Select Menu


Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ένωση Πολιτών πλ. Καλλιγά είναι μία κίνηση 1.000 - μέχρι στιγμής - κατοίκων των Πατησίων, οι οποίοι έχουν πλέον απελπιστεί... από την κατάσταση της περιοχής μας και την αδιαφορία της Πολιτείας για την τύχη των Ελλήνων πολιτών και των ξένων κατοίκων της.

Δυστυχώς κύριε Πρωθυπουργέ η οδυνηρή καθημερινή εμπειρία όλων των κατοίκων της περιοχής μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πόλη μας έχει αφεθεί στην τύχη της, αφού αδυνατούμε να πιστέψουμε τα διαδιδόμενα, ότι δηλαδή υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας γκέτο στις πάλαι ποτέ ακμάσασες αστικές γειτονιές μας.

Έχετε εκλεγεί κύριε Πρωθυπουργέ για να υπερασπίζετε την ελευθερία, την ασφάλεια και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελληνική Πολιτεία, δια των αρμοδίων φορέων της, υποχρεούται να φροντίζει και προστατεύει τους Έλληνες και ξένους κατοίκους της πόλης μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος :
«Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους».

Εμείς όμως, σύμφωνα με όσα μας διδάσκει η καθημερινή μας εμπειρία, θεωρούμε ότι η ως άνω διάταξη του θεμελιώδους Νόμου της Ελληνικής Πολιτείας δεν εφαρμόζεται, αφού ούτε η ζωή ούτε η τιμή ούτε η ελευθερία μας προστατεύεται, καθώς η περιοχή μας εμφανίζει εκτεταμένες ζώνες ανομίας και παραβατικότητας :

- Ανεξέλεγκτη, καθημερινά και καθ΄ όλο το 24ωρο, εμπορία ναρκωτικών σε όλα τα κεντρικά σημεία της περιοχής μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων.
- Μετατροπή της οδού Πατησίων, των παρόδων της, των πλατειών και ελεύθερων χώρων της περιοχής, αλλά και των αυλών μας, σε υπαίθρια πορνεία.
- Εγκατάλειψη των ελεύθερων χώρων (πλατείες, πάρκα) σε εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους λευκής και μαύρης σαρκός και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.
- Ανεξέλεγκτη, αθρόα, παράνομη εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε συνθήκες που περικλείουν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μονίμων κατοίκων της περιοχής, Ελλήνων και ξένων.
- Καθημερινές συμπλοκές ένοπλων λαθρομεταναστών μπροστά στα μάτια των παιδιών μας.
- Καθημερινές ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.
- Βίαιες επιθέσεις σε κατοίκους στους δρόμους και στα σπίτια μας.
- Καταστροφές δημόσιας περιουσίας στα αφύλακτα σχολεία μας.
- Βεβήλωση και καταστροφή μνημείων της περιοχής.
- Μετατροπή των δρόμων και των πλατειών σε αποχωρητήρια.
- Εκτεταμένο παραεμπόριο σε κεντρικά σημεία της οδού Πατησίων.
- Λειτουργία χωρίς άδεια, χωρίς τήρηση του ωραρίου και των αγορανομικών και αστυνομικών διατάξεων, ποικίλων καταστημάτων τα οποία έχουν μετατραπεί σε εστίες παράνομων δραστηριοτήτων.

Όλα αυτά οφείλονται, κύριε Πρωθυπουργέ, στην εγκληματική ανεπάρκεια ή αδιαφορία των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, οι οποίοι εκτελούν πλημμελώς τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Πατησίων να ζούμε υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, τα παιδιά μας, στο δρόμο τους για το σχολείο, να γίνονται μάρτυρες απίστευτων σκηνών βίας και διαστροφής, ενώ οι ηλικιωμένοι γονείς μας έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ωσάν να ζούμε σε κατεχόμενες εχθρικές περιοχές και όχι στην ελεύθερη Ελλάδα.

Η εισροή –στην πραγματικότητα, η εισβολή από τα αφύλακτα σύνορα της πατρίδας μας -120.000 λαθρομεταναστών ετησίως (σύμφωνα με τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία) θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της Αθήνας και ιδιαίτερα της περιοχής μας.

Ελλάδα κύριε Πρωθυπουργέ δεν είναι μόνο η πλατεία Συντάγματος, η Εκάλη και το Καστρί.

Ελλάδα είναι και τα Πατήσια.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Συντάγματος : «Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο».

Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, σας καλούμε κύριε Πρωθυπουργέ να μας απαντήσετε :

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να αποκατασταθεί, το ταχύτερο δυνατόν, η έννομη τάξη στην περιοχή μας ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και χωρίς φόβο σε μία από τις κεντρικότερες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι κάτοικοι που συμμετέχουν στην Ένωση Πολιτών πλ. Καλλιγά δεν σκοπεύουν να υποκαταστήσουν τις νόμιμες αρχές και τους αρμόδιους φορείς της πατρίδας μας.

Δεν σκοπεύουμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Απαιτούμε όμως να αναλάβετε εσείς προσωπικά, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της συντεταγμένης πολιτείας μας, τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα ώστε να επανέλθει η νομιμότητα, να ζωντανέψουν ξανά οι γειτονιές μας, να φύγει ο φόβος από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.

Με βαθύτατη εκτίμησηΈνωση Πολιτών πλ. Καλλιγά

http://plateiakalliga.blogspot.com



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top