Select Menu

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους, για να έχουμε εμείς πατρίδα και ιδιαίτερα στους Νεοέλληνες, που κάνουν τα πάντα για να την χάσουμε.

Καημένη μου πατρίδα και μάνα γη πως σε καταντήσαμε, πόσο πολύ σε πονέσαμε και πόσο αδιάντροπα σε προδώσαμε, εσύ που......
μας έθρεψες όλους από τα σπλάχνα σου και μας έλουσες με τον ήλιο και τα κύματα σου.

Καημένη μου πατρίδα και χώμα ιερό, ποτισμένο με το αίμα των ελλήνων, αίμα που ζήτησες για την λευτεριά και μόνο, καημένη μου πατρίδα πως σε καταντήσαμε.

Σε σένα γη μιλάω, βγάλε από τα σπλάχνα σου τους ήρωες μας και άσε μας για μια στιγμή και μόνο να βρεθούμε δίπλα τους, σου λέω για μια στιγμή και μόνο, να καλπάσουμε με τα άλογα τους από άκρη σε άκρη σου μήπως και τον αιώνιο μας φόβο, ξεπεράσουμε.

Που είσαι Αλέξανδρε, ποιο χώμα σε κρύβει και δεν σε βλέπουμε, τι χώμα είναι αυτό που μπορεί να κρύψει και να μας στερήσει τον ήλιο και το φώς, έλα εδώ τώρα έστω για λίγο, έστω για μια στιγμή, να πάρουν λάμψη τα μάτια μας και θάρρος η ψυχή μας, μήπως και μπορέσουν τα άθλια σώματα μας, την σάρισα να σηκώσουν, έστω για μια φορά.

Που είσαι Λεωνίδα αθάνατη ψυχή, έλα με τους τρακόσους σου θεούς για μια στιγμή και μόνο, τα σήμαντρα της δόξης να κτυπήσεις έστω για μια στιγμή, μήπως και μπορέσουμε και εμείς, στον πίνακα της δόξης τον δικό σου να γραφτούμε.

Που είστε ήρωες του Μοριά και της Πίνδου, να δείτε τον άδικο σας θάνατο που δώσατε για μας και την πατρίδα αφήσατε, σε χέρια αδύναμα και ξένα.

Που είστε όλοι εσείς, γιατί σιωπάτε, γιατί δεν έρχεστε έστω για λίγο έστω για μια στιγμή και μόνο, να δείτε πως καταντήσαμε το όνειρο σας το αιματοβαμμένο, πατρίδα να παραδώσετε στους έλληνες και μόνο.

Που είστε όλοι εσείς άνδρες ικανοί και άξιοι, που είστε ελάτε τώρα που σας έχουμε ανάγκη, μόνο για μια στιγμή, μόνο για να θωρήσουμε το πρόσωπο σας, μόνο για μια στιγμή μήπως και πάρουμε λίγο από την δική σας δόξα και τιμή.

Πατρίδα μου γλυκιά ξύπνα, ξύπνα πατρίδα μου και πες πως το αίμα μας να δώσουμε για σένα.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top