Select Menu

Η επιβίωση ενος Αμερικανου προέδρου εξαρτάται απο τα χρηματα που θα μοιράσει στις εταιρείες που διαχειρίζονται μια στρατιωτικη σύρραξη κάπου στον κόσμο ,συμφωνα παντα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Συνηθως αυτό τους εξασφαλίζει και σιγουρη δεύτερη εκλογη.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ άρχισαν την Κυριακή κοινά γυμνάσια, λίγες ημέρες μετά τον βομβαρδισμό του νησιού Γιονπιόνγκ από τη Βόρεια Κορέα με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να βρουν το θάνατο, ενέργεια που ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης στην εύθραυστη περιοχή.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των ασκήσεων δόθηκε εντολή προς τους κατοίκους του νησιού να σπεύσουν στα καταφύγια, μετέδωσαν τα κορεατικά ΜΜΕ. Η εντολή ανακλήθηκε περίπου 40 λεπτά αργότερα. Στο νησί παραμένουν μόνο 20 από τους 1.700 κατοίκους που ζούσαν πριν το επεισόδιο.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, κάτοικοι και δημοσιογράφοι βγήκαν από τα καταφύγια μετά την άρση της προειδοποίησης περίπου στις 12:00 (τοπική ώρα).

Το Yonhap ανέφερε ότι υπήρξαν πυρά πυροβολικού κοντά στην περιοχή. Επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού, ανέφερε ακόμη ότι «ακούστηκαν εκρήξεις από πυρά πυροβολικού στη νήσο» και ότι «υπήρξαν ενδείξεις ότι σημειωνόταν βομβαρδισμός».

Επιπλέον, το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα τους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν το νησί Γιονπιόνγκ. Δεν διευκρινίστηκε για ποιο λόγο πρέπει να το πράξουν.

Τα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια των διεξάγονται στην Κίτρινη Θάλασσα, δυτικά της Κορεατικής χερσονήσου. Για τις ασκήσεις η Κίνα εξέφρασε τις αντιρρήσεις της ενώ η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε με συνέπειες αν παραβιαστούν τα χωρικά της ύδατα. Στα τετραήμερα αεροναυτικά γυμνάσια συμμετέχει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο George Washington, το οποίο συνοδεύεται από άλλα τουλάχιστον τέσσερα αμερικανικά πολεμικά.

Οι ασκήσεις, οι οποίες η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι έχουν σκοπό να αποτελέσουν επίδειξη αποτρεπτικής ισχύος έναντι της Πιονγκγιάνγκ, σημειώνονται πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το βομβαρδισμό με πυρά πυροβολικού από βορειοκορεάτικες θέσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της βουλής της Βόρειας Κορέας Τσόε Τάε Μποκ θα επισκεφθεί την Κίνα από την Τρίτη ως το Σάββατο.

Μηπως ο ειρηνιστης Ομπαμα ετοιμαζεται για τον δικό του πόλεμο;



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top