Select Menu

Financial Mirror
Επιδεινώθηκε η θέση της Ελλάδας σε θέματα διαφθοράς σύμφωνα με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (Corruption Perception Index CPI) 2010, που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς», Κώστας Μπακούρης, και ο διευθυντής Άρις Συγγρός.

Έτσι η χώρα μας κατέχει την 78η θέση με 3,5 βαθμούς, σε σύνολο 178 χωρών, ενώ βρίσκεται πλέον μόνη της στην τελευταία θέση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των “27″, καθώς η Ρουμανία και η Βουλγαρία πέτυχαν οριακά χειρότερες βαθμολογίες, αλλά συγκριτικά με τη χώρα μας καλύτερες. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, κάτω και από την Τουρκία (4,4 βαθμοί), η οποία παραμένει βαθμολογικά σταθερή.

Η Ελλάδα από την 57η θέση που βρίσκονταν το 2008 με 4,7 βαθμούς, έπεσε το 2009 στην 71η θέση με 3,8 βαθμούς και στην 78η το 2010 με 3,5 βαθμούς.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top