπανδρέου για το Αιγαίο, την ίδια μέρα;
Πηγές του Υπ.Εξ, πάντως, εκτιμούν υπάρχουν ακόμη δύο έγγραφα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. "Εχουμε πληροφορίες ότι ένα από τα ντοκουμέντα αφορά άτυπες επαφές της τότε ηγεσίας της ΝΔ, με τους Τούρκους για το Αιγαίο, αλλά όλα αυτά παραμένουν σε ...επίπεδο υποθέσεων για την ώρα", λένε.

Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, τότε προκαλεί εντύπωση το timing! Το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι "δεν πάμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο" και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι έχουνδιαρρεύσει απόρρητα ντοκουμέντα από τις ΗΠΑ, για τους χειρισμούς που έκανε στο ίδιο θέμα ο κ.Καραμανλής!

Πανικός σε όλες τις χώρες για το περιεχόμενο!
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των απορρήτων εγγράφων που έχει στην κατοχή του το Wikileaks. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από site, η συγκεκριμένη διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου, όταν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 απορρήτα ντοκουμέντα για τον πόλεμο στο Ιράκ.




Wikileaks: CIA Χάκερς προσπαθούν να ρίξουν τον server 

WikiLeaks says it is under cyber attack.
Επίθεση στους servers του Wikileaks (http://www.wikileaks.org/ ), που αναμένεται να βγάλει στη δημοσιότητα απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα, που εκθέτουν τις ΗΠΑ, και δημιουργούν μπελάδες σε συμμάχους τους, ανακοίνωσε ο δημοφιλής ιστότοπος.
"We are currently under a mass distributed denial of service attack," , 

αναφέρουν οι συνεργάτες του...
Julian Assange , αλλά δεν το βάζουν κάτω και υπόσχονται ότι η δημοσιοποίηση τελικά θα πραγματοποιηθεί, από αλλού!



Ανανέωση - 30/11/10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Μέχρι πριν δυο ημέρες η χώρα μας δεν ήταν στο πρώτο πακέτο απόρρητων εγγράφων-σημειωμάτων των ΗΠΑ που θα δώσει σύντομα στην δημοσιότητα η WiKiLEAKS του Αυστραλού μαθηματικού-ειδικού στους υπολογιστές και χάκερ ΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ. Μάλλον το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ(πλην ίσως κάποιων επιμέρους εγγράφων θα δοθεί το δίμηνο ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ και «περιλαμβάνει αρκετές βόμβες…». Πηγή στην ΣΤΟΓΧΟΛΜΗ μου έλεγε προ ημερών ότι «αναμένεται πολύ θερμό το 2011 στην χώρα μας, για αυτό προτιμάνε οι δυνατές βόμβες να πέσουν τότε… και να εκθέσουν πολιτικούς και πως τους έχουν εκτιμήσει οι Αμερικανοί…».

Λέγεται ότι συνολικά υπάρχουν για την ΕΛΛΑΔΑ αρκετά έγγραφα των Αμερικανικών υπηρεσιών για την περίοδο 2006-2010 και επί θητείας του πρέσβη ΝΤΑΝ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ εδώ. Λένε ότι «τα έχουν εντάξει στο πακέτο ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, αλλά θα δοθούν για την ΤΟΥΡΚΙΑ ορισμένα τώρα» .

Πάντως υπάρχουν υπολογίσιμα σημειώματα για την χώρα μας και ειδικότερα για τα εξής
  • Την φοβική και προβληματική συμπεριφορά μας στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν αρνητικές και υποτιμητικές θέσεις για την συμμετοχή μας σε διάφορες αποστολές σε διεθνές επίπεδο.

  • Με πολλά στοιχεία καταγράφεται η διαφθορά στο πολιτικό μας σύστημα και ο παρασιτισμός.

  • Οι σχέσεις της κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με την ΜΟΣΧΑ σε στρατιωτικό και ενεργειακό επίπεδο, με εντονότατη κριτική ειδικά για τον ρόλο αξιωματικών-άλλων παραγόντων και στενές σχέσεις με ΜΟΣΧΑ. Γίνεται λόγος για πολλά-ύποπτα αλλά και ευρύτερα θέματα στις ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ της ΜΟΣΧΑΣ…Υπάρχει αναφορά για «ιδιότυπες δοσοληψίες» με συγκεκριμένους ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΣΟΥΣ για ενεργειακές και αμυντικές πληροφορίες….

  • Η Κινεζική κατασκοπευτική δραστηριότητα στην χώρα μας, καθώς και η Ιρανική διείσδυση σε διαφόρους χώρους(μεταξύ των οποίων και Πανεπιστημιακούς..).

  • Υπάρχει εκτενής αναφορά των Αμερικανών για διακίνηση ύποπτων φορτίων στα βόρια της χώρας, και κλιμακούμενη εγκληματική κινητικότητα. Υποστηρίζεται ότι δεν έχουμε αντιληφθεί τις ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

  • Πολυσέλιδες αναφορές για την τρομοκρατία στην ΕΛΛΑΔΑ, και ειδικά γιατί οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν ότι κάποια στελέχη της ΕΟ 17Ν διαφεύγουν…ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • Υποτιμητικές αναφορές για το σύνολο των πολιτικών μας, την οικογενειοκρατία, την ασχετοσύνη πολλών υπουργών, την τραγική εξέλιξη της οικονομίας μας(λέγεται ότι από το 2007-2008 μας είχαν προειδοποιήσει…)…..Ακόμα και στα αβέβαια «ανοίγματα» των τελευταίων 3 μηνών προς ΑΡΑΒΕΣ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ υπάρχουν σχολιασμοί…(τέλος ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010).

  • Για επικίνδυνους ακραίους Ισλαμικούς θύλακες μέσα στην ΑΘΗΝΑ που έχουν σχέσεις με ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΖΙΧΑΝΤ-ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ -ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ-ΑΦΓΑΝΩΝ-ΑΣΙΑΤΩΝ-ΣΟΜΑΛΩΝ που έχουν  εξτρεμιστικές τάσεις και επαφές με ΑΛΒΑΝΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΣΟΜΑΛΟΥΣ της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ κλπ.
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει , αν δώσουν κάποια στοιχεία τώρα, αλλά στην διάρκεια της επερχόμενης καυτής άνοιξης προετοιμάζονται να περάσουν προς τα έξω πολλά και απαξιωτικά. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ «μεγάλο πακέτο»….




Πηγή1
Πηγή2
Πηγή3


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top