Select Menu

Time.mk

Новата партија „Албанскиот сојуз“ за кантонизација на Македонија
Albanian Union στην αγγλική και “Αλβανική Ένωση” στην ελληνική είναι το όνομα του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων.
Ο επικεφαλής του, Valya Bella, στη σλαβική Ваљон Беља, δήλωσε πως στόχος του κόμματος είναι η ουσιαστική διχοτόμηση της γειτονικής χώρας σε 3 καντόνια. Ο Valya Bella, θίγει το θέμα των μειονοτικών ελευθεριών καθώς και δικαιωμάτων, και αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν έχουν γίνει επάνω στο τομέα αυτό ουσιαστικά βήματα από τα Σκόπια τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο κύριος λόγος που έχει δημιουργηθεί αυτό το νέο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είναι να μετατρέψει το υπαρκτό πολιτικό σύστημα σε ένα σύστημα τριών διαφορετικών καντονιών, που θα αποτελείται: Από ένα αμιγώς αλβανικό, από ένα μικτό και από ένα σλαβόφωνο.

Εδώ ίσως να του ζητήσει τα “ρέστα” ο Πρόεδρος της Vardaska, Georgi Ivanof, που δεν είπε “μακεδονικό”, όπως έκανε εξάλλου στον ΟΗΕ, που ωστόσο δυστυχώς για εμάς υπέκυψε και εδώ δεν έγινε γνωστό από τα δικά μας ΜΜΕ.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top